Deep in the Heart of Texas

Deep in the Heart of Texas

In dit programma gaan we voor de traditionele countrymuziek naar Texas met zanger/schrijver em multi-instrumentalist Bobby Flores met twee songs van z’n nieuwste album “Neon Nights” en ook nog Amber Digby met een track van haar album uitgebracht door “Heart of Texas Records”

Maar zoals u van ons gewend bent eerst bluegrassmuziek met dit keer het duo Dailey & Vincent met hun debuut album uitgebracht door Rounder Records en “Larry Stephenson” met muziek van z’n nieuwste album “Thankful” uitgebracht door Pinecastle Records.

Natuurlijk ook een overzicht van

de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens aandacht voor de Nederlandse countrymuziek met dit keer J.W. Roy en ook nog eens Dick van Altena uit De Betuwe

Daarna gaan we terug naar Texas met een “live” optreden door Pat Green gevolgd door Ray Wylie Hubbard en wegens groot succes met Trent Willmon als uitsmijter van dit programma.

Poor Boy Workin' Blues

We begonnen het programma met “Poor Boy Workin’Blues”, “Take Me Back (And Leave Me There) en nog “Don’t You Call My Name” door het duo “Dailey & Vincent” hier dus met drie songs van hun nieuwste album met hun naam op 29 januari van dit jaar uitgebracht Rounder Records.

Toen werd aangekondigd, dat deze twee doorgewinterde bluegrassmusici samen een duo gingen vormen, werd met hoge verwachtigingen hun nieuwe album ontvangen. En niet tevergeefs, want door Rounder werd dus eind vorige maand een schitterend album uitgebracht diep doordrenkt met bluegrass en countrymuziek tradities.

Jamie Dailey en Darrin Vincent hadden totdusver ook al grote invloed op de hedendaagse bluegrassmuziek door hun inbreng bij resp. Doyle Lawson & Quicksilver, Ricky Skaggs & Kentucky Thunder en Rhonda Vincent & The Rage.

De verwachtingen waren zo hoog gespannen, dat voordat nog maar één noot van hun nieuwe album was gehoord en de twee na hun optreden vorig jaar tijdens The International Bluegrass Music Convention een staande ovatie kregen, onmiddellijk werden geboekt voor meer dan 100 shows.

Hoog nodig tijd om in dit weblogbericht vooral eens kennis met de introductie video-clip van het duo Jamie Dailey en Darrin Vincent en hun album tijdens de Grand Ole Opry Show op 29 december 2007.

Gewoon even doorschakelen!

Darrin Vincent is de broer van Rhonda Vincent en speelde jarenlang in haar groep The Rage, maar had daarvoor ook gespeeld bij oa. John Hartford en Ricky Skaggs, terwijl Jamie Dailey als lead-zanger/gitarist gedurende de eind jaren 90 deel uitmaakte van de groep van Doyle Lawson & Quicksilver.

Het is weer eens een echt bluegrass-duo met al gauw herinneringen aan The Stanley Brothers met hun bijzondere samenzang.

De helft van de 12 tracks van het album zijn gospelsongs, maar er zijn ook een aantal moderne songs te beluisteren van Gillian Welch en David Rawlings. Dailey op gitaar & Vincent ook op gitaar en bas worden nog bijgestaan door Joe Dean op banjo, Stuart Duncan op de viool, Andy Leftwich op de viool en mandoline, Bryan Sutton en Cody Kilby op gitaar.

Nog even terug naar een “warming up” van Doyle Lawson & Quicksilver vlak voor hun optreden in de Opry House tijdens de IBMA Award Show in 2006 met Jamie Dailey op gitaar met leadzang in de song “Sadie’s Got Her new Dress On” , dat staat op het album “More Behind the Picture Than the Wall” eind 2006 uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen!

Larry Stephenson - Lord It's a Hard Road Home

Vervolgens naar Larry Stephenson met twee songs van z’n bluegrass gospel album “Thankful” -”Lord, It’s a Hard Road Home” en “When I Get Home” . Dit album werd vorig jaar uitgebracht door Pinecastle Records.

Larry Stephenson leerde gitaar en mandoline spelen van z’n vader en vormde z’n eerste bluegrassgroep toen hij op de middelbare school zat. Nadat hij een poosje had samen gespeeld met Cliff Waldron, Bill Harrel & His Virginians (1979-1983) en zes jaar bij de Bluegrass Cardinals begon Larry Stephenson met z’n solo carriere en bracht via het label Pinecastle Records vervolgens o.a. de albums “Born to Sing” , “On Fire” “Two Hearts on the Borderline” en in 2006 “Life Stories” met mooie verhalen van Tom T. Hall uit.

Larry Stephenson is een echte traditionalist en de muziek van hett album “Thankful” gaat terug naar een tijd, waarin bluegrassmusici en gospelzangers zich geen enkele zorg maakten over de programmering op de radio of misschien wel om het feit, dat zij teveel de countrymuziek en/of zuidelijke tradities vertolkten.

Stephenson hier op mandoline, Dustin Benson op gitaar, Aaron McDaris op de banjo, Sonya Isaacs met vokale ondersteuning evenals door Ben Surratt, Missy Raines op de staande bas en Shad Cobb op de viool gaan ver terug naar de wortels van de country met de song “Lord It’s a Hard Road Home” en de eerste song van het album “How High is That Mountain”.

De groep beschikt over uitstekende zangers, die met de arrangementen goed overweg kunnen.

Larry Stephenson hier met “Thankful” een bluegrass gospel album met 12 tracks uitgebracht door Pinecastle records.

Meer informatie over Larry Stephenson & Band met traditionele bluegrassmuziek van z’n voorlaatste album “Life Stories” in 2006 uitgebracht door Pinecastle Records en ook nog een video-clip opgenomen tijdens de “Talk of Town Show” .

Gewoon even doorschakelen!

Bobby Flores - Country Girl

Dan nu naar de traditionele countrymuziek uit Texas met Bobby Flores hier met de song “Country Girl” en “The Samen Old Memories” van zijn album “Neon Nights” vorig jaar uitgebracht door het label “Yellow Rose Records”, waarvan hij medeoprichter is.

Een album met 11 tracks met muziek uit de omgeving van San Antonio– Austin Texas.

Bobbie Flores, multi– instrumentalist vooral zeer goed op de viool, want in 2004 werd hij niet alleen onderscheiden met de Texaaanse Terry Award als beste vioolspeler, maar tevens bezitter van nog veel meer Awards zoals “Beste Western Swing Instrumentalist 2004” en “Swingin’ West album van het jaar”.

Ook Bobby Flores heeft met z’n Band enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van de muziek op hun albums “Neon Nights” , “Direct From Blanco Country” en “Too Many Rivers”.

Gewoon even doorschakelen!

Amber Digdy - Bitter They Are

Vervolgens blijven we in Texas met de song “Bitter they are” door Amber Digby en dat staat op haar tweede album “Here Come The Teardrops” in 2006 uitgebracht door “The Heart of Texas records” .

Amber heeft de countrymuziek ook niet van een vreemde, want haar vader speelde meer dan 10 jaar de bas in de begeleidingsgroep van “The Coalminers Daughter” Loretta Lynn, terwijl haar oom de bekende countryzanger/schrijver/gitarist Darrell McCall natuurlijk ook zorgt voor de juiste mensen op de juiste plaats of te wel een zeer goed netwerk heeft.

Leona Williams bemoeide zich er ook nog mee en tezamen met producer Justin Trevino tevens op rhythm gitaar, Jake Hooker op de bas, Dicky Overby op steel gitaar en dobro, Jim Loesbergg op drums, Ronnie Huckabee op de piano, Bobbie Flores op de viool kan het niet meer fout gaan.

Een mooi countrymuziekalbum van Amber Digby met de titel “Here come The Teardrop” uitgebracht door “The Heart of Texas Records”.

Een aantal songs van het album “Here Come the Teardrops” van Amber Digby zijn ook te beluisteren via haar “Space”. En natuurlijk gelijk even kennismaken met deze talentvolle countryzangeres.

Gewoon even doorschakelen!

JW Roy - Straight Back to You

Na het overzicht van de countrymuziek evenmenten in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrybijdrage aan dit programma dit keer Jan Willem Roy met “Straight Back To You”.

Jan Willem Roy ooit samen veel succes met de “One Night band”, maar tegenwoordig dus “solo” met de song “Straight Back To You, dat staat op z’n album “Kitchen Table Blues” in 2004 uitgebracht door V2 Records.

In 2005 bracht hij via Munich Records het album “Langstraat 443” uit met songs voornamelijk in de Brabantse taal.

Jan Willem trad in 2006 en vorig jaar nog regelmatig op met Nynke Laverman en Fernando Lamereinhas, maar vormt daarnaast ook nog met de bekende Brabander Gerard van Maasakkers het duo RoyAkkers. Nog even een overzicht van een aantal van z’n albums

“Round here” (Engels, Munich, 1996) ; “Deeper Shades” (Engels, Munich, 1999) ; “Keep it coming” (Engels, V2 records, 2002); “Kitchen table blues” (Engels, V2 records, 2004).

En ook Jan Willem Roy is via U-Tube in een aantal video-clips te zien en te beluisteren met o.a. ook “As ge ooit” , dat staat op het album “Langstraat 443” .

Gewoon even doorschakelen!

Dick van Altena - Wienter '63

Vervolgens Dick van Altena met de song “Wienter ‘63”, dat staat op z’n album “Snêw in Mien Hart” uitgebracht door Telstar. In m’n naaste omgeving was de “Wienter van 63” niet meer zo bekend. Al zooo lang geleden? Toen was ik nog niet geboren en dat soort kreten. En vandaar nog even een korte toelichting. De winter van 1963 zoals door Dick van Altena zo treffend weergegeven en gezongen was de koudste van de eeuw: over drie maanden had De Bilt een gemiddelde temperatuur van -3,1°C (+2,6°C is normaal).

De winter van 1963 kondigde zich al in november aan. Op de 16e november ging West-Europa gebukt onder sneeuwstormen en ook bij ons viel sneeuw. De temperatuur zakte die maand tot -8°C en op 5 december vroor het in Zeeland 12 graden.

Halverwege januari viel er opnieuw veel sneeuw, die door de wind ging stuiven. Inmiddels lagen er ijsbergen in de Waddenzee en de Gouwzee stonden auto’s geparkeerd.

Op 18 januari daalde de temperatuur in Joure tot -21°C en juist die dag werd de Elfstedentocht gereden. ’s Middags was het minder koud, maar door de bij vlagen stormachtige wind maakte dat voor de schaatsers weinig uit.

Slechts 1% van de deelnemers van de Elfstedentocht bereikte de finish.Wilt u nog eens uw herinnering aan deze barre tocht ophalen? Dat kan!

Gewoon even doorschakelen!

De dag daarop was het nog erger: in het noorden woedde een oosterstorm bij 10 tot 13 graden vorst en stuifsneeuw. Veel wegen waren onbegaanbaar. Het gerucht gaat, dat er op het ijs van de Lek bij Kinderdijk/Krimpen aan de Lek ijsberen waren gesignaleerd! Kennelijk afgezakt vanaf de Noordpool of zo.

De eerste dagen van maart vroor het 10 tot 16 graden, maar op 5 maart kwam een einde aan de winter van de eeuw. Dus nog even voor de lezer: Het lijkt misschien wel lente, maar we zijn er nog niet!

Nog even terugkomend op de zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena. Op zaterdag, 23 februari a.s. zal de samenwerking van Dick en Ruud Hermans opnieuw worden bekroond in het Dorpshuis Angeren met een “live” optreden en de presentatie van hun nieuwe album “Live ’n Easy”.

Voor meer informatie gewoon even doorschakelen! 

Pat Green - Me and Billy the Kid

Maar dan nu op naar Texas en een “live” optreden van Pat Green “Me & Billy The Kid”.

Deze uitvoering van “Me & Billy the Kid” door Pat Green staat o.a. op z’n album “Live at Billy Bob’s Texas” in 1999 uitgebracht Smith Music Group en schitterende Texaanse countrymuziek als enigszins vermoeid bent geworden van de “ Pop-Nashville Country Sound”.

Deze song staat ook op het verzamelalbum “Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre Records met 18 songs van diverse Texaanse countryzangers/groepen zoals ook Jack Ingram, Kevin Fowler, Cooder Graw, Robert Earl Keen, Dale Watson, Billy Joe Shaver en Townes van Zandt.

U kunt nog even kennismaken met Pat Green, want ook hij heeft ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van z’n album “Cannon Ball” in 2006 uitgebracht door BNA/Sony BMG.

Gewoon even doorschakelen!

Ray Wylie Hubbard - Dust of a Chase

Vervolgens nog Ray Wylie Hubbard met de song “Dust of a Chase”, dat ook staat op het bovenvermelde verzamelalbum, maar afkomstig is van het album “Loco Gringos Lament” in 1994 uitgebracht door Dekadisc en trouwens in 2004 nog eens door Smith Music Group.

Eigenlijk geen typische “outlaw” countrymuziek, alhoewel “Dust of a Chase” het verhaal vertelt van een bandiet op de vlucht door de diverse staten en dan gaat het niet over z’n revolver, maar meer over z’n geest. In ieder geval een schitterende song en een echte aanrader!

Natuurlijk heeft u in dit weblogbericht nog de mogelijkheid om Ray Wylie Hubbard nog eens te beluisteren met een aantal songs zoals de titelsong van z’n album “Snake Farm” uit 2006 en “Crusades of the Restless Knights”

Gewoon even doorschakelen!

Trent Willmon - Broken In

Tja en dan is het al weer zover op speciaal verzoek net als de vorige week op naar onze Texaanse uitsmijter Trent Willmon hier met de titelsong “Broken In”, dat op 26 februari a.s. officieel zal worden uitgebracht door het Independent label Compadre Records.

U kunt even naar zijn gereserveerde digitale ruimte gaan om een aantal songs van dit nieuwe album te beluisteren!

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up” . Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek (Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

107.7 MHz via de ether dus bijv. de frequentie op de FM-band van uw autoradio of draagbare en/of keukenradio.

105.9 MHz via het plaatselijke kabelsysteem en ook nog als achtergrondmuziek op het TV-informatie kanaal 2.

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Dat kan! Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium.

U kunt daartoe gebruik maken van het e-mailadres, dat is vermeld bij de aanduiding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Feb. 19 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 23 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** agendamuziek *** BGO Records

2. Dailey & Vincent *** Poor Boy Workin’ Blues *** Rounder Records

3. Dailey & Vincent *** Take Me Back (And Leave Me There) *** Rounder Records

4. Dailey & Vincent *** Don’t Call My Name *** Rounder Records

5. Larry Stephenson *** Lords It’s a Hard Road Home *** Pinecastle Records

6. Larry Stephenson *** When I Get Home *** Pinecastle Records

7. Bobby Flores *** Country Girl *** Yellow Rose Records

8. Bobby Flores *** The Same Old memories *** Yellow Rose Records

9. Amber Digby *** Bitter They Are *** Heart of Texas Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

11. J.W. Roy *** Straight Back To You *** V2 Records

12. Dick van Altena *** Wienter ’63 *** Telstar

13. Pat Green *** Me and Billy the Kid *** Compadre Records

14. Ray Wylie Hubbard *** Dust of the Chase *** Compadre Records

15. Trent Willmon *** Broken In *** Compadre Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *