Good Ride Cowboy

Garth Brooks - Good Ride Cowboy

In dit programma nog eens aandacht voor het bijzonder mooie verzamelalbum van Garth Brooks met de titel “The Ultimate Hits” met niet alleen twee muziek CD’s, maar ook nog een DVD met 33 video-clips.

We gaan ook nog weer eens naar de staat Louisiane met muziek van het album “Swamp Gold Country Volume 2 ” met o.a. de groep Moe-D, zanger/gitarist Norman Wade en de Swamp Pop-King, Don Rich.

Maar zoals altijd beginnen we dit programma met de bluegrass deze keer door Rhonda Vincent met twee songs van haar nieuwste album “Good Thing Going”.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook een overzicht

van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens aandacht voor de Nederlandse countrymuziek met dit keer de groep “Windfall” van oorsprong uit Woerden en ook nog “Brock and The Brockettes” uit Terneuzen.

Daarna gaan we naar Edmonton, Alberta Canada met Craig Moritz dan naar Nashville, Tennessee met het gelegenheidsduo Josh Turner en Trtisha Yearwood en dan is jammer genoeg tijd voor de laatste rond met onze uitsmijtsters van dit programma Leeann Rimes & Joss Stone.

Rhonda Vincent - I'm Leaving

We begonnen het programma met de songs “I’m Leaving” en “Scorn of a Lover” door Rhonda Vincent hier met twee songs van haar nieuwste album “Good Thing Going” op 8 januari van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

Ondanks dat zij door de IBMA in de periode van 2000 tot 2006 zeven keer werd uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year” gaat zij er nog steeds voor en dat is weer uitstekend gelukt met het album “Good Thing Going”.

Ondertussen alvast even weer herinneringen ophalen aan Rhonda Vincent hier samen met Dolly Parton met de song “Heartbreakers Alibi”.

Bobby Osborne is trouwens ook nog vokaal aanwezig op dit album “All American Bluegrass Girl” op 23 mei 2006 uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen!

Haar broer Darrin Vincent, een paar weken geleden nog in dit programma met muziek van het album “Daily & Vincent”, trad niet alleen op als bassist en met samenzang, maar tevens als medeproducer van dit album.

Rhonda, met haar uitstekende groep “The Rage”, speelt weer als vanouds op de mandoline en zingt oa. met de muzikale hulp van een aantal bekende musici zoals Russell Moore ( IIIrd Tyme Out) en Keith Urban.

Het album bevat 12 tracks met 5 door haar mede-geschreven songs, waarvan de openingssong “I’m Leaving” een behoorlijk dreigement van iemand niet niet helemaal tevreden is over de romantiek en aangeeft te willen vertrekken.

Een leuk album met ook nog een tamelijk swingend Jazz-nummer en een speciale uitvoering van de traditionele gospelsong “The Water Is Wide” samen met Keith Urban.

De grenzen van de bluegrass zijn hiermee wel verkend, want Rhonda Vincent weet ook heus wel, waar en hoe de koekjes van Martha White moeten worden opgediend.

De echte bluegrassmuziek liefhebbers komen prima aanbod met o.a. een eerbetoon aan Jim & Jesse Reynolds met de song “Just One of a Kind” evenals aan de overleden “King of Bluegrass” Jimmy Martin met de song “Hit Parade of Love”.

Naast de bovenvermelde muzikale gasten ook o.a. nog aanwezig “good old” Jesse Reynolds, Bryan Sutton, Becky Isaacs-Bowman, Stuart Duncan, Kathy Chiavola en Andy Hall.

“Good Thing Going” door Rhonda Vincent opnieuw topklasse van één van de “leading ladies” in de bluegrass.

Tijd voor een bijzonder mooie video-clip, waarin Rhonda Vincent praat over haar nieuwe album “Good Thing Going”, hoe ze haar songkeuze maakte en het werken in de studio met o.a. schitterende samenzang met haar broer Darrin en de unieke gasten, die haar muzikaal ondersteunden.

Zeer de moeite waard om eens kennis te maken en ondertussen ook nog muziek van het album te horen! Met natuurlijk ook nog de “openingstrack” “I’m leaving”.

Gewoon even doorschakelen!

It Ain't Gonna Rain No More

Dan nu zoals aangekondigd naar Louisiana en de Swamp-muziek met de groep “Moe-D” hier met de song “It Ain’t Gonna Rain No More” .

We begonnen de muziek uit Louisiana met de Cajun groep “Moe-D” en dat eigenlijk staat voor het Franse woord “Maudits” of te wel “De Schelmen”. Van hen dus de song “Ít Ain’t Gonna Rain No More” , het gaat niet meer regenen en dat ook staat op dit verzamelalbum, maar afkomstig is van de CD “Too” in 2002 uitgebracht door Jin Records.

Swamp Gold Countryt Vol. 2 - It Ain't Gonna Rain No More

Het kan zijn, dat deze groep met al die schelmen niet meer bestaat, maar hun muziek is nog wel verkrijgbaar bij o.a. Floyd’s Records Shop in Ville Platte, de oudste platenzaak van Louisiana met een zeer uitgebreide keuze aan Cajun, Zydeco, Swamp Pop en “Oldies”.

En in hun digitale winkel kunt u ook nog even de smaak proeven van hun muziek!

Gewoon even doorschakelen!

Deze song staat trouwens ook op het verzamelalbum “Swamp Gold Country Volume 2” eind vorig jaar uitgebracht door Jin Records

Norman Wade - May You Never Be Alone

Ook “May You Never Be Alone” door Norman Wade staat op dit verzamelalbum van Jin Records. Deze opname uit 1980 stond op het album “Norman Wade’s Tribute to Hank”. Norman was geboren en opgegroeid in Columbus Georgia, maar zij muzikale bekendheid verkreeg hij vooral in het “Diepe Zuiden”.

Gedurende de eind jaren ‘50 werkte hij in Zuid-Louisiana als promotor van de Winn Dixie winkels, terwijl hij s’avonds in een aantal kroegen speelde, die tegen de “Rock & Roll” mode waren. De bezoekers herkenden zijn muziek als de “echte countrymuziek” en het album “Swamp Gold Volume 2” bevat een aantal van z’n meest gevraagde songs uit 1980. Deze songs staan ook op het album “Real Country” van Norman Wade in 1980 uitgebracht door Jin Records.

Don Rich - I'm Leaving You

Dan tenslotte “I’m Leaving You” door Don Rich met de bijnaam Swamp-Pop King, hier met een song, die oorspronkelijk staat op het album “From the Beginning” van Don Rich in 2000 uitgebracht door eveneens Jin Records.

Don Rich is geboren op 23 juli 1954 als Donald Joseph Richard in Pierre Part LA en dat ligt midden in het Mississppi Delta gebied zo halverwege tussen New Orleans en La Fayette vlakbij Lake Verret, waar hij regelmatig speelt bij Chilly’s.

Inmiddels is hij zo’n 38 jaar musicus en treedt zo’n 4 a 5 keer per week op en dan voornamelijk in Lousiana. Ook in de staat Lousiana worden elk jaar muziek Awards uitgereikt en Don Rich heeft er al verscheidene in ontvangst mogen nemen. Hij ontving in 2001 niet alleen de “Louisana Legend Award” en maar kreeg evenals in het jaar daarvoor ook nog de “People’s Choice Award 2001”. In 1995 werd hij gekozen tot zanger van het jaar.

Don Rich heeft ook enige digitale ruimte gereserveerd waar u nog meer informatie over hem en zijn muziek kunt verkrijgen en natuurlijk ook kunt luisteren naar eenaantal songs. “Swamp-Pop” door Don met herinneringen aan de muziek van o.a. Fats Domino.

Eerst even naar Don Rich en dus gewoon even doorschakelen!

En dan ook nog even naar een schitterende feestje in de “Bayou” met Fats Domino, Jerry Lee Lewis en Ray Charles met z’n overbekende Lousiana Song “Jambalaya” tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen, maar wel weer terug komen he!

Gart Brooks - Ultimate Hits

Dan nu naar Garth Brooks hier met twee songs van z’n mooie verzamelalbum “The Ultimate Hits” eind vorig jaar uitgebracht door Pearl Records.

In dit programma achtereenvolgens de songs “Ain’t Going Down (‘Til The Sun Come Up)” en “Good Ride Cowboy”, waarvan de laatste een eerbetoon was aan zijn overleden muzikale countryfriend Chris LeDoux.

Ik heb dit album bestaande uit twee CD’s en daarbij nog een schitterende DVD met video-clips inmiddels beluisterd en bekeken. Het lijkt wel of Garth Brooks zich nooit heeft teruggetrokken.

Hij mag dan wel lange tijd zijn gestopt met optredens en het uitbrengen van nieuwe muziek, maar in de afgelopen periode zijn een aantal van z’n oude albums opnieuw opgezet en uitgebracht met oa. een uitstekend contract met het winkel-concern Wal-Mart, waarbij het album “The Limited Series”, bestaande uit twee CD’s werd uitgebracht.

Toen dit contract in juli 2007 afliep, was Garth weer vrij om iets nieuws op te zetten en hij ging dan ook onmiddellijk aan de slag en zie hier een schitterende presentatie van een verzamelalbum, dat een gat vult tussen z’n eerste verzamelalbum “The Hits, dat in 1994 werd uitgebracht.

Het nieuwe album bevat echt alle hits uit de jaren ‘90 met natuurlijk de 18 tracks van het album “The Hits” , maar daarnaast ook nog 12 uit de eind jaren ‘90 met daarbij ook nog vier nieuwe songs, waaronder een duet met Huey Lewis & The News in de song “Workin’ for a Livin”.

De vier nieuwe songs zijn best heel leuk, maar de echte bedoeling van dit album is het aanbod van alle bekende Brooks songs op twee CD’s met daarbij nog de bijzondere DVD video-verzameling met 33 songs, waaronder ook nog samen met Steve Wariner, een duet met z’n echtgenote Trisha Yearwood en ook nog het duet met Huey Lewis.

En natuurlijk ook nog even een link naar een mooie video-clip van Garth Brooks hier met de song “More Than a Memory”, dat niet op de CD’s staat, maar wel als 31ste track op de bijbehorende muziek DVD staat!

Gewoon even doorschakelen!

Brock and The Brockettes - Just To Ease My Worried Mind

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen is het nu tijd voor de Nederlandse countrybijdrage aan dit programma met om te beginnen de groep “Brock & The Brockettes” uit Terneuzen met een introductie en de de Roy Acuff song “Just To Ease My Worried Mind” .

Countrymuziek in de stijl van de“hillbillies”, bluegrass en “old-timey” hier gebracht door drie jongelui uit Terneuzen namelijk Herman Brock op gitaar , Geertje v.d. Berg op mandoline en Lizz Sprangers op de staande bas en allemaal zingen zij zoals in vroegere tijden rond 1 microfoon. Het album heeft dan ook als titel “Gather Around the Mic”.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk hun website raadplegen en anders één van hun optredens bijv. vrijdagavond, 28 maart, in “Porgy & Bess” aan de Noordstraat 52 in Terneuzen samen met de uitstekende “Bluegrass Boogiemen” uit Utrecht . Aanvang 20.30.

U kunt ook al vast even kennis maken met Brock & The Brockettes en daarvoor gewoon even doorschakelen!

Windfall - Road to Heaven

Vervolgens “Road to Heaven” door de groep “Windfall” hier met een song, die staat op het promotiealbum, als een “Nederlandse Country Special” samengesteld door de DCMA en door Studio Hilversum op een CD geperstie en vervolgens namens de OLON gezonden aan lokale omroepen ter promotie van de countrymuziek.

Windfall is een Nederlandse countryband, die al meer dan 30 jaar bestaatDe groep is in 1977 ontstaan na het uiteenvallen van de Rock & Roll band The Shaking Spiders uit Oudewater.

Riem de Wolff en Windfall in Hoogvliet

De groep bestaat uit Linda de Jong met lead-zang evenals Rob Wilbrink, drummer John Rotscheid met achtergrondzang en tevens schrijver van songs, David Soekana op lead-gitaar, Marco Waversveld op bas, Philip van Poecke op akoestische gitaar en Harrie Brekelmans op steelgitaar en zoals reeds eerder aangegeven 30 maart a.s. in partycentrum Flamingo aan de Lengweg 150 in Hoogvliet.

Craig Moritz - Good at Lovin' You

Dan nu naar de “Stampede van Edmonton” Craig Moritz hier met z’n single “Good at Lovin’ You”, dat in januari van dit jaar werd uitgebracht al vast als opwarmer voor z’n album waaraan in Nashville nog druk wordt gewerkt, maar naar verwachting in de zomer van 2008 zak worden uitgebracht.

U kunt natuurlijk nog altijd z’n debuutalbum “The Way I Feel”, dat in 2005 werd uitgebracht door Royalty Records, aanschaffen. Gewoon even kennismaken met en meer in formatie over deze nieuwe countryzanger/schrijver/gitarist via z’n website!

Na het uitbrengen van het laatstvermelde album is Craig “fulltime” bezig met de countrymuziek en trad in de afgelopen periode regelmatig op en verzorgde “opnenings acts” voor o.a. The Nitty Gritty Dirt Band en de “Nova Scotian” George Canyon

Craig heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd, waarbij u niet alleen een aantal tracks van z’n eerste album kunt beluisteren, maar ook de nieuwe single “Good at Lovin’ You”.

Gewoon even doorschakelen!

Josh Turner and Trisha Yearwood

Vervolgens Josh Turner samen met Trisha Yearwood en de song “Another Try” of te wel “Nog een poging” .

Deze song staat op het album “Everything Is Fine” van Josh en dat werd uitgebracht door MCA Nashville. Een mooi album met “Back to Basics in the Countrymusic” en daarvan kunt u zich zelf van overtuigen en eens luisteren naar “Another Try”.

Gewoon even doorschakelen!

Leann Rimes and Joss Stone

Tja en dan is het al weer tijd voor een laatste optreden in dit programma en dit keer worden we naar buiten gestuurd door twee charmante vrouwelijk uitsmijters, Leann Rimes en Joss Stone, met de song “Good Friend & a Glass of Wine”.

Deze song staat op haar album “Family” in uitgebracht door Curb.

Tijd ook al weer voor de link naar de laatste video-clip in dit weblogbericht en dit keer naar een “live” optreden van Leann samen met de Britse “Soul and Rhythm & Blues” singer/songwriter en “Grammy Award Winner” Joss Stone tijdens CMT Crossroads uitzending van 7 december 2007.

Gewoon even doorschakelen!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek.

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iest ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon nu u hier toch bent even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” . Datum: Mar. 18 ‘08 19.00 – 20.00 uur Hertuizending op Mar. 22 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO Records

2. Rhonda Vincent *** I’m Leaving *** Rounder Records

3. Rhonda Vincent *** Scorn of a Lover *** Rounder Records

4. Moe-D *** It Ain’t Gonna Rain No More *** Jin Records

5. Norman Wade *** May You Never Be Alone *** Jin Records

6. Don Rich *** I’m Leaving You *** Jin Records

7. Garth Brooks *** Ain’t Going Down *** Pearl Records

8. Garth Brooks *** Good Ride Cowboy *** Pearl Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury Records

10. Brock & The Brockettes *** Intro + Just To Ease My Worried Mind *** Roots World Records

11. Windfall *** Road to Heaven *** OLON CD

12. Craig Moritz *** Good At Lovin’ You *** Royalty

13. Josh Turner & Trisha Yearwood *** Another Try *** MCA Nashville

14. Leann Rimes *** Good Friend & a Glass of Wine *** Curb

Be There! Next Week, Same Time, Same Frequency!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *