New Songs from the South

Best of the South with Greg Trooper-Scott Miller and Allison Moorer

In dit programma aandacht voor een aantal Sugar Hill singer/songwriters, zoals Greg Trooper, Scott Miller en Allison Moorer en ook nog een tweetal songs van het nieuwste album “Backwoods Barbie” van Dolly Parton.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrassmuziek dit keer verzorgd door Cherryholmes, omdat vandaag de leadzangeres Cia Cherryholmes haar verjaardag viert.

U krijgt natuurlijk ook een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens

aandacht voor de Nederlandse countrymuziek met dit keer Hans Venneman van Colonel Hammond’s Four op de solotoer en dan Doreen met de titelsong van haar album “The Key to My Heart”.

Daarna gaan we terug naar Nashville Tennessee met Chuck Wise en gaan we vliegtuigen bekijken met Gary Allen en is de a.s. schoonvader Rodney Atkins als uitsmijter van dit programma.

Happy Birthday Cia

We begonnen dit programma met de song “How Long” gevolgd door “Will I Be The Winner” en “Brand New Heartache Coming One” door The Cherryholmes. Deze songs staan op het album met hun eigen naam “Cherryholmes” in 2005 uitgebracht door de Skaggs Family.

The Cherryholmes, een hardwerkende familie uit Arizona, bestaande uit twee generaties n.l. vader/moeder met twee dochters en twee zoons, die natuurlijk allemaal zingen en de diverse snaarinstrumenten, zoals viool, mandoline, gitaar, banjo en bas bespelen.

De groep werd opgericht in 2001 met vader Jere op de bas, moeder Sandy Lee op mandoline, de dochters Cia Leigh op de banjo en gitaar met leadzang, Molly Kate op viool en de zonen B.J. op viool en Skip op de mandoline en viool.

Eerst hebben zij drie albums in eigen beheer uitgebracht, zoals in 2001 “Still a Little Rough Round the Edges”, in 2002 Dressed for Success en in 2003 “Bluegrass Vagabonds en daarna via het Skaggs Family Label twee albums en waarvan dit album “Cherryholmes” in 2006 een Grammy Nominatie ontving en vorig jaar werd het album Cherryholmes II: Black and White uitgebracht.

Alvast even kennismaken met de familie Cherryholmes hier samen met de legendarische “King of Bluegrass” Jimmy Martin en de song “Tennessee”.

Gewoon even doorschakelen!

Jimmy overleed op 14 mei 2005 op 77-jarige leeftijd na een langdurige strijd tegen kanker.

Op het album van dit programma worden zij nog muzikaal bijgestaan door Ricky Skaggs op mandoline en Ben Isaacs vokaal.

Sinds 2002 zijn de Cherryholmes vrijwel dagelijks met hun muziek bezig met 250 optredens per jaaren daarbij ook nog regelmatig in The Grand Ole Opry te Nashville Tennessee.

Cia Leigh Cherryholmes heeft niet alleen als lead-zangeres een voorname rol heeft, maar ook als tekstschrijfster van de groep en zij werd ook al eens genomineerd voor de Bluegrass Award “Best Female Vocalist” viert vandaag, 11 maart, haar verjaardag.

Vanuit het Groene Hart van de Krimpenerwaard natuurlijk hartelijk gefeliciteerd en een plezierige dag toegewenst!

Dolly Parton - Made of Stone

Dan nu aandacht voor Dolly Parton en de muziek van haar nieuwste album “Backwoods Barbie” om te beginnen met “Made of Stone”

De titelsong “Backwoods Barbie” en de song “Made of Song” natuurlijk zeer herkenbaar door Dolly Parton hier met twee songs van haar nieuwste album, dat op 26 februari van dit jaar werd uitgebracht door haar eigen platenmaatschappij Dolly Records

Het is al weer drie jaar geleden, dat Dolly Parton een nieuw album heeft uitgebracht en bijna 20 jaar geleden met muziek zo dicht bij de hoofdstroom van de countrymuziek.

In dit programma heeft u al eens een aantal weken geleden de song “Better Get to Livin’” kunnen horen, dat ter kennismaking als single was uitgebracht.

Samen met de song “ Jesus & Gravity” toch typische hedendaagse countrymuziek.

De inmiddels 62-jarige Parton is wellicht niet meer de zangeres met de stem uit haar jonge dagen, maar ze is en blijft een ware “countryster”, die niet alleen uitstekende songs schrijft, maar daarnaast ook een prima zakenvrouw is, die weet op welke wijze de countrymuziek-markt positief kan worden beïnvloed.

Ook van dit album zijn weer negen songs door haarzelf geschreven en natuurlijk heb ik daar in dit programma voor gekozen.

“Backwoods Barbie” laat weer zien en horen, dat Dolly Parton nog steeds een mooi album kan uitbrengen, die misschien dan wel niet in de countrytop zal komen, maar volgens mij niet mag ontbreken in een countryradioprogramma en bij uw CD-verzameling

Er zijn trouwens een paar uitvoeringen van dit album en de uitvoering, die wij hier voor handen hebben, begint met een“live” optreden met de song “Two Doors Down” en eindigt met een “live” versie van “Jolene”.

“Backwoods Barbie” Dolly Parton zeer de moeite waard en u kunt wellicht een aantal songs van dit album horen tijdens een optreden van Dolly in Ahoy Rotterdam op 18 juni a.s.

Dolly Parton heeft ook nog digitale ruimte voor de promotie van haar nieuwe album gereserveerd met daarbij nog een bijzondere video-clip met de song “Better Get To Livin’”.

Gewoon even doorschakelen!

Greg Trooper - Green Eyed Girl

Dan nu naar de Americana en muziekale verhalen door Sugar Hill Songwriters en we beginnen met Greg Trooper hier met de song “Green Eyed Girl” van zijn album “make It Through This World”. Dit album uit 2005 omvat 12 songs, die allemaal door singer/songwriter/gitarist Greg zijn geschreven voor de blues, folk en countrymuziek liefhebbers met ondersteuning van oa.de electrische gitaar van Bill Kirchen, Kevin McKendree op piano en Steve Fishell op dobro.

Maar hier Greg Trooper solo met de song “Humming Bird” tijdens een optreden bij “Honky Tonk House Concerts” in de buurt van Cleveland Ohio op 23 februari j.l.

Gewoon even doorschakelen!

Scott Miller - Dear Sarah

Vervolgens Scott Miller met de song “Dear Sarah” van zijn album “Thus Always to Tyrants” in 2001 uitgebracht door Sugar Hill. Scott Miller uit de omgeving van Knoxville, die na het einde van de Tennessee’s V-Roys geen tijd verspilde maar z’n muziektalent verlegde naar de “barroom rock” en “country kicks” met z’n groep The Commonwealth” met oa. bluegrassmusicus Tim O’Brien op viool en met zang.

“Dear Sarah” is gebaseerd op een traditionele ballade uit de Appalachies en verteld het verhaal van een soldaat, die zo moe is van het lopen, dat hij geen kracht meer heeft om z’n Sarah een brief te schrijven.

Scott Miller hier solo tijdens een “live” optreden met deze song in “ The Evening Muse” in Charlotte, North Carolina.

Gewoon even doorschakelen!

Allison Moorer - One on the House

Dan ook nog “One on the House” door Allison Moorer hier met een eigen song van haar album “The Duel” in 2004 uitgebracht door Sugar Hill.

Ooit had Allison Moorer een contract als countryzangeres bij de gerennomeerde platenmaatschappij MCA Nashville , maar zij koos er voor om als zangeres/schrijfster/-gitariste haar eigen koers te varen.

Tijd voor eens te luisteren naar één van haar songs “Send Down an Angel” ( The Grievous Angel Gram Parsons?) en dat staat op haar “live”album “Show” uit 2003 met 15 songs, waarvan 13 door haarzelf geschreven. Zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen!

De vorige maand trad zij nog op in Paradiso Amsterdam samen met haar man, singer/-songwriter Steve Earle met wie zij in 2005 trouwde.

Voor degene, die het optreden van Steve Earle en Allison Moorer niet hebben kunnen bijwonen hier nog even een terugblik naar hun “live” optreden op 22 januari j.l. in St. Vicar in Dublin Ierland.

Gewoon even doorschakelen!

Best of the South - Sugar Hill Records

Door Sugar Hill Records en de boekuitgeverij Algonquin Books is een album uitgebracht, waar in bovenvermelde songs zijn gebundeld in “Best of the South: Volume II” en uitgebracht op een verzamelalbum.

Een album met 17 songs, die op ieder op zich een verhaal omvat in de stijl van het “Zuiden van Amerika”. Of het nu een song is met Memphis soul dan wel een “slide-gitaar” uit het moerasland van Lousiana (Sonny Landreth) of de geluiden van een viool uit de Appalachies, die je niet meer los laten de luisteraar van deze muziek wordt meegenomen naar de zuidelijke gedachtenwereld. Dit verzamelalbum met de titel “New Songs from the South” is in 2005 uitgebracht door Sugar Hill records ook al weer zo’n juweel!

Hans Venneman dit keer solo met

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het vervolgens tijd voor de Nederlandse countrybijdrage aan dit programma met dit keer Hans Venneman met de song `Without You`, dat staat op z´n album `Bringin Back Old Times Again` in eigen beheer uitgebracht. Hans maakt ook deel uit van de countrygroep `Colonel Hammonds Four`, maar zoals gezegd hier op de solotoer op dit album met zelfgeschreven songs en wordt muzikaal bijgestaan door Johan Jansen (steel gitaar), Rien Coenraads (accordeon) Jan Gerrits (alle andere instrumenten) .

Doreen - Key to my heart

Vervolgens `The Key to My Heart` door Doreen en dit is tevens de titelsong van het soloalbum in 2005 uitgebracht door Starsound.

Een heel eigen en zeer gevarieerd solo album met songs, die gelden als meest favoriet bij Doreen met een unieke muzikale omlijsting uitgevoerd door de top van de Nederlandse countryscene.

Doreen, van oorsprong uit de residentie Den Haag met z’n Indonesische tradities en Hawaiian muziek, maar thans woonachtig in Oss en vorig jaar ook nog genomineerd voor een Nederlandse Country Award n.l. als “Country Zangeres van het Jaar”.

Chuck Wicks - She's Gonna Hurt Somebody

Dan nu vanuit het Oosten des Lands naar Nashville Tennessee met Chuck Wicks, die we kennen van de populaire countrysong `Stealing Cinderella`, maar vanavond hier met de song `She´s gonna hurt somebody`, dat staat op z’n album “Starting Now” op 22 januari van dit jaar uitgebracht door RCA Records.

Chuck groeide op in de omgeving van Smyrna aan de oevers van de Delaware Bay en ontdekte zijn muzikale talent tijdens z’n studiejaren. Nadat hij geslaagd was vertrok hij in 2002 naar Nashville en ging aan de slag om daar een muzikale carriere op te bouwen met o.a. het schrijven van songs. Een daarvan trok de aandacht van de platenmaatschappij RCA Records en dat was de song, waarbij een jongen een meisje ten huwelijk vraagt. “Stealing Cinderella” werd als “single” uitgebracht en zeer goed ontvangen en was aan het einde van de herfst van 2007 een enorme hit en vooral gebruikt als dansmuziek voor “vader en dochter” tijdens huwelijksfeesten. In het Country Music Maandblad “Country Gazette” staat in het lentenummer 2008 nog veel meer informatie over deze nieuwe countryster.

Tijd om weer eens te luisteren naar song “Stealing Cinderella” door Cuck Wicks! Natuurlijk kan dat ook via dit weblog bericht.

Gewoon even doorschakelen!

Gary Allan - Watching Airplanes

Vervolgens gaan we zoals aangekondigd “vliegtuigen kijken” of the wel “Watching Airplanes” met Gary Allan hier met de song, die staat op z’n album “Living Hard” op 23 oktober 2007 uitgebracht door MCA Nashville.

Gary Allen, singer/songwriter uit het Honky Tonk circuit van Zuid-Californie en de Bakersfield sound inmiddels met z’n zevende album met een uitstekende kwaliteit!

Voor de promotie van deze song door Gary Allan is een speciale music-video clip gemaakt.

Gewoon even doorschakelen!

Rodney Atkins - Cleaning This Gun (Come On In Boy)

En dan is het al weer tijd voor onze uitsmijter, de ideale a.s. schoonvader Rodney Atkins, met de song “Cleaning This Gun (Come On In Boy)”, dat staat op z’n album “If You’re Going Through Hell” in 2006 uitgebracht door Curb.

Rodney Atkins heeft ook enige digitale ruimte gereserveerd en natuurlijk kunt u daar ook o.a. deze song nog beluisteren!

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up” . Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek (Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

107.7 MHz via de ether dus de frequentie op de FM-band van uw bijv. autoradio of draagbare en/of keukenradio.

105.9 MHz via het plaatselijke kabelsysteem en ook nog als achtergrondmuziek op het TV-informatie kanaal 2.

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Dat kan! Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium.

U kunt daartoe gebruik maken van het e-mailadres, dat is vermeld bij de aanduiding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Mar. 11 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 15 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO Records

2. Cherryholmes *** How Long *** Skaggs Family Records

3. Cherryholmes *** Workin’ Man (Nowhere to Go) *** Skaggs Family Records

4. Cherryholmes *** Brandnew Heartache Coming On *** Skaggs Family Records

5. Dolly Parton *** Made of Stone *** Dolly Records

6. Dolly Parton *** Backwoods Barbie *** Dolly Records

7. Greg Trooper *** Green Eyed Girl *** Sugar Hill Records

8. Scott Miller & The Commonwealth *** Dear Sarah *** Sugar Hill Records

9. Allison Moorer *** One on the House *** Sugar Hill Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

11. Hans Venneman *** Without You *** Hans Venneman eigen beheer

12. Doreen *** The Key to My Heart *** Starsound

13. Chuck Wicks *** She’s Gonna Hurt Somebody *** RCA Records

14. Gary Allen *** Watching Airplanes *** MCA Nashville

15. Rodney Atkins *** Cleaning This Gun *** Curb

Be There! Next Week! Same Time, Same Frequency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *