Home Is Where My Heart Is.

Change of Key Toasting to Their Album at the Radiostation Vrolek

Zoals reeds aangekondigd in de plaatselijke kabelkrant en diverse streekbladen van de Krimpenerwaard is in dit programma de Goudse countryformatie “Change of Key” aanwezig in de studio van Radio Vrolek en natuurlijk van harte welkom.

Niet zomaar aanwezig, want op 1 en 2 september a.s. een speciale theathershow in De Garenspinnerij in Gouda met als centraal thema de presentatie van hun eerste album “Home Is Where My Heart Is”. Natuurlijk ook informatie, maar vooral mooie bluegrass en countrymuziek van niet alleen onze Goudse buren, maar ook nog The Cherryhomes, Rhonda Vincent & The Rage en ook nog The Notorious Cherry Bombs. Als bijzonderheid ook nog countrymuziek uit de Aloha State, Hawaii, door de Pahinui Brothers.

Halverwege het programma nog een overzicht is van de ountrymuziekevenementen in de regio gevolgd een bijdrage van countryartiesten, die zijn genomineerd voor een Nederlandse countrymuziek onderscheiding. En in dit programma komt het heel goed uit, want “Change of Key” heeft twee eervolle nominaties voor een dergelijke Award heeft ontvangen

Dan gaan we nog naar “The Streets of Bakersfield” met Dwight Yoakam & Buck Owens en vervolgens naar de Canadese countrygroep South Mountain, die zondagmiddag, 26 augustus a.s. zal optreden in theater Amicitia hier in Lekkerkerk.

En als alles gaat zoals gepland dan is de Texas Outlaw groep “Cooder Graw” onze stevige uitsmijter in dit programma!

Change of Key

Maar we begonnen dit programma natuurlijk met countrymuziek van onze gasten “Change of Key” uit Gouda met de song “She can hardly wait” met ook een behoorlijke bluegrass-invloed. Dit is de eerste track van hun 1ste album “Home Is Where The Heart Is”. En deze song is tevens door de DCMA op een Nederlandse Country Special Album is geplaatst ter promotie door de lokale omroepen van Nederland.

Cherryholmes - Brand New Heartache Coming On

Vervolgens “Brand New Heartache Coming On” door The Cherryholmes hier met een song van het album met hun eigen naam in 2005 uitgebracht door de Skaggs Family.

The Cherryholmes, een hardwerkende familie uit Arizona, bestaande uit twee generaties n.l. vader/moeder met twee dochters en twee zoons, die natuurlijk allemaal zingen en de diverse snaarinstrumenten, zoals viool, mandoline, gitaar, banjo en bas bespelen. The Cherryholmes zijn door de IBMA genomineerd voor de Award “Entertainer of the Year” , terwijl dochter Cia Cherryholmes tevens lead-zangeres van de groep is genomineerd voor de Award “Instrumental Performer of the Year” voor de banjo.

U kunt in een video-clip nog even kijken en luisteren naar Cherryholmes “live” met “fiercy” bluegrassmuziek tijdens de ROMP (River of Music Party) in Owensboro Kentucky met de song “How Long”.

Gewoon even doorschakelen!

Vervolgens is het hoognodig tijd voor een nadere kennismaking met “Change of Key” en in dit programma met twee leden van “Change of Key” , Marijke de Jong en Danielle Poot.

U kunt dit interview natuurlijk nog beluisteren met nog de opmerking, dat omwille van de snelheid wel ten koste van de kwaliteit het gesprek behoorlijk “in mono is samengeperst”.Change of Key – Interview 1

Rhonda Vincent & The Rage - Celebration of Life

Vervolgens naar een “live” optreden van Rhonda Vincent & The Rage met hun vertolking van de Dolly Parton song “Jolene”en tevens hun bijdrage aan het album “Celebration of Life” Musicians against Childhood Cancer” uitgebracht door de Skaggs Family.

In 2006 werd dit album gekozen tot “Bluegrass Album van het Jaar” , terwijl Rhonda Vincent voor de 6de achtereenvolgende keer de “Female Vocalist Award” in ontvangst mocht nemen uitgebreikt door de IBMA (International Bluegrass Music Association).

Ook voor de 18e jaarlijkse International Bluegrass Music Award Show op donderdag, 4 oktober a.s. in The Grand Ole Opry House in Nashville Tennessee.

Maar zo land hoeft u niet te wachten om Rhonda Vincent te horen en te zien , want er bestaat nog een leuke video-clip van haar samen met Dolly Parton & The Rage met de song “Heartbreakers Alibi”.

Gewoon even doorschakelen!

The Pahinui Brothers met David Lindley op lap steel en Jim Keltner op drums

Dan zoals aangekondigd naar de countrymuziek uit Hawaii met “Mele of my Tutu e” door The Pahinui Brothers hier met een song van hun album met hun eigen naam.

De broers Cyril, James “Bla”en Martin Pahinui, die in de voetsporen van hun vader, Gaby, verder zijn gegaan met de countrymuziek uit de 50ste staat van Amerika, Hawaii.

U kunt nog even luisteren naar de muziek van The “Late Great” slackguitar en pedalsteelmaster Gabby Pihinui, die op 13 oktober 1980 overleed, hier met een korte mix van Hawaiian songs o.a. afkomstig van de CD “The Gabby Pahinui Hawaiian Band met medewerking van Ry Cooder.

De opname’s voor dit album werden in 1975 gemaakt gedurende een twee-weekse jam-sessie in het huis van Gaby in Kona.

Gewoon even doorschakelen!

Aangezien de muziek van Gaby in de video-clip bestaat uit hele kleine stukjes van diverse songs kunt u ook nog even doorschakelen naar een ruim 8 minuten durend deel van een optreden van “Slack Key” gitaarmeester Ledward Kaapana & snarenvirtuoos Bob Brozman tijdens een concert op 11 juli 1997 at Manchester Craftsmen’s Guild te Pittsburg Pensylvania.

Gewoon even doorschakelen! Wel weer terug komen, hé!

Deze muziek is niet voor niets gekozen, want “Change of Key” maakt in hun muziek ook regelmatig uitstapjes naar Hawaii.

Voor meer informatie hierover gewoon even doorschakelen naar het 2e interview. Je hoort nog eens wat!Change of Key – Interview 2

Change of Key

Dan weer terug naar het fraai uitgevoerde album “Home Is Where My Heart Is” van onze gasten in dit programma “Change of Key” met de titelsong. Natuurlijk kunt u als lezer van deze log hun muziek ook meemaken door op 1 of 2 september a.s. aanwezig te zijn in “De Garenspinnerij” in Gouda, maar mocht u daar om een of andere reden daar niet bij aanwezig kunnen zijn dan is er nog een “link” naar een “live” versie van deze song.

Op 18 augustus jl. traden zij n.l. op tijdens het “Spikker Country Festival” op 18 augustus jl. met de titelsong van hun album “Home Is Where My Heart Is” .

Voor de 10e keer organiseerde de Stichting Muziekstad Zevenaar het Spikker Country & Western Festival in het weekeinde van 17, 18 & 19 augustus 2007. Voor meer informatie gewoon even doorschakelen naar hun website!

En voor dit “live” optreden gewoon even doorschakelen!

Notorious Cherry Bombs

Vervolgens in het programma een echte “Honky Tonker” “It’s hard to kiss the lips at night, that chew your ass out all day long” door “The Notorious Cherry Bombs” een schitterende humorische titel, zoals er veel meer zijn in de countrymuziek.

“You’ re the reason our kids are ugly” van Waylong Jennings, “My wife ran off with my best friend and I sure do miss him”, “I changed her oil, she changed my live”, nog eentje dan “How can I miss you, if you wan’t go away”.

Nog even terug naar The Notorious Cherry Bombs, een echte gelegenheidsgroep met oa. Vince Gill en Rodney Crowell met een mooi album, dat in 2004 werd uitgebracht door Universal South.

Van deze song werd ook nog een zeer humoristische video-clip met Vince Gill en Rodney Crowell in een bijzondere dubbelrol. Daar moet u echt even naar kijken en luisteren!

Gewoon even doorschakelen!

Dan weer terug naar een interview met Marijke de Jong en Danielle Poot, waarna natuurlijk nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenmenten in de regio met aandacht voor o.a. het optreden van de Chatham County Line in de Waterfront in Rotterdam en het optreden van South Mountain in Lekkerkerk.Change of Key – Interview 3

En dan is het nu tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma en de komende weken staat de bijdrage geheel in het teken van de genomineerden voor de Dutch Country Awards, die tijdens het Award Gala, zoals in de agenda reeds aangegeven op 16 september a.s. in de Lievekamp in Oss zullen worden toegekend.

En aangezien de Goudse groep “Change of Key” is genomineerd voor de “Award” “Meest belovende nieuwe countrygroep” en de Award “Mooiste Countrysong” kunnen de luisteraars nog een track van het nieuwe album verwachten. Change of Key – Interview 4

Dwight Yoakam & Buck Owens - Streets of Bakersfield

Vervolgens “Streets of Bakersfield” gezongen en gespeeld door Dwight Yoakam met ook nog Buck Owens niet voor niets gekozen, want Bakersfield Country loopt als een rode draad door het DCMA Award Gala op zondag,16 september a.s. Deze song staat trouwens op het album “Beyond Country” in 2003 uitgebracht door Universal Music Enterprises/Time Life Music.

Voor nog zo’n Bakersfield Country Song nog even naar een video-clip met Dwight Yaokam samen Buck Owens tijdens Country Music Hall of Fame 1996!

Gewoon even doorschakelen!

Gevolgd door de laatste bijdrage van “Change of Key “ in dit programma bij Radio Vrolek met de song “Step in Your Mind”. Change of Key – Interview 5

South Mountain - August 26 at Lekkerkerk

Maar er komen nog meer goede entertainers in Lekkerkerk, want op zondag, 26 augustus vanaf 16.30 de Canadese Top countrygroep South Mountain in Amicitia.

Van deze groep hoorde U de song “I’ll be alone when I cry” en daar hoef ik eigenlijk maar weinig aan toe te voegen. Wilt U eens een leuke countrymiddag dichtbij huis meemaken, dan mag u dus niet onbreken bij het laatste optreden van de groep tijdens hun 25ste muzikale rondtoer door Europa.

U kunt nog even naar een video-clip van South Mountain alweer 15 jaar geleden “live” tijdens het Floralia Country Festival met hun song “Dixiefied”.

Gewoon even doorschakelen!

Cooder Graw - Ain't Living Long Like This

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Cooder Graw hier hun vertolking van de song “Ain’t livin’long like this” , die staat op het verzamelalbum“Texas Outlaws” uitgebracht door Compadre Records.

En voor u als luisteraar van dit weblog bericht ook nog dezelfde stevige uitsmijter met “Ain’t living long like this”, maar in een “live” uitvoering door de oorspronkelijke zanger/schrijver/gitarist Rodney Crowell en Stuart Smith c.s.

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up”, “The Grand Ole Opry in het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 te horen via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Deze omroep zendt uit op de etherfrequentie 107.7 MHz en via het plaatselijk kabelsysteem op 105.9 MHz en als achtergrondmuziek op de kabelkrant via TV-kanaal 2.

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Dat kan!

Gewoon gebruik maken van de gelegenheid en even doorgeven via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Gebruik daarvoor het e-mail adres, dat is vermeld bij de desbetreffende aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Aug. 21 ‘07 19.00 –

20.00 uur Heruitzending op Aug. 25 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek: Stefan van Boudestein- Catering: André Sloof

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek*BGO

2. Change of Key *** She Can Hardly Wait *** Change of Key

3. Cherryholmes *** Brand New Heartache *** Skaggs Family

4. Rhonda Vincent *** Jolene **** Skaggs Family

5. The Pahinui Brothers *** Mele of My Tutu e *** Panini Records

6. Change of Key *** Home Is Where My Heart Is *** Change of Key

7. The Notorious Cherry Bombs *** It’s Hard To Kiss The Lips

at Night, That Chew Your Ass Out All Day Long ***Universal South

8. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

9. Dwight Yoakam and Buck Owens *** Streets of Bakersfield ***

Universal Music Enterprises

10. Change of Key *** Step in Your Mind *** Change of Key

11. South Mountain *** I’ll Be Alone, When I Cry *** SM

12. Cooder Graw *** Ain’t Livin’ Long Like This *** Compadre Records

Be there! Next week! Same Time, Same Wavelength

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *