Beautiful Life

Doc Walker - Canadian Country Music Award Winners 2008 (photo Grant W. Martin)

Na een vakantieperiode van zes weken eindelijk weer “live” in de studio aanwezig met weer bijzondere countrymuziek.

Op maandag, 8 september j.l., werden de Canadese countrymuziek Awards uitgereikt en in dit programma ruim aandacht voor niet alleen een aantal winnaars, zoals Doc Walker en Jessie Farrell, maar ook voor o.a. Michelle Wright, die tijdens het festival mede optrad evenals Terri Clark optrad als gastvrouw.

Maar zoals altijd beginnen met bluegrass dit keer verzorgd door The Country Gentlemen.met dit keer onder verwijzing naar de ernstige gevolgen van de orkaan Ike in september 2008 het dramatische verhaal over een orkaan,de veroorzaker van “The Galveston Flood” op 8 september 1900. 

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk

ook een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna n.a.v. het DCMA Award Gala van 14 September j.l. natuurlijk twee winnaars van een Nederlandse Country Muziek Award, de Goudse groep Change of Key en bluegrassgroep 4 Wheel Drive.

Daarna gaan we weer terug naar Winnipeg, Manitoba, Canada met Johnny Reid, George Canyon en is Paul Brandt onze uitsmijter van dit programma met de song “Didn’t Even See the Dust” van z’n nieuwste album Risk.

The Country Gentlemen - The Galveston Flood

“The Galveston Flood” door “The Country Gentlemen” hier met een song van hun album “Folk Session Inside” ooit zoals u uit de tekst hoorde in de begin jaren ‘60 uitgebracht op een vinyl album, maar in 2004 door Copper Creek Records weer op CD uitgebracht met kenmerk CCRS-7008.

Copper Creek Roots met een schitterend album van de klassieke Country Gentlemen toen bestaande uit Charlie Waller met lead zang en op gitaar, Eddie Adcock op de banjo, John Duffey , toen leider v.d. groep, op de mandoline en ook met tenor leadzang en het jongste lid van de groep Tom Gray op de staande bas.

De song hadden ze gekregen van Tom Rush, folk zanger/schrijver/gitarist uit de omgeving van Baltimore . “The Galveston Flood” een folksong over het waargebeurde drama op 8 september 1900, toen Galveston, toen “Het juweel van Texas” bijna geheel tenonder ging door een orkaan met windsnelheden zo rond de 125 mijl/uur omgerekend zo’n 200 km/uur gevolgd door een vloedgolf van zo’n 6 meter hoog.

Traject orkaan 1 t/m 10 september 1900

Het aantal slachtoffers werd geschat tussen de 6 en 10 duizend personen mede veroorzaakt door de vernietiging van de drie bruggen ten gevolge van een losgeslagen zeeschip tussen Galveston en het vaste land.

Galveston werd destijds niet alleen “het juweel van Texas genoemd, maar ook nog “Wallstreet of the Southwest” met het 1ste postkantoor van Texas, telefoonverbindingen en een medische universiteit. Vanuit Galveston vond de handel en export plaats van katoen uit de Zuidwestelijke staten van Amerika, had een bevolking van bijna 38 duizend inwoners met steeds meer villa’s, mooie kerken en belangrijke scholen, die normaal uitkeken over de kalme Golf van Mexico. 

Nu dus in de nacht van 12 op 13 september 2008 de orkaan met naam Ike, al weer de 5e orkaan van dit jaar, die eind augustus ontstond in de buurt van de Kaap Verdische eilanden en enorm veel schade heeft veroorzaakt in o.a. de Dominicaanse Republiek, Haïti, Cuba en via Galveston, Houston in Texas en daarna verder naar het noordoosten trok als een tropische depressie.

Nog even terug naar The Country Gentlemen en het album “Folk Session Inside, want in dit programma van het vermelde album ook nog de songs “Bluebirds Are Singing for Me” en het verhaal van “The Girl Behind the Bar”, een van de 1ste songs van The Stanley Brothers uit 1947.

Tijd voor de eerste “link” naar een video-clip van The Country Gentlemen hier met de song “Fox on the Run” aangekondigd door Mike Seeger tijdens zijn folkmusic show “Grassroots”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robbie Fulks - Bluebirds Are Singing for Me

Maar toch nog ook even tijd nemen voor de vertolking van o.a. de song “The Bluebirds Are Singing For Me” door zanger/schrijver/gitarist Robbie Fulks en Robbie Gjersoe tijdens een “live” optreden in Cafe Nine in New Haven Connecticut.

Deze song staat ook op zijn zeer bijzondere album “Revenge”, bestaande uit twee CD’s en  in 2007 uitgebracht door Yep Roc Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doc Walker - Driving with the Brakes on

Maar dan zoals aangekondigd aandacht voor de Canadese countrymuziek met hier het succesvolle trio Doc Walker en de song “Driving with the Brakes On”, die staat op hun album met hun eigen naam als titel en dat op 14 november 2006 werd uitgebracht door het label Open Road, het succesvolle Canadese Independent Countrymuziek Label, dat onderdeel uitmaakt van de Maple Core.

Het trio, bestaande uit de zangers/schrijvers en gitaristen Chris Thorsteinson, Dave Wasyliw en Murray Pulver, is afkomstig van het kleine stadje Portage La Prairie, zo’n 45 mijl ten westen van Winnipeg, Manitoba.

Het drietal had al op jeugdige leeftijd een bandje gevormd met de naam “Freedom” en traden vooral plaatselijk op. Het eerste succes bereikten zij in 2003 met het album “Everyone Aboard”, waarvan de songs “I Am ready” en “The Show is Free” behoorlijke toppers werden.

In 2006 werd zoals reeds aangegeven hun album “Doc Walker” uitgebracht, waarmee in 2007 de Canadian Country Music Award “Album of the Year” werd verkregen.

Doc Walker - Beautiful Life

Ook voor het jaar 2008 was het trio voor tal van Awards genomineerd en tijdens het Gala Festival van vrijdag, 5 tot en met  maandag, 8 september j.l. in het MTS Centre in Winnipeg kreeg het drietal de “Fan’s Choice Award” ,  voor de song “Beautiful Life” de “Single of the Year” Award, terwijl hun album “Beautiful Life” werd gekozen tot “Album of the Year”.

Murray Pulver, Chris Thorsteinson en Dave Wasyliw werden eveneens uitgeroepen tot “Songwriters of the Year” en “Group or Duo of the Year” .

Ook hun video met de song “Beautiful Life” werd onderscheiden, waarbij Murray Pulver ook nog werd uitgeroepen tot “Guitarplayer of the Year” en hun basspeler Brent Pearen eveneens werd onderscheiden.

Natuurlijk dus ook een video-clip van de grote winnaars van het Canadese Country Music Award Gala, Doc Walker, hier met de song “Driving with the Brakes on”, die staat op het album met hun eigen naam “Doc Walker” en zoals de luisteraars hebben kunnen horen in het radioprogramma “Country Music Round-Up” van week 38.

Gewoon even doorschakelen!/Just Use the Link!

Jessie Farrell - Lucky

Maar ook Jessie Farrell werd onderscheiden met een Award. Zij werd uitgeroepen tot “Female Artist of the Year”  en kreeg eveneens de onderscheiding “Top New Talent of the Year – Female”.

Hoog tijd om in dit programma kennis te maken met haar en de song “Lucky”, die staat op haar album “Nothing Fancy”, dat op 16 oktober 2007 werd uitgebracht door het label 604.

Als lezer van dit weblogbericht een video-clip van de Canadese countryzangeres van het Jaar 2008, Jerrie Farrell, hier met de song “Fell Right Into You” , de 3e track van haar album “Nothing Fancy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brian Ferriman -Inducted in the CCMA Hall of Fame (photo Grant W. Martin)

Tijdens het Canadese Country Music Award Gala werd door de Canadese countrymuziek superster Michelle Wright heel toepasselijk aangekondigd, dat Brian Ferriman, countrymuziekuitgever en artiestenmanager, werd benoemd tot “Lid van de Canadese Country Music Hall of Fame”.

Michelle Wright, afkomstig uit Morpeth Ontario, komt uit een muzikale familie, want haar vader trad ook op in een country & western groep, terwijl haar moeder meer dan 10 jaar zong bij de “Reflections”.

Zij is inmiddels een aantal malen door de CCMA uitgeroepen “Female Vocalist of the Year” evenals “Entertainer of the Year” en haar album “Michelle Wright” werd in 1991 uitgeroepen tot “Album of the Year”.

Neem eens een kijkje in haar website!

Michelle Wright - Everything and More

In 2006 werd haar album “Everything & More” uitgebracht door het label Icon, maar in 2008 opnieuw door haar nieuwe manager en countrymuziek uitgever Brian Ferriman via z’n label Savannah Music opnieuw en wereldwijd uitgebracht.

In dit programma twee songs van dit album met als eerste de titelsong “Everything & More” gevolgd door “Dance the Boat”.

Voor u als lezer tijd om weer eens kennis te maken met Michelle Wright hier met de song “Nobody’s Girl” van haar album “For Me It’s You” in 1996 uitgebracht door het Arista label.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Change of Key - Five Time Dutch Award Winners

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd En dan nu zoals aangekondigd ook aandacht voor de Nederlandse countrymuziek Award winnaars met om te beginnen de Goudse groep “Change of Key” met Danielle Poot als lead-zangeres van deze Goudse countrymuziekformatie met de song “18 Wheels & a Doze Roses”.

“Change of Key”, destijds bij de introductie van hun album ook “live” in de studio van Radio Vrolek, werd tijdens de Dutch Country Music Award op zondag, 14 september 2008 in het theater “De Lievekamp” te Oss onderscheiden met maar liefst 5 Awards.

Hier tijdens hun “Live” optreden in Gouda bij de presentatie van hun “Award Winning” album “Home Is Where My Heart Is” met de song “Fly On My Emotions”.

Dit lied, gezongen door de “Countryzangeres van het Jaar” Danielle Poot, werd uitgeroepen tot “Country Song van het Jaar 2008” mede instrumentaal en met achtergrondzang begeleid door Joop de Jong uitgeroepen tot “Instrumentalist van het Jaar 2008”.

“Change of Key” verkreeg ook nog de “Award”  als beste “Duo/Trio van het Jaar”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Four Wheel Drive - Another Town

Vervolgens de Nederlandse bluegrassgroep “Four Wheel Drive” met de titelsong van hun album “Another Town” uitgebracht door het label Stoney Man.

Deze groep bestaat uit Joost van Es op viool, Jan Michielsen op gitaar, Edu Grin op mandoline, Alfred Bonk op bas en tenslotte Jurgen Biller op de banjo en allemaal zingen ze natuurlijk. Zij werden tijdens de DCMA Award Gala uitgeroepen tot “Beste akoestisch spelende countrygroep van het Jaar 2008”. Deze bluegrassgroep werd eerder reeds tijdens EBMA Award Festivals 2006 en 2007 tot de meest populaire Europese bluegrassgroep.

En natuurlijk in dit bericht een video-clip van de bluegrassgroep “Four Wheel Drive” hier met de song “Wild and Wicked World”  tijdens een “live” optreden op 9 december 2007 in theater “De Amer” in Amen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Maar u kunt natuurlijk ook nog even luisteren naar de titelsong van hun album “Another Town” via de gereserveerde digitale ruimte.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

DCMA Award Gala 2008

Tijdens de DCMA Music Award Show 2008, zondag 14 september in Theater De Lievekamp in Oss, zijn de volgende winnaars van de felbegeerde awards bekend gemaakt:

Countryzangeres van het jaar  –  Daniëlle Poot

Countryzanger van het jaar  –   Ruud Hermans

Band akoestisch van het jaar  – Four Wheel Drive

Band electrisch van het jaar  –  Cash On Delivery

Duo of Trio van het jaar   – Change Of Key

Instrumentalist van het jaar  – Joop de Jong (Change Of Key)

Show/Festival van het jaar   – Dutch Country Music Awards Gala

Club van het jaar   – Het Turfschip (Nieuwkoop) organisator Cor Sanne c.s.

Song van het jaar   –  Fly On My Emotions (D. Poot / J. de Jong & M. de Jong)

Album van het jaar  – Home Is Where My Heart Is  (Change Of Key)

Het thema van DCMA Award Gala was: “The Show Goes On Forever” en waarbij voor de promotie van dit festival een schitterend kennismaking album is uitgebracht.

Dit album met 20 songs van tal van Nederlandse countrymusici kunt u nog steeds bestellen via de website van de DCMA. Gewoon even doorschakelen en bestellen is mijn advies.

Johnny Reid - Kicking Stones

En dan is het weer tijd voor de Canadian Country Music Award Gala 2008 met de “Male Artist of the Year” Johnny Reid hier met de song “Darlin’” .

Deze song staat op z’n album “Kicking Stones” op 17 april 2007 uitgebracht door “Open Road Recordings”.

Deze van oorsprong Schotse countryzanger/schrijver, die zich inmiddels geheel thuis voelt in Canada, werd tijdens het festival in Winnepeg uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar”, terwijl hij in 2006 werd uitgeroepen tot “Rising Star of the Year” en aan titelsong van z’n 1ste album “Born to Roll” de “Single of the Year” Award werd toegekend.

De song “You Still Own Me” ook van dit album stond ook hoog in de countrymuziekoverzichten.

Tijd voor een bijzondere video-clip van Johnny Reid hier met de song “Thank You” , de 3e track van z’n album “Kicking Stones” uitgebracht door Open Road Recordings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Canyon - Seven Spanish Angels

Vervolgens in dit programme George Canyon zeker geen onbekende in dit programma met de song “Seven Spanish Angels” die staat op z’n album met de toepasselijke naam “Classics” op 9 oktober 2007 uitgebracht door Universal Music Canada.

Deze song is zeer bekend geworden van o.a. de vertolking door Willie Nelson samen met Ray Charles, maar in dit programma ook op een schitterende wijze gebracht door deze sympathieke countryzanger/schrijver/gitarist uit Nova Scotia.

Het album omvat o.a. ook nog “Ring of Fire” , de “Theme of the Dukes of Hazzard” , “Luckenbach Texas” en “He Stpped Loving Her Today”.

Hier nog even naar de song “Seven Spanish Angels” door George Canyon tijdens een “live” optreden in Base Borden, Ontario.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Paul Brandt - I Din't Even See the Dust

En dan is het al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Paul Brandt, zanger/schrijver/gitarist  in Canada al meer malen uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar”.

Ook dit jaar weer veel nominaties voor een Award zoals een nominatie voor de “Fan’s Choice Award” , de titelsong van z’n album Risk en het album als “Single van het Jaar”  resp. “Album of the Year” , “Songwriter(s) of the Year”, “Male Artist” enz.

In dit programma de song “I Didn’t Even See the Dust” van z’n album “Risk” uitgebracht door z’n label Brand T Canada.

Paul Brandt - Alberta Bound

Tot slot nog een laatste “link” in dit bericht van Paul Brandt hier met een video-clip van de song “Alberta Bound” van z’n album “This Time Around” in 2004 uitgebracht door Brand T Canada.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Sep.16 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sep.20 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Country Gentlemen   ***   Bluebirds Are Singing  ***   Copper Creek Records

3. The Country Gentlemen   ***   The Girl behind the Bar  ***   Copper Creek Records

4. The Country Gentlemen   ***   The Galveston Flood   ***   Copper Creek Records

5. Doc Walker   ***   Driving with the Brakes On   ***   Open Road Recordings

6. Jessie Farrell   ***   Lucky   ***   604

7. Michelle Wright   ***   Everything and More   ***   Savannah Music

8. Michelle Wright   ***   Dance the Boat   ***   Savannah Music

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury Records

10. Danielle Poot (Change of Key)   ***   18 Wheels & a Dozen Roses   ***   Change of Key

11. Four Wheel Drive   ***   Another Town   ***   Stoney Man

12. Johnny Reid   ***   Darlin’   ***   Open Road Recordings

13. George Canyon   ***   Seven Spanish Angels   ***   Universal Music Canada

14. Paul Brandt   ***   Didn’t Even See the Dust   ***   Brand T Canada

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *