“Not Forgotten” -The Ultimate Americana Festival – Part Three

Blue Highways - Iris DeMent - Stephen Simmons - Malcolm Holcombe
Don't Be Square! Be There!

Ook in dit programma natuurlijk weer aandacht voor het unieke “Ultimate Americana Festival” “Blue Highways” op zaterdag, 19 april met alvast een voorproefje door Iris DeMent, Stephen Simmons en Malcolm Holcombe .

Maar zoals gebruikelijk beginnen we dit programma met de bluegrass en dit keer verzorgd door Laurie Lewis & The Right Hands en vervolgens ook nog Ralph Stanley samen met een aantal vriendinnen, zoals Iris DeMent, die ook op het a.s. Blue Highways festival zal optreden.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en ook aandacht voor de Nederlandse countrymuziek met dit keer John Schets en Jody Lynn Mitchell, die a.s. zondag in Zevenbergen hun nieuwe album zullen presenteren.Daarna gaan we naar Nashville Tennessee met Alan Jackson vervolgens George Strait met de single “I Saw God Today” en dan is het tijd voor onze uitsmijters van dit programma Montgomery Gentry met hun single “Back When I Knew It All.

Laurie Lewis and The Right Hands - Your Eyes

“Hard Luck in Heaven” door “Laurie Lewis & The Right Hands” hier met lead-zang door mandolinespeler Tom Rozum met natuurlijk Laurie Lewis op viool en achtergrondzang, Craig Smith op de banjo, Scott Huffman op gitaar en tenslotte Todd Phillips op de bas.

We begonnen het programma met het jazzy-bluegrass “Your eyes” geschreven, gezongen en gespeeld door Laurie Lewis en vervolgens ook nog de song “River Under the Road”

Deze songs staan op het album “The Golden West” in september 2006 uitgebracht door het label Hightone. Laurie Lewis, geboren in september 1950 in Berkeley California, leerde als kind viool spelen, nam al heel snel deel aan de in San Francisco florerende “folkscene” en raakte onder de indruk van de jaren 60 bluegrassmuziek van Flatt & Scruggs, The Stanley Brothers en speciaal van Doc Watson. In de jaren 70 won zij tal van vioolspel wedstrijden en speelde in een aantal combo’s in de “Bay Area”.

Alvast even kennismaken met Laurie Lewis hier op viool en met lead-zang hier samen met o.a. Sam Bush op mandoline en Alan O’Bryant op banjo met vokale ondersteuning tijdens het IBMA Festival in 1992.

Gewoon even doorschakelen!

Samen met haar vriendin angeres/schrijfster/gitariste Kathy Kallick richtte zij in 1975 de bluegrassgroep “Good Ol’Persons” op. In 1979 richtte zij de all-woman groep “Grant Street String Band” op en bracht in 1986 haar eerste solo-album “Restless Rambling Heart” via Flying Fish met een mix van old-timey, hedendaagse bluegrass en folk muziek. Het album “Love chooses you” volgde in 1989. In 1993 raakte zij tezamen met haar groepsleden betrokken bij een ernstig autoongeluk en verdween een aantal jaren van het podium.

Later kwam ze terug met het album “Oak & the Laurel” tezamen met mandolinespeler Tom Rozum. Dit album werd in 1996 genomineerd als “Best Traditional Folk Album Grammy”. Inmiddels al een groot aantal albums op haar naam tezamen met haar “Bluegrass Pals” en nu dus met “The Right Hands” en het schitterende album “The Golden West” in 2006 uitgebracht door “Hightone” met 13 tracks, waarvan 3 eigen songs en een aantal vertlokingen van oa. “Rank Stranger” zeer bekend door The Stanley Brothers, maar op dit album schitterend gezongen tezamen met Linda Ronstadt.

Tot slot nog een mooie en muzikale video-clip van Laurie Lewis hier op gitaar met Tom Rozum op mandoline tijdens een mooie sessie in Tilden Park, Berkeley CA, een thuiswedstrijd dus! Kijk eens naar de achtergrond van de hoes van het album “The Golden West”.

Gewoon even doorschakelen!

Ralph Stanley and The Clinch Mountain Sweethearts

En nu toch de familienaam “Stanley” is gevallen gewoon door met de bluegrassmuziek van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier samen met Iris DeMent met de song “Rindin’ That Midnight Train” .

Een song, die staat op het album “Clinch Mountain Sweethearts” met 16 tracks en waarvan Iris ook nog de song “Trust each other”. Iris Dement, een zeer gewaardeerde songer/songwriter van folk en countrymuziek, geboren in 1961 in Paragould in Arizona en van wie in de jaren ‘90 een drietal albums werden uitgebracht, waaronder het zeer bekende “Infamous Angel”.

In 1999 werkte zij nog samen met zanger/schrijver/gitarist John Prine op z’n album “In Spite of Ourselves”, waarvoor zij in 2000 een Grammy Nominatie verkregen.

Eind jaren 90 begin 2000 waren muzikaal moeilijker voor haar, maar in 2005 verscheen het gospel folk album “Lifeline”. Iris DeMent in 2001 getrouwd met singer/songwriter Greg Brown en beiden zullen ook optreden tijdens Blue Higways.

Tijd om nog eens Iris kennis te maken met Iris DeMent hier met de door haar geschreven song “Sweet Is The Melody”, dat staat op haar schitterende album “My Life” uit 1994, maar ook op één van de “Trans Atlantic Sessions” albums!

Gewoon even doorschakelen!

Pam Tillis - Will You Miss Me

Vervolgens van dit album ook nog de traditional “Will You Miss Me” door Ralp Stanley hier samen met Pam Tillis, dochter van de beroemde countryzanger/schrijver Mel Tillis en aanzienlijk jonger dan Melba. Pam Tillis inmiddels 40 jaar heeft vorig jaar nog met behoorlijk succes haar album “Rhinestoned” uitgebracht, waarbij o.a. de song “Band in the Window” ook in de countrymuziek top terecht kwam.

Tijd om nog eens de video-clip van Pam Tillis met deze song te bewonderen!

Gewoon even doorschakelen!

The Walkabouts - Will You Miss Me

U kunt via dit weblog-bericht nog een mooie versie van “Will You Miss Me” door The Walkabouts beluisteren. Deze Amerikaanse groep met Carla Torgeson op gitaar, cello , Chris Eckman op gitaar, Michael Wells op de bas en harmonica, Terrie Moeller op drums en tenslotte Glen Slater op piano, accordion en allen ook vokaal aanwezig bracht in 1993 via Sub Pop Records het bijzondere album “Satisfied Mind” uit. Een mooie verzameling akoestische covers van songs van o.a. Hank Williams, Robert Forster, Nick Cave, Gene Clark, Charlie Rich en John Cale.

Gewoon even doorschakelen!

Melba Montgomery - Have I Told You Lately That I Love You

“You Win Again” door Ralp Stanley hier samen met Melba Montgomery met een song, die staat op het album “Clinch Mountain Sweethearts” in 2001 uitgebracht door Rebel Records.

Een bijzonder album van Dr. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys, waarbij een groot aantal bijzondere countryzangeressen werden uitgenodigd om tezamen een mooi album met bluegrass traditionals te maken. Een album met 16 tracks met o.a. zoals hier Melba Montgomery, afkomstig uit Iron City Tennessee, inmiddels bijna 70 jaar, die vooral bekend werd van een groot aantal albums samen met George Jones. Het laatste grootste succes was in 1977 met haar vertolking van de Merrillee Rush’s pophit “Angel in the Morning”, waarmee zij in de top 25 kwam. Sedert die tijd trad zij voornamelijk tijdens shows en de laatste tijd heft zij zich meer toegelegd op andere zaken zoals het schrijven van songs en zelfs ook nog een kookboek.

Maar voor haar terug naar de jaren ’60 countrymuziek met haar vertolking van de song “Have I Told You Lately That I Love You” tijdens een optreden in de TV-show van Roy Acuff.

Gewoon even doorschakelen!

Stephen Simmons - Shirley's Stables

En daar gaan we nu naar toe met Stephen Simmons en z’n song “Shirley’s Stables”, die staat op z’n album “Last Call” in 2004 in eigen beheer uitgebracht, maar in 2007opnieuw uitgebracht door Me & My Americana.

Door de organisatie van The Ultimate Americana Fest “Blue Highways” is trouwens ter introductie een promotiealbum uitgebracht met 14 tracks met songs van een aantal deelnemende Amerikaanse artiesten. Dit verzamelalbum is over het algemeen voor minder dan € 5.- aan te kopen in de betere platenzaken, waaronder Plato en Hitsound Records in Rotterdam.

Maar vooralsnog kunt ook via dit weblog bericht kennismaken met Stephen Simmons hier tijdens een optreden in de AB Club in Brussel op 3 oktober 2007 met de song “All the Time I’ve Got” van z’n laatste album “Something in Between”.

Gewoon even doorschakelen!

Malcolm Holcombe - Going Home

“Going Home” door Malcolm Holcombe hier met een song van z’n album “ Not Forgotten” in 2007 uitgebracht door Munich Records.

Malcolm Holcombe opgegroeid in de “Blue Ridge Mountains” van North Carolina wordt zowel in Amerika als Europa erkend als een typische Americana muziek vertolker.

Deze singer/songwriter heeft in 2006 dit album geproduceerd samen met Aaron Price en opgenomen in de Zen Masters Studios in Nashville Tennessee.

Z’n album “I Never Heard You Knockin’” in eigen beheer uitgebracht werd door het prestieuze Americana Magazin “No Depression” zeer geprezen en werd beloond met 4 sterren voor de songs en optreden als zanger/schrijver. Dat gold trouwens ook voor z’n album “No Lies”, waarbij vergelijkingen werden gemaakt met John Prine en Tom Waits.

Regelmatig optredend met Shelby Lynne, de oudere zus van Alison Moorer(getrouwd met Steve Earle) en ook als openingsact opgetreden voor o.a. folksinger/songwriter Richard Thompson, Merle Haggard en de groep Wilco.

Maar zaterdag, 19 april dus voor een optreden tijdens the Ultimate Americana festival Blue Highways op 19 april a.s. in Utrecht, maar de trouwe lezers van dit bericht kunnen alvast even voorproeven door een video-clip van een optreden van Malcolm Holcombe op 1 maart j.l. in het Laurel Theater te Knoxville TN.

Gewoon even doorschakelen!

Don't Come Crying to Me

Dan is het nu tijd voor de Nederlandse countrybijdrage aan dit programma dit keer John Schets uit Zevenbergen met de song “Don’t Come Crying To Me” en vervolgens “Baby’s Gonna Leave Me Now” door Jody Lynn Mitchell hier met een song van haar album “Glance” in 2006 uitgebracht via Starsound.

De song “Don’t Come Crying To Me” staat op John’s album “For You” in 2005 ook al uitgebracht door Starsound.

John Schets organiseert regelmatig luistermiddagen in Theater De Schuur in z’n woonplaats Zevenbergen en waarbij altijd ook andere musici optreden, zoals zanger/schrijver Wim Pols, Frank Jansen, Ruud Hermans, Dick van Altena en Jody Lynn Mitchell.

Jody Lynn Mitchell - Baby's Gonna Leave Me Now

En Jody Lynn Mitchell en John Schets presenteren a.s. zondagmiddag in datzelfde theater “De Schuur” aan de Kerkweg 33 in Zevenbergen hun gezamenlijk album.

Dit album is opgenomen in de nieuwe studio van Wim Pols in Hoek van Holland en Wim Pols zal ongetwijfeld ook aanwezig zijn met z’n gitaar en zang, maar de nadruk ligt natuurlijk op de presentatie van het duettenalbum van Jody Lynn en John Schets.

Zorg, dat u erbij bent a.s. zondagmiddag aanvang 14.00 maar de zaal is natuurlijk eerder open aan de Kerkweg 33 in Zevenbergen . Voor meer informatie kunt u even doorschakelen naar de website van John Schets en natuurlijk ook naar de website van Jody Lynn Mitchell.

Alan Jackson and Martina McBride - Never Loved Before

Dan van het gelegenheidsduo uit Zevenbergen nu weer naar Nashville Tennessee ook met een duo n.l. Alan Jackson samen met Martina McBride hier met de song “Never Loved Before”.

Deze song staat op het album “Good Time” van Alan Jackson.

U kunt even luisteren naar Alan Jackson met een korte video-clip met zijn verhaal over de smanewerking met Martina McBride.

Gewoon even doorschakelen!

Tja, dat was wel even kort, maar gelukkig iemand heeft de gehelen song met de tekst als slide-show voor u beschikbaar gemaakt.

Gewoon even doorschakelen!

George Strait - I Saw God Today

Vervolgens de song “I Saw God Today” door George Strait. Deze song is als single uitgebracht en inmiddels aangeduid als “Smash Single” en het staat ook op z’n nieuwe album “Troubadour” , dat op 1 april j.l. is uitgebracht door MCA Nashville.

Natuurlijk even luisteren naar deze Texaan, die al 28 jaar veel succes heeft met z’n hedendaagse countrymuziek.

Gewoon even doorschakelen!

Montgomery Gentry - How Do You Think About That

Vervolgens naar onze uitsmijters van dit programma Montgomery Gentry met hun single “Back When I Knew it All” .

Dit is de titelsong van hun nieuwe album, dat naar verwachting begin juni zal worden uitgebracht.

Hoe denkt u daar over? Natuurlijk even luisteren naar deze twee “Tough Guys” met hun song “How Do You Think About That”, dat staat op hun album “Some People Change” in 2006 uitgebracht door Sony/Columbia.

Gewoon even doorschakelen!

Maar deze twee uitsmijters hebben inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek en daar kunt u ook alvast even luisteren naar “Terug naar de tijd toen ik het allemaal al wist”.

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up”. Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” te ontvangen via de lokale omroep Radio Vrolek op 107.7 MHz in de ether, 105.9 MHz op het plaatselijke kabelsysteem en als achtergrondmuziek via het informatie TV-kanaal 2.

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium.

U kunt daartoe gebruik maken van het e-mail adres, dat is vermeld “achter” de e-mail aanduiding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Apr. 8 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 12 ‘08 12.00 – 13.00

Presentation : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO Records

2. Laurie Lewis & The Right Hands *** Your Eyes *** Hightone

3. Laurie Lewis & The Right Hands *** River Under the Road *** Hightone

4. Laurie Lewis & The Right Hands *** Hard Luck in Heaven *** Hightone

5. Ralph Stanley & Iris DeMent *** Ridin’ That Midnight Train *** Rebel Records

6. Ralph Stanley & Pam Tillis *** Will You Miss Me *** Rebel Records

7. Ralph Stanley & Melba Montgomery *** You Win Again *** Rebel Records

8. Stephen Simmons *** Shirley’s Stables *** Me & My Americana

9. Malcolm Holcombe *** Going Home *** Munich Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

11. John Schets *** Don’t Come Crying to Me *** Starsound

12. Jody Lynn Mitchell *** Baby’s Gonna Leave Me Now *** Starsound

13. Alan Jackson & Martina McBride *** Never Loved Before *** Arista Nashville

14. George Strait *** I Saw God Today *** MCA Nashville

15. Montgomery Gentry *** Back When I Knew It All *** Columbia

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *