Does That Wind Still Blow in Oklahoma

John Schets and Jody Lynn Mitchell at Countrymusic Round-Up

Zoals reeds aangekondigd in de kabelkrant en diverse streekbladen in dit programma Jody Lynn Mitchell en John Schets aanwezig in de studio van Radio Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Niet zomaar aanwezig, want op 10 augustus a.s. treden zij op tijdens het bekende Floralia Country Festival in Oosterhout Nrd. Brabant met een aantal songs van hun nieuwe album “Crossroads”. En voor de luisteraars van het programma in de loop van deze uitzending een aantal tracks van dit album.

Maar zoals altijd beginnen we dit programma met bluegrass dit keer verzorgd door The Chapmans met een song van hun laatste album “Simple Man”.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met zoals altijd aandacht voor de countrymuziek uit Nederland met deze keer natuurlijk onze gasten John Schets en Jody Lynn Mitchell en ook nog de countrygroep “Sky Tune”.

The Chapmans - Cold and Lonely

We begonnen dit programma met de songs “Cold & Lonely” en “Fire in the Canyon” door The Chapmans en die staan op hun album “Simple Man” in 2005 uitgebracht door Pinecastle Records.

“The Chapmans” een familiegroep uit de staat Colorado bestaande uit vader Bill Chapman op de banjo, zoon John Chapman, die ooit werd uitgeroepen tot beste vioolspeler en waar het allemaal meebegon en z’n broers Jeremy op de mandoline en Jason op de staande bas.

In 1998 kwamen zij in de nationale belangstelling te staan, toen zij werden uitgeroepen tot beste Bluegrass Groep door The Society for preservation of Bluegrass Music in America (SPBGMA). Tezamen met het uitbrengen van hun eerste “Independent” album “Love’s gonna live here” verkregen zij een contract bij het prestigeuze countrymuzieklabel “Pinecastle Records”.

In 2005 brachten The Chapmans dus het album “Simple Man” uit, waarbij ze werden geassisteerd door oa. Ron Block, Suart Duncan, Aubrey Haynie, Rob Ickes en Sonya Isaacs.

Hoog tijd  voor een mooie en leuke video-clip met een introductie van “The Chapmans” over het ontstaan en de formatie van de familiebluegrassgroep.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Schets - Kick Me When I'm Down

De muziek van “The Chapmans” in dit programma is een keuze van John Schets, zanger/schrijver en gitarist, die we vervolgens hoorden met de song “Kick me when I’m down” van z’n album “For You” ook in 2005 uitgebracht Starsound.

Hoognodig tijd voor een nadere kennismaking. Voor u als lezer nog de mogelijkheid om dit interview te beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link! Interview met John Schets

Meer informatie en een muziekimpressie van het laatste album “Crossroads” van John Schets en Jody Lynn Mitchell kunt u lezen en beluisteren via de website van John.

En natuurlijk niet vergeten hun mooie album te bestellen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Ann Womack - Does My Ring Burn Your Finger

Mocht u als luisteraar en lezer denken he, hoe zit dat hoor ik helemaal niets van Jody Lynn Mitchell??

Niet ongeduldig worden ze komt er zo aan, maar eerst even luisteren naar een bijzondere countrysong door Lee Ann Womack “Does My Ring Burn Your Finger” geschreven door Buddy & Judie Miller en hier gezongen door Lee Ann Womack staat op haar debuutalbum “I Hope You Dance” in 2000 uitgebracht door MCA Nashville.

Deze song staat trouwens ook op het verzamelalbum van Lee Ann met de titel “Greatest Hits” in 2005 ook uitgebracht door MCA. Het album bestaat uit een muziek CD en een schijf met mooie video-clips etc.

En natuurlijk zo’n fraaie video-clip van Lee Ann Womack met de titelsong van het album “I Hope You Dance”, waarop ook haar schitterende versie van “Does My Ring Burn Your Finger”1

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jody Lynn Mitchell - Bay's Gonna Leave Me Now

Vervolgens de song met een bijna even dramatische titel “Baby’s Gonna Leave Me Now” geschreven door singer/songwriter Dick van Altena en gezongen door onze gaste in de studio Jody Lynn Mitchell

Deze song staat op haar album “Glance” uitgebracht door Starsound.

Maar Jody Lynn kan er zelf veel meer over vertellen, maar eerst even naar het begin van haar carriere in de muziek. Wederom voor u als lezer de mogelijkheid dit interview nog eens te beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!Interview Jody Lynn Mitchell

Dolly Parton and Porter Wagoner - The Last Thing on My Mind

Voordat we naar een song van hun gezamenlijke album “Crossroads” gaan luisteren eerst nog even een countryduo uit de jaren eind jaren ‘60 en begin ‘70 Dolly Parton en Porter Wagoner hier met de songs “The Last Thing On My Mind” en “Just Someone I Used to Know”.

Deze twee songs staan ook op het album met de toepasselijke naam “Duets” op 10 juni van dit jaar uitgebracht door RCA/Legacy.

Dolly Parton begon haar carriere als countryzangeres bij de “Porter Wagoner Show” gedurende de eind jaren ’60 en begin jaren ’70 en maakte in de periode samen met Porter 14 albums.

Porter Wagoner, geboren op 12 augustus 1927, was een schitterende en zeer toegewijde zanger/schrijver van traditionele countrymuziek met een uitstekend gevoel voor de presentatie hiervan tijdens z’n TV-shows, die gedurende de periode van 1960 tot 1980.

Met de “Wagonmasters” bestaande uit Buck Trent op banjo en gitaar, George McCormick op rhythm-gitaar, Don Warden op steel-gitaar, “Little” jack Little op drums, Mack Magaha op viool en Michael Treadwell op bas, maakte hij gedenkwaardige countrymuziek.

Een voorbeeld hiervan is een bijzondere video-clip van Dolly Parton en Porter Wagoner in z’n schitterende “Nudie”-pak tijdens de “Porter Wagoner”TV-Show met de song “Just Someone I Used to Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op 5 juni 2007 werd z’n laatste album “Wagonmaster” geproduceerd door Marty Stuart uitgebracht met bijzondere mooie countrysongs via het labe Anti Records uitgebracht en waarvan vooral de song “Committed to Parkview” een countrytopper zou moeten zijn.

Een zeer aanbevelenswaardig album!

Op 79-jarige leeftijd en tijdens een feest ter ere van z’n 50 jarige jubileum bij de “Grand Ole Opry” een zeer actieve en boeiend Porter, die helaas een jaar later op 28 oktober 2007 ten gevolge van longkanker overleed.

John Schets en Jody Mitchell - If I Could Only Fly

Dan nu weer terug naar het programma met de Red Foley song “If I Could Only Fly” vooral bekend geworden door de vertolking door Merle Haggard, maar in het programma “Countrymusic Round-Up” gezongen en gespeeld door onze gasten Jody Lynn Mitchell en John Schets.

Deze song staat op hun fraaie album “Crossroads” officieel gepresenteerd op zondagmiddag, 13 april j.l. in het mooie theater “De Schuur” in Zevenbergen.

Vervolgens nog een gesprek met beide countrymusici, dat u als lezer nog kunt beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link! Interview met John Schets en Jody Lynn Mitchell

Sky Tune - Last December

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, waarbij gelet op de zomerperiode de nadruk wordt gelegd op het a.s. Floralia Country Festival 2008, is het tijd voor “Sky Tune”,  de groep, waarmee Jody Lynn Mitchell ook veel optreedt.

Maar toch nog even naar de countrygroep “Skytune” hier met de titelsong van hun album “Last December” uitgebracht door het label Sweet Lake. Deze song kunt u ook nog even beluisteren via de website van Sky Tune.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze countrygroep treedt sinds 1991 op en bestaat uit Rob en Pepijn van Herk, Ron van Pijlen, Ferry Hendrix en Peter Derks en sinds enige tijd dus ook Jody Lynn Mitchell.

Via de website van Sky Tune kunt u een aantal video-clips van “live” optredens bekijken!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens nog van het album “Crossroads” de song “Does That Wind Still Blow in Oklahoma”.

De keuze van van John Schets en Jody Lynn Mitchell voor deze song is ook al heel toepasselijk, want hij is geschreven door het gelegenheidsduo Ronnie Dunn en Reba McEntire en staat op het album “Duets” van Reba, dat op 28 september 2007 werd uitgebracht door MCA Nashville.

Tot slot van dit programma van het fraaie album “Crossroads” nog de song “Love and Happiness” geschreven door Emmylou Harris en Kimmie Rhodes.

Vrolijke Countrymusic Round-Up bij Radio Vrolek

Met hartelijk dank aan onze gasten van vanavond in de Vrolek-studio, Jody Lynn Mitchell en John Schets voor hun aanwezigheid, muziek en informatie.

En wij wensen hen natuurlijk veel succes en plezier tijdens het optreden op 10 augustus a.s. tijdens het Floralia Country Festival en hun countrymuziekcarriere.

Ook dit gedeelte van het programma kunt u nog even beluisteren.

Gewoon even doorschakelen?Just Use the Link! Afscheid bij Countrymusic Round-up

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u in de linkerkolom op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speelijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jul.29 ‘08 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Aug.2 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Catering: Andre Sloof

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Chapmans   ***   Cold and Lonely   ***   Pinecastle Records

3. The Chapmans   ***   Fire in the Canyon   ***   Pinecastle Records

4. John Schets   ***   Kick Me When I’m Down   ***   Starsound

5. Lee Ann Womack   ***   Does My Ring Burn Your Finger   ***   MCA Nashville

6. Jody Lynn Mitchell   ***   Baby’s Gonna Leave Me Now   ***   Starsound

7. Dolly Parton & Porter Wagoner   ***   The Last Thing on My Mind   ***   RCA/Legacy

8. Dolly Parton & Porter Wagoner   ***   Just Someone I Used to Know   ***   RCA/Legacy

9. John Schets & Jody Lynn Mitchell   ***   If I Could Fly   ***   D&J

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***            Mercury Records

11. Sky Tune   ***   Late December   ***  Sweet Lake  

12. John Schets & Jody Lynn Mitchell   ***   Does That Wind Still Blow in Oklahoma   ***   D&J

13. John Schets & Jody Lynn Mitchell   ***   Love and Happiness   ***   D&J

Be There! Next Week, Same Time, Same Wavelength and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *