Git It On Brother

The Fantastic Expedition of Dillard and Clark

In dit programma gaan we op een fantastische expeditie bijna 40 jaar terug in de tijd met Doug Dillard en Gene Clark gevolgd door countrymuziek van één van de meest populaire Amerikaanse countryzangers van de jaren 90 en nu, Alan Jackson.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass dit keer door de Seldom Scene met een aantal songs van hun nieuwste album “Scenechronized”. Natuurlijk ook nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens de Nederlandse bijdrage aan dit programma door Wim Pols samen met Calyx en ook nog eens de Delftse groep Except-2.

Vervolgens terug naar Amerika en Dwight Yoakam met een eerbetoon aan Buck Owens met een speciale uitvoering van de song “Close Up The Honky Tonks” gevolgd door The Roys en met The Eagles en de single “How Long” van hun album “Long Road out of Eden” als uitsmijter van dit programma.

Seldom Scene - This Morning at Nine

“This Morning at Nine”, het dramtische verhaal van “Katie Dear” en “You Remind Me of The Blues” door ”Seldom Scene” met songs, die allemaal staan op het album “Scenechronized” op 14 augustus van dit jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

De “Seldom Scene” is natuurlijk al lang niet meer de groep, zoals die werd opgericht in de jaren ‘70 met mandoline-speler en tenor John Duffey, John Starling eveneens lead-zanger en gitarist, Mike Auldridge op dobro, Ben Eldridge op de banjo en Tom Gray op de staande bas.

Van deze groep is Ben Eldridge als banjospeler het enige originele groepslid, die is gebleven, maar de kwaliteit waar de vroegere groep voor stond, is recht overeind gebleven met dobrospeler Fred Travers, gitarist Chris Eldridge, bassist Ronnie Simpkins, mandolinespeler Lou Reid en gitarist en lead-zanger/gitarist Dudley Connell.

En natuurlijk worden er nog herinneringen opgehaald aan de vroegere Seldom Scene met hun vertolking van Duffey’s “Don’t Bother with White Satin” en mooie versie’s van Steve Earle’s “Hometown Blues” , John Fogerty’s “A Hundred and Ten in the Shade” en Bob Dylan’s “Tomorrow Is a Long Time”.

Seldom Scene komt op dit album in ieder geval weer tevoorschijn met een iets andere en bredere benadering van de bluegrassmuziek, maar nog steeds gepresenteerd door uitstekende musici.

“Scenechronized” door de Seldom Scene uitgebracht door Sugar Hill Records zeer aanbevelenswaardig voor de bluegrassmuziek liefhebber. Seldom Scene hier tijdens een “live” optreden met lead-zanger Lou Reid en tenor Dudley Connell op gitaar met de song “Darling Corey”

Gewoon even doorschakelen!

Dillard and Clark - Git It On Brother

Dan gaan we zoals aangekondigd terug in de tijd naar de periode zo rond 1968 en op een fantatstische expeditie Dillard & Clark en beginnen met de song “Git it On Brother”, gevolgd door “In the Plan” en de bekende “Four Walls”.

Doug Dillard en Gene Clark op een schitterende tocht door de muziek met een songs van hun album “The fantastic Expedition of Dillard & Clark” een album uit 1968 en tezamen met hun album “Through the morning, through the night “ uit 1969 in 2001door A & M Records op één CD geperst.

Het verhaal van Gene Clark en Doug Dillard. Het gebeurde na middernacht in een kleine eenzame L.A. studio en Nashville zinde later op wraak, toen twee oude vrienden begonnen met het zingen en spelen van country & western stukken, universeel in hun eenvoud, traditioneel in hun vorm en eigentijds in hun uitvoering.

Dillard and Clark - Four Walls

Aan het album “ The Fantastic Expedition of Dillard & Clark” en “Through the Morning, Through the Night”, dat 20 schitterende stukken omvat, werkten verder o.a. nog mee: Chris Hillman op mandoline, Bernie Leadon, banjo en guitaar; Don Beck op dobro en mandoline en David Jackson op string bass Andy Belling op electric harpsichord.

De meeste van hun songs zijn allemaal “gecovered” o.a. door Linda Ronstadt en The Eagles. Doug Dillard, geboren op 6 maart 1937 in Salem Missouri, staat bekend als een van de beste banjo-speler van de bluegrass muziek uit de jaren ‘60 ‘70 actief samen met z’n broer Rodney bekend als “The Dillards” met nieuwe bluegrassmuziek, muziek waarin pop, folk en country rock elementen aanwezig waren.

Doug Dillard werd in 1992 door de Society of the Preservation of Bluegrass Music in America als lid van de “Hall of Greats” opgenomen, maar dat wil niet zeggen, dat hij inmiddels op z’n lauweren is gaan rusten, want hij wordt nog veel gevraagd als “banjo-tovenaar”.

Nog even terug naar de mid-jaren ’80 met de Doug Dillard Band, waarvan in resp. 1986 en 1988 twee albums met de naam “Heartbreak Hotel” en “What’s That?”werden uitgebracht.

The Goud Dillard Band - Heartbreak Hotel

In 1993 werden deze twee LP’s door Flying Fish Records op 1 CD met de naam “Heartbreak Hotel” geperst en waarbij de “Band” toen bestond uit Doug Flint Dillard, Ginger Wainright op gitaar met lead-zang, David Grier op lead en rhythm-gitaar, Jonathan Yudkin op viool en Roger Rasnake op electrische bas.

Ongeveer uit die periode nog een video-clip van een “live” optreden tijdens het “Philly Folk Festival” met de song “Every Day I have To Cry Some”.

Gewoon even doorschakelen!

Gene Clark, zanger/schrijver/gitarist, verliet “The Byrds” na onderlinge problemen in 1966 om vervolgens met Vern Gosdin en in 1968 met Doug Dillard te gaan samenwerken, terwijl eind jaren 70 nog eens een samenwerkingsverband ontstond met Roger McGuinn en Chris Hillman en nog later met Carla Olsen.

Hij overleed in 1991 op 47-jarige leeftijd als gevolg van alcoholmisbruik.

“Tried So Hard” ook zeer bekend door uitvoeringen van “Country Gazette” en “The Flying Burrito Brothers”, hier door de schrijver/gitarist van deze song zelf, Gene Clark. middels een “slide-show.

Gewoon even doorschakelen!

Alan Jackson - Chattahoochee

Dan nu naar de countrymuziek uit de jaren ‘90 met Alan Jackson met om te beginnen “Chattahoochee” en “Chasin’’ That Neon Rainbow”.Deze twee songs staan op het verzamelalbum “16 Biggest Hits” op 7 augustus van dit jaar uitgebracht door het Legacy/Arista Label.

Mooie herinneringen van countryzanger/schrijver/gitarist Alan Jackson aan de rivier de Chattahoochee, die onstaat in de bergen in het Noord-Oosten van de staat Georgia.

Even kijken? Dat kan! Gewoon een video-clip van Alan met deze song en zijn rivier!

Gewoon even doorschakelen!

Alan Jackson, geboren op 17 oktober 1958 in Newnan Georgia, woonde in de buurt van deze rivier en groeide op met de muziek als zanger in de kerk , thuis met de familie en als teennager in een country duo.

In de jaren ‘80 had hij allerlei baantjes als autoverkoper, constructie wereker en vorkheftruck-chauffeur bij K-Markt, terwijl hij s’avonds in clubs speelde met z’n groep “Dixie Steel” .

Inmiddels was hij getrouwd met z’n jeugdvriendin Denise, die stewardess was en die op een vliegveld countryposter Glen Gampbell tegenkwam en hem vervolgens een demo van Alan Jackson en Dixie Steel gaf.

Glen Campbell introduceerde Alan Jackson vervolgens in Nashville, waar hij weer begon met allerlei werkzaamheden en om na z’n werktijd z’n schrijverstalent verder te ontwikkelen en ook zo nu en dan optrad in de clubs in Nashville.

In 1989 kreeg hij een contract bij Arista, die toen begon met een speciale countrymuziek afdeling. In 1990 werd z’n eerste album “Here in the Real World” uitgebracht en dat gelijk een platinum hit werd.

Inmiddels al vele malen uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar” met een enorme hit in 2001 met de song “Where Were You” (When The World Stopped Turning)” na de aanslag op het World Trade Centre op 11 september.

Alan Jackson inmiddels in het bezit 16 Country Music Awards, waaronder twee keer als “Countryzanger van het Jaar” en drie keer als “Entertainer of The Year” en waarva recent nog het schitterende album met George Strait en Jimmy Buffett ‘Live at the Stadium” werd uitgebracht.

Nog even de video-clip van de enorme hit “Where Were You (When The World Stopped Turning)”.

Gewoon even doorschakelen!

Wim Pols en Calyx - Two Doors Down

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we nu weer verder met de Nederlandse bijdrage aan dit programma met dit keer Wim Pols & Calyx met de titelsong van hun album “Two Doors Down” in 2002 uitgebracht door Living Water Music.

Afgelopen zondagavond, 18 november was ik bij een optreden van deze groep met hun 3 uur durende bijzonder fraaie show “History of Country Music” .

Een muzikale reis door de countrymuziek vanaf 1920 tot op heden en van de western swing, bluegrass, honky tonk naar de hedendaagse pop-countrymuziek gelardeerd met fraaie beelden van de Amerikaanse countryartiesten, die hun stempel hadden gedrukt op een bepaald tijdperk.

Een mooie show, die terecht werd onderscheiden met een Nederlandse Countrymuziek Award, maar waarbij er dit keer jammer genoeg te weinig toeschouwers aanwezig waren.

Indien u als lezer van dit bericht de mogelijkheid heeft dan moet u er een volgende keer beslist bij aanwezig.

U kunt nog even een kijkje nemen in hun website voor meer informatie!

Except -2 - He's the One

Vervolgens “He’s the One” door de Delftse groep “Except-2” hier met een song van hun laatste en 5e album “Junction”, dat in het voorjaar van 2006 werd uitgebracht.

Vrijdagavond, 16 november j.l. was ik aanwezig bij hun jaarlijks optreden in het Cultureel Centrum van de TU Delft in Delft.

Een bijzonder mooi akoestisch optreden voor een enthousiast publiek, dat in grote getale aanwezig was. De groep bestaat uit Rob Nijman op mandoline /gitaar, Mireille Schinkelshoek op de staande bas met lead-zang, Berend Schilder op de banjo en zo nu en dan triangel, Ruud de Bruin lead-zang, gitaar, accordion, Jaap Spijk op dobro, finger picking gitaar, Cajun-fiddle, Noëlle van der Hagen op viool.

Heeft u dit optreden gemist? Halverwege de maand december is er nog een optreden in Leiden, waarover ik u naar verwachting binnenkort iets meer kan vertellen, maar u kunt natuurlijk ook gewoon even hun website voor meer informatie raadplegen.

Dwight Yoakam - Close Up the Honky Tonks

Dan terug naar Amerika en Dwight Yoakam met een bijzondere 6 minuten durende uitvoering van de klassieker “Close Up The Honky Tonks” en die staat op z’n album “Dwight Sings Buck” op 23 oktober van dit jaar uitgebracht door New West Records.

Door het kabel & internet countryradiostation Nashville FM is deze song voor deze week gekozen voor “SMASH-PLAY”

En daar doen wij in dit programma natuurlijk graag aan mee!

Deze bijzondere versie van “Close Up the Honky Tonks” door Dwight Yoakam is inmiddels ook middels een fraaie video-clip te bewonderen!

Gewoon even doorschakelen!

The Roys - Workin' Girl Blues

Vervolgens “Workin’ Girl Blues” door The Roys hier met een song van hun album “Elaine & Lee” , dat werd uitgebracht door The Pedestal/Nine North records.

Elaine & Lee Roy, broer en zus hier met een song, die ook als single was uitgebracht met Elaine hier als lead-zangeres en haar broer met achtergrondzang. Zij komen uit een muzikale familie van oorsprong uit de provincie New Brunswick in Canada, maar gingen later wonen in Fitchburg Massachusetts, waar broer en zus het duo The Roys vormden.

Na veel optredens in hun eigen omgeving en schrijven songs, het verzenden van demo’s enz. kregen zij in Nashville een contract bij Pedestal Records in Nashville.

De single “Workin’ Girl Blues” werd op 12 juli van dit jaar ter promotie gezonden naar diverse radiostations en is dus inmiddels ook te beluisteren hier bij uw radioprogramma “Country Music Round-up” hier in de Krimpenerwaard.

Er is ook nog een video-clip van The Roys met hun “Workin’ Girl Blues”.

Gewoon even doorschakelen!

The Eagles - How Long

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van vanavond The Eagles hier met de song “How Long” , die als single is uitgebracht, maar ook staat op het inmiddels door Mercury uitgebrachte album bestaande uit 2 CD’s met de naam “Long Road out of Eden”.

Dit album staat op dit moment op de 1ste plaats in het overzicht van de Country albums en er zijn in een periode van 3 weken sedert het uitbrengen al meer dan een miljoen exemplaren verkocht en dat betekent dus een “Platinum” status.

The Eagles traden ook op tijdens het CMA Award Festival op woensdag, 7 november in Nashville Tennessee.

Aangekondigd door Vince Gill hier de video-clip van The Eagles en hun optreden met de song “How Long”!

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up”,iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 op reis met een bijzondere mix van bluegrass, folk en countrymuziek te beluisteren in het “Verre Westen & Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Vrolek gevestigd in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Vindt u het programma of dit weblogbericht leuk? Vertel het uw buren & vrienden!

Vindt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete countrysong danwel artiest(e)/groep horen?

Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium.

info@el-okay-ranch.nl

U kunt daarvoor gebruik maken van het e-mail adres, dat is vermeld bij de afbeelding.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Nov. 20 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 24 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Seldom Scene *** This Morning at Nine *** Sugar Hill Records

3. Seldom Scene *** Katie Dear *** Sugar Hill Records

4. Seldom Scene *** You Remind Me of the Blues *** Sugar Hill Records

5. Dillard & Clark *** Git It on Brother *** A & M Records

6. Dillard & Clark *** In the Plan *** A & M Records

7. Dillard & Clark *** Four Walls *** A & M Records

8. Alan Jackson *** Chattahoochee *** Legacy/Arista

9. Alan Jackson *** Chasin’ that Neon Rainbow *** Legacy/Arista

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury Records

11. Wim Pols & Calyx *** Two Doors Down *** Living Water Music

12. Except-2 *** He’s the One *** Eigen beheer Except-2

13. Dwight Yoakam *** Close Up the Honky Tonks *** New West Records

14. The Roys *** Workin’ Girl Blues *** Aspirion/Pedestal Records

15. The Eagles *** How Long *** Mercury Records

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *