Cowboy Take Me Away

Dixie Chicks - Cowboy Take Me Away

In dit programma weer volop countrymuziek met Martie en Emmely Erwin en Natalie Maines of te wel de Dixie Chicks uit Texas uit de jaren ‘90 met twee songs van hun album “Fly” . Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass met dit keer Red Allen en Frank Wakefield uit de begin jaren ‘60.

Vervolgens The Wilders met een mix van country, old-time, Americana en een vleugje Cajun met twee songs van hun nieuwste album “Somebody’s Got To Pay”.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met vervolgens aandacht voor de Nederlandse countrymuziek met deze keer de bekende countrygroep “Cash on Delivery” en de Delftse bluegrassgroep “Except-2”.

Daarna gaan we nog terug naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met Alan Jackson gevolgd door Dolly Parton met een song van haar nieuwste album “Backwoods Barbie” en treedt Chuck Wise op als onze uitsmijter met de song “All I Ever Wanted”.

Red Allen - Keep on Going

Zoals aangekondigd achtereenvolgens “Don’t lie to me”, “Sad & lonesome day” en tenslotte ook nog Johnny Bond’s “I Wonder Where You Are Tonight” gespeeld en gezongen door Red Allen & The Kentuckians.

De eerste twee songs waren opgenomen in april 1963 in de Wynwood Studio in Falls Church, Virginia met Red Allen op gitaar en met leadzang, Frank Wakefield op de mandoline, Ralph Robinson op banjo en Jim Cox op de staande bas.

Deze songs staan op het album “Red Allen” “Keep on Going” The Rebel & Melodeon Recordings in 2004 uitgebracht door Rebel Records met kenmerk REB-CD-1127 eigenlijk tezamen met het andere album “Lonesome & Blue” “The Complete County Recordings” met kenmerk REB-CD 1128.

“I Where Your Are Tonight”, ooit geschreven door de “Okie” Johnny Bond , was een opname van september 1966 met Red Allen met lead-zang en op gitaar, Porter Church op banjo en met zang en David Grisman op de mandoline, Craig Wingfield op dobro en Jerry McCoury op de bass.

Deze song staat op het laatst vermelde album “Lonesome and Blue”.

Red Allen - I Wonder Where You Are Tonight

Een Red Allen uit de periode begin 1963 tot begin 1967 met grote succesen en waarbij hij z’n beste bluegrassmuziek speelde samen met musici als Frank Wakefield, David Grisman, Bill Emerson, Scotty Stoneman, Richard Greene, Porter Church en Wayne en Bill Yates.

Red Allen overleed op 3 april 1993, maar met deze twee albums is zijn mooiste bluegrassmuziek voor toekomstige generaties bewaard gebleven.

In 1991 maakte Red Allen met een aantal vrienden, zoals Jerry Garcia en David Grisman een schitterend album met de naam “Bluegrass Reunion” . Niet meer in dit programma, maar muziek van dat album kunt u in de toekomst nog wel eens in dit programma verwachten.

Jammer genoeg heb ik geen video-clip van Red Allen & The Kentuckians kunnen vinden, maar als uitstekende vervangers hier Jim & Jesse Reynolds and The Virginians hier met hun vertolking van de song “I Wonder Where You Are Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Wilders - My Final Plea/Hey Little Darling

Dan nu naar “The Wilders” met twee songs van hun nieuwste album “Somebody’s Got to Pay” met om te beginnen “My Final Plea” gevolgd door “Hey Little Darling”.

Twee songs van hun nieuwste album “Somebody’s Got To Pay” op 15 april van dit jaar uitgebracht door het label Free Dirt.

Deze getalenteerde groep, samengesteld in 1996, wordt in het algemeen beschouwd als groep, die je tijdens een “live” optreden moet meemaken.

En daarom dus hier The Wilders met de song “Hey Little Darling” tijdens een “live” optreden op het Pickathon Roots Music Festival op de Pendarvis Farm in Portland, Oregon.

Wel even de volume van uw PC flink opdraaien!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Wilders on Stage

Geleid door zanger, guitarist en countrymuziekkenner Ike Sheldon hebben The Wilders de vroege countrymuziek als basis en dat betekent stevige “old time” viooldeunen door Betse Ellis, waarbij haar aanstekelijke manier van spelen vaak leidt tot spontane danspassen van zowel de musici als door het aanwezige publiek

Hun muziekarsenaal is doordrenkt met originele country, bluegrass en hillbilly songs en zoals reeds aangehaald viooldeuntjes en ook klassieke countryfavorieten uit de vroege dagen van de radioshows van de “Grand Ole Opry”.

Songs van beroemde countrycorryfeen als Jimmie Rodgers, Roy Acuff en de Carter Familie worden getrouw maar wel op een geheel eigen wijze ten gehore gebracht.

De bas wordt met herinneringen aan Hank Williams en Lefty Frizell op uitstekende wijze gehanteerd door Nate Gawron, terwijl multi-instrumentalist Phil Wade de banjo en mandoline voor z’n rekening neemt.

Alhoewel Ike Sheldon en Betse Ellis de meeste zangpartijen voor hun rekening nemen, kan de hele groep ook uitstekend overweg met schitterende samenzang tijdens oude gospelsongs.

Op dit album wordt ook nog muzikale ondersteuning verleend door o.a. producer Dirk Powell op o.a. z’n Cajun Accordion en z’n vrouw Christine Balfa op triangle heel duidelijk te horen in de laatste song “Hey Little Darling”.

The Wilders hier dus met hun album “Someone’s Got To Pay” met 20 tracks een bijzonder fraai album met mooie countryverhalen.

Als lezer van dit weblogbericht moet u toch ook nog even de website van deze bijzondere groep bezoeken!

Dixie Chicks - Cowboy Take Me Away/Hello Mr. Heartache

Dan naar een monument uit de eind jaren ‘90 het album “Fly” door de Dixie Chicks. Van dit album in dit programma twee songs met om te beginnen “Cowboy Take Me Away” gevolgd door “Hello Mr. Heartache” in 1999 uitgebracht door Monument Records.

Natuurlijk hoog tijd voor de “titelsong” van dit weblogbericht “Cowboy Take Me Away” door de “Dixie Chicks”.

Wel weer terugkomen,he!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alternatieve countrymuziek door de Dixie Chicks, die inmiddels meerdere Grammy Awards hebben ontvangen en de meeste verkopende vrouwelijke groep in alle genres van de muziek is met meer dan 36 miljoen verkochte albums tot maart 2008.

De groep werd in 1989 opgericht door de zusjes Martie en Emely Erwin, Laura Lynch en Robin Lynn Macy.

Deze vier dames begonnen eerst voornamelijk als een bluegrass groep en maakte in 1990 hun eerste album met de title “Thanks Heavens for Dale Evans” als een soort eerbetoon aan de “ Queen of the Cowgirls” , Dale Evans geboren in 1912 in Uvalde Texas en die o.a. de schrijfsters was van de bekende countrysong “Happy Trails to You”, waarmee zij ook optrad in de “Roy Rogers Show”.

Tijdens de beroemde Telluride Bluegrass festival werden de Dixie Chicks gekozen tot “beste groep” en werden de Dixie Chicks meer en meer gevraagd om op te treden o.a. als openingsact voor Garth Brooks, Reba McEntire en een beroemde Texaan, George Strait.

In 1992 kwam de bekende steel-guitarist Lloyd Maines bij de groep om hun muziek een vollere klank te geven en dat was wel heel belangrijk, want daardoor werd meer de richting van de countrymuziek ingeslagen en na het vertrek van Robin Lynn Macy eind 1992 en eveneens het vertrek van Laura Lynch eind 1995 kwam de dochter van Lloyd Maines, Natalie, de groep versterken.

Dixie Chicks - Cowboy Take Me Away

Daarna kwamen de grote successen met o.a. Wide Open Spaces in 1998 en dit album “Fly” in 1999, terwijl het album “Home” in 2003 werd onderscheiden met o.a. de Grammy Award “Best Country Album”, “Best Performance Award” en “Best Instrumental Award” .

Als toegift ook nog even de Dixie Chicks hier met hun song “Hello Mr. Heartache” tijdens een “live” optreden tijdens hun Top of the World Tour in 2003.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - Stupidville

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrybijdrage aan dit programma met zoals reeds aangekondigd de huidige countrygroep van het jaar Cash on Delivery hier met de song Stupidville, die staat op hun album “Echoes of Leaving” vorig jaar uitgebracht door Rounder Europe.

Zoals in het vorige programma en in m’n weblogbericht van week 20 reeds aangekondigd op 14 september a.s. wordt de DCMA Award Gala 2008 in Theater de Lievekamp aan het raadhuisplein 14 in Oss gehouden.

En wie daar ongetwijfeld ook zullen zijn is de huidige Elektrisch Spelende Countrygroep van het Jaar “Cash on Delivery”.

Zij zijn 7x genomineerd voor een DCMA Award met o.a. Jaqueline van der Griend weer als “Countryzangeres van het Jaar” evenals Wim van der Vliert als Countryzanger van het Jaar”.

DCMA Awards Gala 2008

Neem nog even een kijkje in de website van de “Dutch Country Music Association” en vergeet niet uw favoriete keuze door te geven en uw toegangskaarten voor dit festival te reserveren.

Except-2 - I've Forgotten You

Vervolgens “I’ve forgotten You” door de Delftse bluegrass/Cajun en akoetische countrygroep Except-2 hier met een song van hun album “Junction” , dat in het voorjaar van 2006 werd uitgebracht.

Eind vorig jaar was ik aanwezig bij hun jaarlijks optreden in het Cultureel Centrum van de TU Delft in Delft.

Een bijzonder mooi optreden voor een enthousiast publiek, dat in grote getale aanwezig was. De groep bestaat uit Rob Nijman op mandoline /gitaar, Mireille Schinkelshoek op de staande bas met lead-zang, Berend Schilder op de banjo en zo nu en dan triangel, Ruud de Bruin lead-zang, gitaar, accordion, Jaap Spijk op dobro, finger picking gitaar, Cajun-fiddle, Noëlle van der Hagen op viool.

Ook Except-2 is genomineerd voor een DCMA Award n.l. “Beste Akoestisch Spelende Groep” en zij zullen natuurlijk ook aanwezig zijn in het Theater de Lievekamp op 14 september a.s.

En ook deze groep heeft hun versie van de titel van dit bericht “Cowboy Take Me Away” en dus echt even kijken en luisteren naar Except-2 tijdens een “live” optreden in “De Tobbe” te Voorburg.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - Good Time

Dan is het tijd voor hedendaagse countrymuziek uit Nashville door Alan Jackson met de titelsong van z’n album “ Good Time”, dat op 4 maart j.l. werd uitgebracht door Arista Nashville.

Weer een echte countryalbum met 17 songs van de uitstekende zanger/schrijver/gitarist Alan Jackson.

En dan nu een mooie video-clip van Alan Jackson hier met de song “Small Town Southern Man”, dat ook staat op z’n nieuwe album “Good Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - Jesus and Gravity

Vervolgens “ Jesus & Gravity” door Dolly Parton hier met een song van haar nieuwste album “ Backwoods Barbie” op 26 februari van dit jaar uitgebracht door haar eigen platenmaatschappij Dolly.

Dolly Parton uit Locust Ridge in Smokey Mountains TN en inmiddels 62 jaar startte haar carriere als zangeres bij een lokaal radio- en televisiestation in het oosten van Tennessee.

Eind jaren 60 trokken haar zangkunsten de aandacht van Porter Wagoner, die haar vroeg om bij hem in de Porter Wagoner Show te komen. Zij deed dit 7 jaar lang en hun duetten werden beroemd. Zij werd meer en meer beroemd en overschaduwde Porter steeds meer, waarna zij in 1974 vertrok om zich volledig op haar solocarrière te richten.

Bij haar vertrek schreef ze toen “I Will Always Love You” , dat een van haar grootste hits werd en later o.a. met groot succes vertolkt werd door Whitney Houston.

In de musicalfilm “Best Little Whorehouse in Texas” zong Dolly als “bazin Mona Stangley” hevig verliefd op sheriff Ed Earl Dodd (Burt Reynolds) ook deze mooie song. Nog even herinneringen ophalen aan deze film uit 1982!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Parton vergaarde grote populariteit als zangeres/schrijfster en componist en won talrijke Country Music Awards in o.a. 1968, 1970, 1971, 1975 en 1976.

Op 18 maart vorig jaar was Dolly na 30 jaar weer voor een optreden in Nederland en destijds in de IJsselhallen te Zwolle.

Alle kaarten waren binnen een dag verkocht.

Op 19 juni a.s. zal de zangeres weer een concert geven in Nederland, ditmaal in Ahoy Rotterdam. Zorg, dat je erbij bent! Geen prijzig kaartje kunnen bemachtigen?

Jammer, jammer, maar Dolly Parton zal als troost ook regelmatig zijn te beluisteren in het radioprogramma “Country Music Round-Up”. U kunt natuurlijk als lezer ook uw favoriete song van haar eens aanvragen via dit medium!

Alvast even een voorproefje voor haar optreden in Ahoy Rotterdam Dolly Parton hier met de song “Jesus & Gravity” tijdens een “live” optreden voor het TV-programma “American Idol 7”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chuck Wicks - All I Ever Wanted

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Chuck Wise hier met de song “ All I Ever Wanted” van z’n album “ Startin Now” uitgebracht door RCA Nashville.

Deze song werd door het internet en kabel countryradiostation Nashville FM voor deze week uitgeroepen voor de “ Smashplay” en daar doen wij bij “Country Music Round-Up” graag aan mee!

“ All I Ever Wanted” Chuck Wise!!

Chuck Wicks heeft ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van z’n nieuwe album “Starting Now”.

Dus gewoon even kennismaken met een aantal songs zoals de “smashplayer” “All I Ever Wanted”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for the Information Desk!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier: gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Mei 20 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending Mei 24 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO Records

2. Red Allen & Frank Wakefield *** Don’t Lie to Me *** Rebel Records

3. Red Allen & Frank Wakefield *** Sad and Lonesome Day *** Rebel Records

4. Red Allen & The Kentuckians *** I Wonder Where You Are Tonight *** Rebel Records

5. The Wilders *** My Final Plea *** Free Dirt Records

6. The Wilders *** Hey Little Darling *** Free Dirt Records

7. Dixie Chicks *** Cowboy Take Me Away *** Monument Records

8. Dixie Chicks *** Hello Mr. Heartache *** Monument Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury Records

10. Stupidville *** Cash on Delivery *** Rounder Europe

11. Except-2 *** I’ve Forgotten You *** Except-2

12. Alan Jackson *** Good Time *** Arista Nashville

13. Dolly Parton *** Jesus & Gravity *** Dolly

14. Chuck Wise *** All I Ever Wanted *** RCA Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelenght and on the Net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *