Live Forever

Billy Joe Shaver -

In dit programma extra aandacht voor het album “Storyteller: Live at the Bluebird 1992” van de Texaan Billy Joe Shaver, dat op 11 september j.l. werd uitgebracht door Sugar Hill Records. We beginnen natuurlijk zoals altijd met de bluegrass verzorgd door Jim Lauderdale met z’n nieuwe album“Bluegrass Diaries” gevolgd door muziek uit Lousiana door de groep The Red Stick Ramblers en omdat we dan toch in Cajun-land zijn ook nog Steve Riley & The Mamou Players. Natuurlijk ook nog een

overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio en vervolgens de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer door de akoestisch spelende Delftse groep “Except-2” en daarbij ook nog een interview met hun woordvoerder, de hr. Jaap Spijk.

Vervolgens nog een terugblik op het CMA Award Festival van woensdag, 7 november j.l. met de “Countrysong van het Jaar” “Give It Away” door George Strait, vervolgens de “Countryzangeres van het Jaar” Carrie Underwood met de “Country Single van het Jaar”en met de “Countryzanger van het Jaar” Brad Paisley als uitsmijter van dit programma.

Jim Lauderdale - This Is the Last Time (I'm Ever Gonna Hurt)

We begonnen het programma met de song “This Is The Last Time (I’m Ever Gonna Hurt)” en “I Wanted To Believe” door Jim Lauderdale. Deze twee songs staan op het nieuwe album “The Bluegrass Diaries” of te wel “De Bluegrass Dagboeken” op 18 september van dit jaar uitgebracht door Yep Records.

Zanger/schrijver/gitarist Jim Lauderdale, geboren op 11 april 1957 in Statesville North-Carolina, heeft in de jaren ‘90 meegeholpen aan de blauwdruk van de Americana muziek met een hele serie bijzondere albums met muziek varierend van “back to basic” country, gladde pop, rootsachtige rock & roll, folk, Rhythm & Blues en bluegrassmuziek.

Zijn albums hebben ondanks uitstekend van kwaliteit nooit in de top van de muziek-overzichten gestaan, terwijl songs van hem vaak met veel succes werden vertolkt door hedendaagse countrysterren als George Strait, Patty Loveless, Vince Gill, Mark Chesnutt, Kathy Mattea en George Jones.

Hij toerde en trad ook op met een verscheidenheid aan musici zoals folk/Americana artiest Freedy Johnston, de rock-artiest Nick Lowe en countrysterren als Johnny Cash en Merle Haggard.

In 2000 maakte Jim Lauderdale nog een mooi countryalbum met de naam “The Other Sessions” en daar zal ik in het volgende programma eens aandacht aan besteden.

Maar nu dus na z’n album “Bluegrass” van vorig jaar, het nieuwe album “The Bluegrass Diaries” met 11 songs van zijn hand met uitstekende musici als Randy Kohrs op dobro, Richard Bailey op de banjo, Jesse Cobb op de mandoline, Aaron Till op de viool, Jay Weaver op de bas, Cody Kilby, Clay Hess en Shawn Camp op de gitaar met vokale steun van o.a. Dave Evans, Cia Cherry Holmes en Ashley Brown.

“The Bluegrass Diaries” van zanger/schrijver/gitarist Jim Lauderdale uitgebracht door Yep Records is een mooie verzameling songs op schitterende wijze muzikaal vertolkt.

Tijd voor een link naar een video-clip van Jim Lauderdale met de promotie van z’n album “Country Super Hits Vol.1“ met de Honky-Tonker “I Met Jesus in the Bar” op 19 september 2006 gelijktijdig met het album “Bluegrass” uitgebracht door Yep Records

Gewoon even doorschakelen!

Red Stick Ramblers - Made in the Shade

Dan gaan we nu naar de muziek uit Louisiana met Franse achtergronden hier met de groep “Red Stick Ramblers” met de titelsong van hun album “Made in the Shade” of te wel “Gemaakt in de shaduw” op 11 september van dit jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

Red Stick Ramblers geleid door de violisten Kevin Wimmer en Linzay Young is een kleine snaren-groep, die zowel Hot Club Jazz kunnen spelen als ook de klassieke Cajun 2-step en deze swingende “Made in the Shade”.

Diverse soorten muziek uit Louisiane van o.a. de Cajun blues “Katrina” genoemd naar de orkaan Katrina, die in 2005 bijna New Orleans wegvaagde, de zydeco-stomp “Hot Tamale Baby” van de King of Zydeco, Clifton Chenier, tot de Bob Wills Western Swing “Don’t Cry Baby” .

“Made in the Shade” door de Red Stick Ramblers een bijzonder album door een bijzondere groep uitgebracht door Sugar Hill Records.

Nog even een indruk van deze groep middels een video-clip met Western Swing door de Red Stick Ramblers met de song “That’s What I Like about The South” tijdens de Bristol Rhythm & Roots Reunion op 16 september 2006.

Gewoon even doorschakelen!

Steve Riley & The Mamou Players - Jamais une Autre Chance

En aangezien we toch in Lousiana zijn ook nog “Jamais une Autre Chance” door Steve Riley & The Mamou Players hier met een song van hun album “Bon Reve” in 2003 uitgebracht door Rounder Records.

Steve Riley, in 1970 geboren in Mamou, Louisiana, speelde al vanaf z’n 13e accordion en maakte deel uit van de groep van Dewey Balfa. Vanaf z’n 18e is hij begonnen met zijn groep, waarbij uitsluitend in het Frans wordt gezongen en dat geeft ook de ernst en de liefde voor de Cajun muziek weer. Steve bespeelt trouwens ook net zo gemakkelijk de gitaar en neemt ook veel van de zang voor z’n rekening. The Mamou Players zijn dus natuurlijk musici met allemaal van die moeilijke Franse namen, zoals bijv. Arconge Touchet op (steel)gitaar, Sam Broussard op akoestische en electrische gitaar, Tony Daigle op percussie, Kevin Dugas op drums, Brazos Huval op drums en Dvid Greely op bas, viiol etc. uit het bekende Cajun plaatsje Mamou. Zij behoren samen met Beausoleil tot de bekenste Cajun groepen die veel spelen op festivals in Amerika, maar ook in Europa regelmatige optreden.

Ook nog even een link naar een video-clip van Steve Riley & The Mamou Players met de song “Mardi Grass Ball” tijdens het festival “Rhodes on the Pawtuxet” te Cranston Rhode Island op 17 februari 2007.

Gewoon even doorschakelen!

Billy Joe Shaver - Live at the BlueBird 1992

Dan nu zoals aangekondigd naar een “live” optreden van Billy Joe Shaver in The Bluebird Cafe in 1992 met een aantal songs met o.a. “Georgia on a Fast Train” , het bijzondere verhaal van “Willy The Wandering Gipsy and Me” en de klassieker “Honky Tonk Heroes (Like Me)”.

Billy Joe Shaver, een bijzondere verhalen verteller in 1939 geboren in Corsicana TX, op akoestische gitaar bijgestaan door z’n zoon Eddy op lead-gitaar en z’n vriend Keith Christopher op akoetische gitaar en bas tijdens een “live” optreden in The Bluebird Café aan de Hillsboro Road te Nashville TN in 1992.

Billy Joe Shaver - Georgia on a Fast Train

Deze songs staan op het album “Billy Joe Shaver: Storyteller-Live at the Bluebird 1992” in september van dit jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

“Storyteller” Billy Joe Shaver met nog een mooi dynamiet-verhaal na een optreden samen met Waylon Jennings.

Gewoon even doorschakelen!

Even eenvoudig gezegd– Iemand, zeer waarschijnlijk zanger/schrijver Billy Joe Shaver danwel Sugar Hill had de tapes van deze opname al 15 jaar ongebruikt nog liggen en niemand weet waarom. Het is dus een opname van een “live “ optreden van Billy uit een periode toen z’n familie nog in “redelijk” geluk aanwezig was.

Z’n ex-vrouw Brenda zat op de voorste rij en Billy vertelt in een toelichting op de song “Amtrak (Aint Come Back)” het verhaal, hoe hij voor de zoveelste keer weer om een uur of vijf in de morgen z’n vrouw belt en zegt, dat hij samen met z’n vriend op het politiebureau zit. Hij draagt deze song danook aan haar op.

Enige tijd later trouwen zij voor de 3e keer, maar drama achtervolgt Billy Joe Shaver, want zowel z’n moeder, als z’n vrouw Brenda en zoon Eddy overleden binnen een jaar in 1999. Zijn zoon Eddy, een erkende gitaar virtuoos, die ook had samen gespeeld met Guy Clark, Willie Nelson en Dwight Yoakam, overleed dramatisch op 38-jarige leeftijd na een overdosis drugs op Oudejaarsnacht van 2000.

Billy Joe Shaver kreeg vervolgens tijdens een optreden in Gruene Hall in New Braunsfels Tx op Independence Day een bijna fatale hartaanval, maar kon na een geslaagde operatie in het jaar daarop weer aan optredens denken.

Billy Joe Shaver & Diamondback Texas tijdens een optreden op de The North Carolina School of The Arts in Winston-Salem, North Carolina op 15 juli 2006 met een stukje geschiedenis en een waarschuwing aan de jeugd onder verwijzing naar z’n zoon Eddy met een “Tribute” aan “Eddy & You” en de song “Live Forever”.

Gewoon even doorschakelen!

Het maakt niet uit of u de songs van Billy Joe Shaver op een ander album al heeft, de versies van dit album zijn werkelijk ongevenaard en mogen beslist niet ontbreken in uw muziekverzameling.

Billy Joe Shaver : Storyteller-Live at Bluebird 1992 uitgebracht door Sugar Hill Records onmiddelijk aanschaffen is mijn advies.

Tot slot nog een video-clip van Billy Joe Shaver met de song “Live Forever”, dat ook staat op z’n bijzondere album “Real Deal” in 2005 uitgebracht door Compadre Records.

Gewoon even doorschakelen!

Except-2 - Petticoat Junction

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met dit keer de Delftse groep Except-2 met de titelsong van hun album “Junction” of te wel “Petticoat Junction”.

Daarna een interview met de hr Jaap Spijk, woordvoerder van de groep Except-2 in verband met hun jaarlijks terugkerend optreden in hun “hometown” Delft op vrijdag, 16 november a.s.

U kunt als lezer van dit weblogbericht nog even dit gesprek horen. Omwille van de snelheid is het onderhoud digitaal in mono samengeperst en dat gaat weer enigszins ten koste van de kwaliteit. Interview met de hr. Jaap Spijk, woordvoerder Except-2

Het gesprek wordt natuurlijk afgerond met hun muziek en dit keer is gekozen voor de song “Chalk Up Another One” van hun album “Take-2”.

George Strait - Give It Away

Dan zoals aangekondigd aandacht voor een aantal Country Music Award Winners zoals George Strait, die ook met twee Awards naar huis ging namelijk de Award “Song of the Year” voor de song “Give it Away”, en het “Album of the Year” voor “It Just Comes Natural”.

En natuurlijk in dit programma met de countrysong van het jaar “Give it Away” en een slide-show van George Strait met de “Countrysong van het Jaar” “Give It Away”, dat staat op het “Album van het Jaar” “It Just Comes Natural”.

Gewoon even doorschakelen!

Carrie Underwood - Before He Cheats

Vervolgens “Before he cheats” of te wel “Voordat hij bedriegt” door Carrie Underwood hier met een song, die staat op haar album “Some Hearts” op 15 november 2005 uitgebracht door Arista.

Carrie Underwood, American Idol 2005. In de zomer werd haar debuut single “Inside Your Heaven” uitgebracht, terwijl zoals gemeld in de herfst van dat jaar het album “Some Hearts” door Arista werd uitgebracht. Binnen een week waren er al 300.000 exemplaren hiervan verkocht en werd 3 maal platinum. De song “Jezus, Take The Wheel” , die ook staat op dit album, stond 6 weken in de top van Billboard’s Hot Country Songs.

In oktober van dit jaar werd haar tweede album “Carnival Ride” uitgebracht en waarvan in de eerste week al meer dan 500.000 exemplaren werden verkocht.

Carrie Underwood werd voor de 2e achtereenvolgende keer gekozen tot “Countryzangeres van het Jaar” , terwijl de song “Before he cheats” werd uitgeroepen tot “Country Single van het Jaar”.

“Countryzangeres van het Jaar” Carrie Underwood hier met haar “seller single” “Before He Cheats”.

Gewoon even doorschakelen!

Brad Paisley - All I Wanted Was a Car

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Brad Paisley, die reeds zeven keer was genomineerd en eindelijk tijdens het CMA Award Festival op 7 november j.l.werd uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar”.

Hier met “All I Wanted Was a Car”, 1ste track van z’n album “5th Gear” uitgebracht door Arista Nashville.

Tijd voor de laatste link naar een video-clip van dit weblogbericht en natuurlijk de “Countryzanger van het Jaar” Brad Paisley hier met de song “Letter to Me” ook van z’n album “5th Gear”.

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up” Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek te beluisteren in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Radio Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

De frequenties hiervan zijn : 107.7 MHz via de ether, 105.9 MHz via het plaatselijk kabelsysteem en op het lokale TV-informatiekanaal 2.

Vindt u het programma leuk? Vertel het ue buren & vrienden!

Vindt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

U kunt daarvoor het e-mail adres gebruiken, dat wordt aangegeven bij de desbetreffende afbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Nov. 13 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 17 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Jim Lauderdale *** This Is the Last Time (I’m Ever Gonna Hurt) *** Yep Records

3. Jim Lauderdale *** I Wanted to Believe *** Yep Records

4. Red Stick Ramblers *** Made in the Shade *** Sugar Hill Records

5. Steve Riley & The Mamou Players *** Jamais une Autre Chance *** Rounder Records

6. Billy Joe Shaver *** Georgia on a Fast Train *** Sugar Hill Records

7. Billy Joe Shaver *** Willy The Rambling Gipsy and Me *** Sugar Hill Records

8. Billy Joe Shaver *** Honky Tonk Heroes (Like Me) *** Sugar Hill Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury Records

10. Except-2 *** Petticoat Junction *** Eigen beheer Except-2

11. Interview met de hr. Jaap Spijk met meer informatie over de akoestisch spelende groep Except-2 ,hun muziekrepertoire en optreden op vrijdag, 16 november in het Cultuurcentrum TU te Delft.

12. Except-2 *** Chalk Up Another One *** Eigen beheer Except-2

13. George Strait *** Give It Away *** MCA Nashville

14. Carrie Underwood *** Before He Cheats *** Arista

15. Brad Paisley *** All I Wanted Was a Car *** Arista

Be there next week! Same Time, Same Wavelength

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *