Endless Highway

DCMA Award Gala 2008

Op deze zonnige dinsdag na de Pinksteren beginnen we weer met bluegrass en gaan we terug naar de begin jaren ‘70 met een “live” optreden in Japan van The Country Gentlemen. Vervolgens een zeer bekende song van “Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys” gevolgd door Alison Krauss uit het begin van haar carriere zo rond de jaren ‘90 en ook nog The Rooftop Singers met hun bekendste song “Walk Right In”.

Dan aandacht voor de Canadese countryzanger/schrijver en gitarist George Canyon met twee songs van z’n album “Classics”.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de region met vervolgens aandacht voor de Nederlandse countrymuziek met vanavond de bekende Goudse countrygroep “Change of Key” en “Colonel Hammond’s Four.

Daarna gaan we nog terug naar de heden-daagse countrymuziek uit Texas met George Strait gevolgd door Crystal Shawanda met haar single “You Can Let Go” en treedt Will Peppers op als onze uitsmijter met de song “Cheaper Than a Shrink” of te wel “Goedkoper dan een psycholoog”.

The Country Gentlemen - I'll Break Out

We begonnen dit programma met de song “I’ll break out” of te wel “Ik ga ontsnappen” door de “Country Gentlemen” tijdens een live optreden in Japan begin 1970 in 1988 door Rebel Records op CD uitgebracht met kenmerk Rebel CD –1104.

The Country Gentlemen bestonden toen uit Charlie Waller op gitaar, “Big” Bill Emerson op de banjo, Doyle Lawson op de mandoline en Bill Yates op de bass en zoals de luisteraars hebben kunnen horen met schitterende samenzang.

De songs in de bluegrass en countrymuziek bevatten meestal een bijzonder verhaal en in dit geval gaat het over een gevangene, die de cipier alleen maar kent van z’n gestreepte gevangenispak en waarvan hij denkt, dat hij nooit meer vrij komt.

Maar muren en tralies kunnen een man, die droomt niet gevangen houden.

Ze kunnen zijn lichaam ketenen, maar niet z’n geest.

En daarom zal hij vannacht in z’n blauwe pak met das weer uitbreken en bij z’n vrouw zijn.

IJzersterke verhalen op een schitterende manier vertolkt door de Country Gentlemen.

Tijd voor “I’ll break out” dit keer middels een video-clip met Dan Paisley & The Southern Grass tijdens het jaarlijkse “Blistered Fingers Festival” dit keer in juni 2005 in Sidney, Maine

Dan Paisley op 1 mei j.l. nog in het radioprogramma “Country Music Round-up” toen deel uitmakend van “Joe Val and The New England Bluegrass Boys” op gitaar en met tenor lead-zang tijdens een optreden in Harpel in de jaren ’80.

Daarna is hij nog regelmatig met z’n in 2004 overleden vader Bob Paisley & Southern Grass voor een optreden in Nederland geweest en waarvan door Strictly Country Records in 2003 nog het album “Color of the Blues” werd uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just use the link!

Op het album “Live in Japan” staan nog meer bijzondere verhalen zoals “The Legend of the Rebel Soldier” en “Bringing Mary Home”.

Dan nu de originele The Country Gentlemen hier met de song “Bringing Mary Home” . Deze versie staat trouwens ook op het album “Best Loved Bluegrass” 20 All-Time Favorites in 2008 door Rebel Records uitgebracht met kenmerk REB-CD-8004.

Gewoon even doorschakelen/Just use the link!

Vervolgens ook nog het vrolijke liedje “Seeing Nellie Home” ook bekend onder de naam “Aunt Dinah’s Quilting Party” met tenslotte een Hank Snow Medley met in de hoofdrol de legendarische Charlie Waller op gitaar hier met o.a. The Last Ride, One More Ride, Golden Rocket, I’m Movin On en de Rumbah Boogie tijdens een “live”optreden in Japan. De uitvoering is frappant gelijk aan die van de “Singin’ Ranger”.

Bovenvermelde songs staan dus op het album van hen met de titel “Live in Japan”, een album om gewoon in je bezit te hebben en zo nu en dan thuis heerlijk te beluisteren.

Ook nog even tijd voor de enige en echte en terug naar 1958 voor Hank Snow tijdens een “live” optreden met z’n eigen medley met o.a. Yellow Roses, Let Me Go Lover en I Don’t Hurt Anymore.

Gewoon even doorschakelen/Just use the link!

Flatt and Scruggs - Don't Let Your Deal Go Down

Dan nu naar een van de meest bekende bluegrassgroepen uit de jaren 50 en 60 “Flatt & Scruggs and The Foggy Mountains Boys” hier met de song “ Don’t Let Your Deal Go Down” Deze uitvoering staat ook op het bijzondere verzamelalbum “The Best of Bluegrass Volume 2 “ van Sanctuary Records en die deel uitmaakt van “The Americana Series”.

Al weer zo’n unieke opname maar nu van Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys (met o.a. Billy Powers op gitaar, Cousin Jake Tullock op de bas, Buck “Uncle Josh” Graves op dobro and Paul Warren op viool.met de song Hey, Hey, Hey en de instrumental “Flint Hill Special”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the link!

Alison Krauss - Endless Highway

Ook de song van Alison Krauss “Endless Highway”, die van oorsprong staat op het album “I’ve Got That Old Feeling” uit 1990 en waarvoor zij in 1990 de Best Bluegrass Recording Grammy ontving, staat op het vermelde verzamelalbum.

Een bijzondere video-clip met Alison Krauss hier samen met Gillian Welch met de song “I’ll Fly Away” uit de film “O Brother, Where Art Thou?

Gewoon even doorschakelen/Use the link!

The Rooftop Singers - Walk Right In

En vervolgens nog “Walk Right In” door The Rooftop Singers, een trio bestaan uit Erik Darling, Bill Svanoe en Lynne Taylor en hun versie van deze song was wel hun bekendste en meest verkochte single, die tijden op de nr. 1 plaats stonden van de muziekoverzichten van de jaar 1963 en zorgden zeker ook voor een hernieuwde belangstelling voor de folk-muziek.

Er werd ook nog een album door Vanguard uitgebracht met de titel “Walk Right In”.

Alvast even weer herinneringen ophalen middels een slideshow met The Rooftop Singers hier met hun song “Walk Right In”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the link!

Hun bekendheid heeft niet zo lang geduurd, want er kwamen hierna al snel een aantal folk-singer/songwriters zoals Bob Dylan uit de New York scene, Phil Ochs en Tom Rush uit de Boston Scene.

The Rooftop Singers maakten nog een aantal singles als “Tom Cat” en Mamma Don’t Allow” en een paar albums als “Goodtime” en “Rainy River” voordat zij in 1967 uit elkaar gingen.

Maar gelukking worden er zo nu en dan nog verzamelalbums uitgebracht met mooie herinneringen aan goede muziek.

Nogmaals het label Sanctuary Records heeft in 2006 een album uitgebracht met de title “The Best of Bluegrass Volume 2” waar dus ook de song “Walk Right In” op staat.

Cannons Jug Stompers l.n.r. Gus Cannon - Ashley Thomson and Noah Lewis

Het lied was ooit in de eind jaren ‘20 geschreven door Gus Cannon, die ook leider was van de Jug Band Trio de Cannon’s Jug Stompers. Recent is er een documentaire film uitgebracht met de titel “Chasin’ Gus’s Ghost” met een bijdrage van o.a. Erik Darling, David Grisman, Bill Keith en Geoff Muldaur e.v.a.

Daar moet u echt even mee kennismaken. Ga mee op op zoek naar “The Ghost of the Jugbands” middels een Trailer van deze documentaire. Echt doen!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Canyon - Seven Spanish Angels and Goodhearted Woman

Dan nu naar Canada met George Canyon met zijn herinneringen aan de klassieke countrymuziek songs zoals “Seven Spanish Angels” zeer bekend geworden door de vertolking hiervan door Willie Nelson samen met Ray Charles, maar ooit geschreven door zanger/gitarist maar vooral schrijver van countrysongs Troy Seals en “Good Hearted Woman” geschreven door Waylon Jennings.

In dit programma dus een bijzonder mooie vertolking van deze songs door de Canadese zanger/schrijver/gitarist George Canyon.

Deze songs staan op het album met de zeer toepasselijke naam “Classics” op 9 oktober vorig jaar werd uitgebracht door Universal Music Canada.

“Classics” is het vijfde album van George Canyon afkomstig uit Pictou Nova Scotia en zoals de titel al vermeld een album met een mooie verzameling aan klassieke countrysongs.

Ook zijn versies van o.a. “Ring of Fire” , “Luckenbach Texas”, He Stopped Loving Her Today” en “Hello Darlin’” maken dit album tot een zeer geslaagde “Classics”.

George Canyon komt van oorsprong ui de Canadese provincie Nova Scotia maar toen hij in de ban geraakte van de countrymuziek vertrok hij naar Calgary in de provincie Alberta. In Calgary worden elk jaar de bekende “Calgary Stampede” gehouden en wordt een beetje beschouwd als het Nashville van Canada.

Daar ontmoette hij ook z’n vrouw Jennifer en keerde na verloop van tijd terug naar Nova Scotia, maar de countrymuziek trok toch te sterk en na verloop van tijd ging het echtpaar weer terug naar Calgary.

En inmiddels heeft George al een aantal fraaie albums op z’n naam staan zoals deze “Classics” met mooie herinneringen aan schitterende countrysongs uit het verleden.

En dan wordt het tijd om eens kennis te maken met George Canyon hier met z’n versie “Good Ol’ Boys ” tijdens een “live” optreden in Moncton New Brunswick CA op 1 september 2007.

Gewoon even doorschakelen/Just use the link!

Change of Key - Fly on My Emotions

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse countrybijdrage aan dit programma met zoals reeds aangekondigd de Goudse countryformatie “Change of Key” hier met de song “Fly on My Emotions” .

Zoals u in de afbeelding bij de aankondiging van dit programma heeft kunnen lezen in september 2008 de DCMA Award Gala!

Wie er ook zullen zijn is de Goudse formatie “Change of Key” in dit programma met de song “Fly on My Emotions” en dat staat op hun album “Home is Where My Heart Is”.

Zij waren vorig jaar hier in de studio van Radio Vrolek ter promitie van dit album en zijn voor 5 Awards genomineerd met o.a. voor Danielle Poot als “Countryzangeres van het Jaar” en voor deze song als “Countrysong van het Jaar”.

“Change of Key” hier met Danielle Poot op mandoline en met leadzang met de song “Fly on My Emotions” tijdens de presentatie van hun album “Home Is Where My Heart Is”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

Colonel Hammond's Four

Vervolgens “Prayer’” door de Arnhemse groep “Colonel Hammond’s Four” hier met een song van hun album “Between the Lines” uitgebracht door Multisound. Deze groep is genomineerd voor de Award “Beste electrisch spelende countrygroep van Nederland”.

Dat betekent natuurlijk, dat zij ook aanwezig zullen zijn tijdens de DCMA Gala 2008, dat op 14 September a.s. zal worden gehouden in Theater De Lievekamp aan het Raadhuisplein in Oss.

Naast deze groep zijn ook nog de groepen Cash on Delivery, Dixie Aces, Savannah en Texas Renegade genomineerd.

Dat wordt weer een bijzonder Festival, waarvoor u zich kunt aanmelden via de website van de DCMA dan wel bij het Theater De Lievekamp in Oss.

“Colonel Hammond’s Four” tijdens hun optreden op het Jolly Jumper Festival met de songs “Under the Stormy Skies” en “Fais Do Do” (of te wel Ga maar lekker slapen)

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Brothers of the Highway

Dan gaan we nu naar Texas naar George Strait met een song van z’n nieuwe album Troubadour n.l. “Brothers of the Highway” .

Na z’n vorige album “It Just Comes Natural”, waarvoor George Strait de CMA-Award “Album of the Year” ontving, had men misschien verwacht, dat George op dezelfde pure Texas Honky Tonk toer zou doorgaan, maar dit album is toch weer anders en daardoor ook weer zeer aantrekkelijk voor de countrymuziekliefhebber. Een George ietsjes zachter en melancholiser misschien maar dan wel zonder echt droevig te worden.

Er zijn ook een aantal stevige 2-Steps en up-tempo songs, die het album zeer afwisselend maken.

Een bijzondere video-clip van een slide-show met George Strait en de song “I Saw God Today” van z’n album “Troubadour”.

Deze song werd ook als single uitgebracht en aangeduid als “Smash Single” en het staat ook op z’n nieuwe album “Troubadour” , dat op 1 april j.l. is uitgebracht door MCA Nashville.

Natuurlijk even luisteren naar deze Texaan, die al 28 jaar veel succes heeft met z’n hedendaagse countrymuziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Crystal Shawanda - You Can Let Go

Tijd voor nieuw talent in het programma “Country Music Round-up” met de Canadese Crystal Shawanda uit Wikmemikong Ontario. Vorig jaar kreeg zij een contract bij RCA Records en begin dit jaar werd de single “You Can Let Go” uitgebracht, die in 5 weken de TOP 10 wist te bereiken.

Hoog tijd om voor u als lezer eens kennis te maken met Crystal Shawanda hier met de dramtische song “You Can Let Go” tijdens een promotie tour in de studio van het countryradiostation KBULL op 93 MHz FM in Salt Lake City Utah.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Natuurlijk heeft zij ter promotie van haar muziek ook enige digitale ruimte gereserveerd en daar moet u ook even gebruik van maken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Will Peppers - Cheaper Than a Shrink

Vervolgens tijd voor nieuwkomer en onze uitsmijter van dit programma Will Peppers met z´n single `Cheaper Than a Shrink`.

De song is geschreven door o.a. `Whispering Bill Anderson, maar of de drank zo erg goed is voor zijn zangstem, daar zet ik zelf maar een paar vraagtekens bij.

Kijk en luister maar naar een video-clip met Will Peppers tijdens een “live” interview in het radiostation “WTHI “ op 99.9 MHz FM , dat wordt aangekondigd met The Wabash Country Valley radiostation HI-99 in Terre Haute in Indiana met o.a. achtergrond informatie over z’n song “Cheaper Than a Shrink”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De gehele song met nog een aantal anderezijn ook te beluisteren via z´n digitale ruimte en daarvoor dus het advies±

Gewoon even doorschakelen-Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek) op de frequenties 107.7 MHZ FM en op 105.9 MHz via het lokale kabelsysteem en als achtergrondmuziek op het informatie TV-kanaal 2.

Sinds kort kunt u overal in de wereld eveneens de uitzending beluisteren in “streaming audio” via het internet. De “link” hier is aanwezig op de “Home Page” van deze weblog!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst” Country Music Round-up ”

Datum: May 13 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending: May 17 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO Records

2. The Country Gentlemen *** I’ll Break Out *** Rebel Records

3. The Country Gentlemen *** Seeing Nellie Home *** Rebel Records

4. The Country Gentlemen *** Hank Snow Medley *** Rebel Records

5. Flatt & Scruggs and The Foggy Mountain Boys *** Don’t Let Your Deal Go Down *** Sanctuary Records

6. Alison Krauss *** Endless Highway *** Sanctuary Records

7. The Rooftop Singers *** Walk Right In *** Sanctuary Records

8. George Canyon *** Seven Spanish Angels *** Universal Music Canada

9. George Canyon *** Good Hearted Woman *** Universal Music Canada

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

11. Change of Key *** Fly on My Emotions *** Change of Key

12. Colonel Hammond’s Four *** Prayer *** Multisound

13. George Strait *** Brothers of the Highway *** MCA Nashville

14. Crystal Shawanda *** You Can Let Go *** RCA Nashville

15. Will Peppers *** Cheaper Than a Shrink *** Lofton Creek

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength and on the Internet

One thought on “Endless Highway

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *