Sam Baker at The Ultimate Americana Music Fest

The Ultimate Americana Music Fest

In dit programma alvast enige aandacht voor The Ultimate Americana Music Festival “Blue Highways” op zaterdag, 19 april a.s. met singer/songwriter/guitarist Sam Baker in de schijnwerpers met twee songs. Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we dit programma met de bluegrass en dit keer verzorgd door “The Steeldrivers” met twee tracks van hun nieuwe album gevolgd door “Those Boys From Indiana”. Halverwege natuurlijk nog

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en ook aandacht voor de Nederlandse countrymuziek met dit keer Bert “Denver” uit Kollum met twee songs van z’n album “Just Denver” met speciale aandacht voor de “truckers”.

Daarna gaan we naar Nashville Tennessee met het gelegenheidsduo Mica Roberts en Toby Keith vervolgens Brad Paisley weer in de hoogste versnelling en dan is het tijd voor onze uitsmijter van dit programma uit Canada Codie Prevost.

The Steeldrivers - Blue Side of the Mountain

“If It Hadn’t Been For Love” en daarvoor nog “If You Can’t Be Good, Be Gone” en “Blue Side of the Mountains” door “The Steeldrivers” hier met drie songs van hun debuutalbum op 15 januari van dit jaar uitgebracht door Rounder records.

Een bijzondere mix van bluegrass en soul door de Steeldrivers uit Nashville Tennessee, een groep samengesteld uit doorgewinterde Nashville sessiemuzikanten met Richard Bailey op de banjo, Mike Fleming op de bass en met zang, Mike Henderson op de mandoline, de enige dame van het gezelschap Tammy Rogers op viool en met zang en tenslotte Chris Stapleton op gitaar en met leadzang.

Tijd om eens kennis te maken met The Steeldrivers hier tijdens het “Joe Val Bluegrass Festival 2008” , in Framingham, MA met een “live” optreden en hun song “If You Can’t Be Good, Be Gone”.

Dit festival wordt jaarlijks gehouden ter herinnering aan mandolinespeler en bijzondere tenorzanger Joe Val en leider van de New England Bluegrass Boys, die op 11 juni 1985 overleed.

Gewoon even doorschakelen!

De bluesachtige rauwe stem van Stapleton vormt het grote verschil met andere hedendaagse bluegrassmuziek, waarbij een hoge en eenzame tenorstem het hart van deze muziek vormt.

“The Steeldrivers” zijn al snel zeer populair geworden in het bluegrass festival circuit en zij brachten dus via Rounder Records hun debuutalbum uit met hun eigen naam als title.

Het album bevat 11 songs, die grotendeels zijn geschreven door Mike Henderson en Chris Stapleton.

De eerste drie songs, waaronder deze “Blue Side of the Mountain” zitten vol met een bluesy geluidsenergie, terwijl ook een aantal songs zoals “If You Can’t Be Good, Be Gone” dichter bij het centrum van de bluegrass zitten.

The Steeldrivers met een geheel nieuw fris geluid uit Nashville Tennessee met een mix van bluegrass en “Delta Soul” op hun debuutalbum.”The Steeldrivers” . Zeer aanbevelenswaardig!

Voordat we naar de traditionele bluegrass muziek gaan nog even weer naar het “Joe Val 2008 Festival” en een optreden van The Steeldrivers met de song “Can You Run” .

Gewoon even doorschakelen!

The Boys From Indiana - Good Time Blues

Dan gaan we nu terug in de tijd met “The Boys From Indiana” uit 1974 met een aantal songs van hun verzamelalbum” Good Time Blues” en beginnen we met de titelsong “Good Time Blues” .

“Little Community Church” of te wel “ De kleine buurtkerk” door The Boys from Indiana” en bedoeld wordt natuurlijk de “Jongens van de Staat Indiana”. Bluegrass muziek uit de staat Indiana ten noorden van de staat Kentucky en ten westen van de staat Ohio.

Daarvoor hoorde U deze groep ook met de songs “Good time blues” en “Feeling Blue ”. Deze drie songs staan op het album “Good Time Blues” in februaru 2006 uitgebracht door Rebel Records.

Bluegrassmuziek uit de mid-jaren ‘70 van een tamelijk onbekende groep, waarvan weinig albums zijn verschenen. In 1992 verscheen hun enige album op CD met de naam “Touchin’Home” naast alleen nog een aantal oude cassette’s en LP’s zoals “Atlanta is burning” , Memories and Dreams en “Bluegrass Music is out of sight” , die je enkel en alleen nog tegen kwam op bijzondere verkopingen en vlooienmarkten.

Maar vorig jaar heeft Rebel Records hun songs bij elkaar gezocht en via een album uitgebracht met 14 tracks uitgebracht. Een bijzonder mooi album met zanger/schrijver Aubrey Holt met lead-zang en gitaar, z’n broer Jerry Holt ook vaak met lead-zang, hun oom Harley Gabbard op dobro en met baritonzang, Paul Mullins op viool, Noah Grase op banjo, Frank Godbey op mandoline en tenslotte Don Edwards op de bas.

De groepsleden hadden allemaal al ergens anders gespeeld, zoals Harley Gabbard bij de Osborne Brothers, Paul Mullins had gespeeld bij de Stanley Brothers, terwijl andere bezig waren met een carriere bij de radio in het Zuidwesten van Ohio.

Ze kwamen zelf uit de omgeving van Milan Indiana in het grensgebied van Cincinnati Ohio, terwijl Paul Mullins woonachtig was in Middletown Illinois. En zo onstond eigenlijk ook de naam, want Paul nodigde de “harde kern” van de groep bestaan de uit de Holts en Harley Gabbard vaak uit om daar te plaatse te spelen en kondigde ze dan aan met “Those Wild Boys from Indiana”.

En via dit weblog bericht nog even naar “The Boys From Indiana” hier tijdens een “live” optreden met een stukje geschiedenis uit de burgeroorlog “Atlanta Is Burning” en een medley van gospelsongs tijdens de “Fire on the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen!

Sam Baker - Orphan

En dan nu alvast even een voorproefje op “The Ultimate Americana Music Festival Blue Highways en de vorige week reeds aangekondigd Sam Baker hier met de song “Orphan” gevolgd door “Waves” of te wel “Golven”.

De laatstvermelde song, die staat op z’n album “Pretty World” vorig jaar augustus uitgebracht door “Blue Limestone Records” en daarvoor deze singer/songwriter/gitarist met de song “Orphan” van z’n album “Mercy” in 2004 uitgebracht door dezelfde uitgeversmaatschappij.

Met zijn krassige en bijna sprekende vokale stijl en mooie teksten heeft Sam Baker veel gemeen met andere Texaanse singer/songwriters zoals Robert Earl Keen, James McMurty en Guy Clark, terwijl qua zang veel overeenkomst bestaat met John Prine.

Sam Baker groeide op in Itasca, een prairestadje ten zuidwesten van Dallas en Fort Worth aan de Interstate 35. Flink beïnvloed door de omstandigheden thuis, z’n moeder speelde het orgel in de plaatselijke kerk, terwijl z’n vader een grote verzameling countryblues albums had.

Het keerpunt in z’n leven kwam toen in 1986 in Peru op weg naar Machu Picchu het treinstel, waarin hij zat werd getroffen door een bomexplosie.

Zeven mensen overleden daarbij, terwijl Sam Baker bijna nummer 8 was. De ontploffing vernielde een gedeelte van z’n linkerschouder, scheurde z’n oorvliezen evenals de slagader in z’n linkerdijbeen en verminkte z’n linkerhand.

Het kostte hem jaren en zo’n twintig operaties in ziekenhuizen van San Antonio en Houston om weer enigszins te herstellen. In die tijd weer aan het werk als timmerman en in z’n vrije tijd schrijven van gedichten en songs, terwijl hij ook weer de gitaar leerde bespelen.

Sam Baker - Waves

Z’n zangstem mag dan wel niet de mooiste zijn, maar de inhoud van z’n songs zijn schitterend tezamen met de hulp van zeer goede musici als Mike Daly op pedal steel, Ron de la Vega op bas, Tim Lorsch op mandoline en Walt Wilkins op gitaar en ook met zang met muzikale en vokale ondersteuning door o.a. Marcia Ramirez, Jessi Colter, Joy Lynn White, Rick Plan, Gurf Morlix, Kevin Welch en ook nog Lloyd Maines op de pedal steel zijn er mooie albums tot stand gekomen.

Luistert u maar eens naar Sam Baker hier samen met Marcia Ramirez met het bijzondere dramatische verhaal “Odessa”, waarin ook nog de song “Hard Times” is vervlochten.

Deze song staat op z’n album “Pretty World”.

Gewoon even doorschakelen!

Dan weet u ook, dat u tijdens “The Ultimate Americana Music Festival” hem niet mag missen.

Zaterdag, 19 april in Utrecht tijdens Blue Highways te beluisteren in de akoestische hoek. Zorg, dat je erbij bent!!

Bert

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is tijd voor de Nederlandse countrybijdrage aan dit programma dit keer door Bert van Reemst optredend onder de naam “Bert Denver” hier met twee songs van z’n album “Just Denver”.

Het bekende “Country Roads” en daarvoor de song “Een truckchauffeur” door Bert “Denver” hier met twee songs van z’n album “Just Denver” .

Bert is woonachtig in Kollum en voor degene, die dat niet weet, Kollum ligt in het Noordoosten van Friesland in de buurt Dokkum.

Hij is zelf ook truckchauffeur en daarbij ook nog zanger/gitarist met nog de vermelding, dat de baten verkoop van het album ten goede komen van de advocaatskosten voor de truckchauffeur Klaas-Jan Bolt, die op dit moment in Frankrijk in de gevangenis zit en kostbare juridische bijstand nodig heeft.

Bert “Denver” van Reemst kwam op vrijdag, 21 december vorig jaar zijn debuut-cd aanbieden bij de Wereldomroep in Hilversum in het programma Onderweg!

Onderweg, is een radioprogramma voor vrachtwagenchauffeurs in Europa. Om 10.00, 11.00 uur Nederlandse tijd is er een nieuwsbulletin met Nederlands en internationaal nieuws.

Samen met enkele collega’s was Bert die ochtend al om 09.00 uur aanwezig en na het nuttigen van vele koppen koffie was Bert helemaal in de stemming om vol trots zijn CD te laten zien en vooral te laten horen.Gewoon even doorschakelen!

De cd’s komen bij verschillende weg-restaurants te liggen en daar kunt er een exemplaar aanschaffen.

Maar dankzij Henk Peelen kunt u alvast even kennismaken met Bert “Denver” van Reemst en z’n song “Een truckchauffeur” en vergeet natuurlijk niet, dat u het album ook bij Bert zelf via z’n e-mailadres kunt bestellen ! Z’n adres? Zie “achter” e-mail aanduiding!

reemst@home.nl

Dan nu naar Nashville met Mica Roberts en Toby Keith met de song “Things a Mamma Don’t Know”, die als “single” door het label van Toby Keith “Show Dog Nashville” is uitgebracht.

Mica Roberts - Things a Mamma Don't Know

Mica Roberts, afkomstig uit Oklahoma, werkte o.a. 4 jaar als achtergrondzangeres bij Faith Hill en later ook nog bij Jessica Andrews, Martina McBride en Bill Thornton.

Tijdens een optreden met Bill in Oklahoma in 2003 ontmoette zij Toby Keith, die haar vervolgens uitnodigde om als achtergrondzangeres met de “Easy Money band” op te treden in zijn show.

Men was zo onder de indruk van haar bijdrage, dat zij zo nu en dan tijdens de show solo in de schijnwerpers stond te zingen en waarop Toby Keith met haar een contract als zangeres bij zijn platenmaatschappij “Show Dog Nashville” afsloot. En via dit label dus deze eerste single>

Natuurlijk nog een mooie muziek-video-clip van Mica Roberts met hulp van Toby Keith hier met de song “Things a Mamma Don’t Know” .

Gewoon even doorschakelen!

Brad Paisley - I'm Still a Guy

Vervolgens Brad Paisley in z’n 5e versnelling met de song “I’m Still a Guy” en die natuurlijk staat op z’n album “5th Gear” in januari 2007 uitgebracht door Arista Nashville.

Een album met 16 zelf of in samenwerking geschreven songs met aan het eind zoals gewoon lijk weer een aantal muzikale grappen. Bijzonder mooi countrymuziek album, maar dat wist u als muziekliefhebber natuurlijk al.

Brad Paisley hier met de song “I’m Still a Guy” gebruikt voor de NBC TV serie “Heroes” .

Gewoon even doorschakelen!

Codie Prevost - Spin

En dan is het al weer tijd voor de laatste song in dit programma en tijd dus voor onze uitsmijter, Codie Prevost afkomstig uit Saskatchewan Canada hier met z’n nieuwste single “Spin” en dat doen we hier natuurlijk ook in de studio van Radio Vrolek.

In de lente van dit jaar verwacht Codie z’n tweede album uit te brengen. Z’n eerste album met de titel “The Road Ahead” werd in 2005 uitgebracht door “Good Spirit” een Independent label of te wel eigen beheer.

Bezoek nog even Codie Prevost in z’n digitale ruimte, waar u kunt luisteren naar z’n muziek en natuurlijk ook z’n single “Spin” .

Gewoon even doorschakelen!

En stuur hem eens een e-mail bericht, waarin u meedeelt z’n single te hebben gehoord in het programma “Country Music Round-up” of natuurlijk via dit weblog bericht kennis met hem te hebben gemaakt!

“Country Music Round-up” Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek te beluisteren in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Radio Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

De frequenties hiervan zijn : 107.7 MHz via de ether, 105.9 MHz via het plaatselijk kabelsysteem en op het lokale TV-informatiekanaal 2.

Vindt u het programma leuk? Vertel het uw buren & vrienden!

Vindt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

U kunt daarvoor het e-mail adres gebruiken, dat wordt aangegeven bij de desbetreffende afbeelding!

Playlist ” Country Music Round-up ”

Date: Mar. 25 ‘08 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Mar. 29 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO Records

2. The Steeldrivers *** Blue Side of the Mountain *** Rounder Records

3. The Steeldrivers *** If You Can’t Be Good, Ge Gone *** Rounder Records

4. The Steeldrivers *** If It Hadn’t Been For Love *** Rounder Records

5. The Boys From Indiana *** Good Time Blues *** Rebel Records

6. The Boys From Indiana *** Feeling Blue *** Rebel Records

7. The Boys From Indiana *** Little Community Church *** Rebel Records

8. Sam Baker *** Orphan *** Blue Limestone Records

9. Sam Baker *** Waves *** Blue Limestone Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

11. Bert “Denver” van Reemst *** Een truckchauffeur *** SK Produkties

12. Bert “Denver” van Reemst *** Countryroads *** SK Produkties

13. Mica Roberts & Toby Keith *** Things a Mamma Don’t Know *** Show Dog Nashville

14. Brad Paisley *** I’m Still a Guy *** Arista Nashville

15. Codie Prevost *** Spin *** Good Spirit/eigen beheer

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *