It’s Now Or Never

Tribute To Elvis Presley

In dit programma natuurlijk ook een eerbetoon aan Elvis Presley, die op 16 augustus 1977, precies dertig jaar geleden alweer, overleed. Deze week zullen talrijke radio en tv-stations in hun programma’s “De Artiest van de 20ste Eeuw” ook wel herdenken.

In ieder geval ook hierbij “Country Music Round-up” “The King” zelf met een drietal songs van z’n album “Elvis Country” en vervolgens een “Tribute To Elvis” door Travis Tritt, Marty Stuart en ook nog Faith Hill.

Maar we beginnen dit programma zoals altijd met bluegrass dit keer verzorgd door het duo Tim Graves & Daryl Mosley.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma met twee genomineerden voor een Dutch Country Award n.l. de country groepTexas Renegade en ook nog Sandra Mooy uit Noord-Holland.

Vervolgens de Canadese countrygroep South Mountain dan door naar Nashville Tennessee met Kenny Chesney met tenslotte Gary Allan als uitsmijter van dit programma.

Tim Graves & Daryl Mosley - A Tribute to the Beacon Brothers

“Blueside of Lonesome “ en daarvoor in het programma “Driftwood” door het duo “Tim Graves en Daryl Mosley”. Songs, die staan op hun album “Remembering the Deacon Brothers” in 2004 uitgebracht door Pinecastle Records. Twee bluegrass muzikanten, die samen nog eens de aandacht vestigen op The Beacon Brothers, de zingende dobrospeler Rufus Beacon en z’n broer Felix, die harmonie zong.

In 1956 waren de schijnwerpers eindelijk gericht op de zingende dobrospeler Rufus Beacon en z’n broer Felix, die harmonie zong. Na jaren van spelen in Honky Tonks, theaters en gezamelijke optredens met de grootste countrysterren van die tijd begon Nashville hen in de gaten te krijgen. In 1956 waren zij klaar met een album met hun beste countrymuziek “The Nasville Sessions”.

Maar heel ongelukkig voor hen bestormde in die tijd een jonge “hillbilly cat” uit Memphis Tennessee het toneel “Elvis Presley”. Daarop besloot de platenmaatschappij, dat ze “pop” nodig hadden en geen nieuw countryduo.

Zeer teneergeslagen, teleurgesteld en boos gingen ze weer aan het toeren, maar hun enthousiasme was verdwenen. In mei 1960 zouden ze optreden met o.a. Jim Reeves, Grandpa Jones en Kitty Wells, maar ze kwamen nooit opdagen. Men heeft nooit meer iets van hen vernomen

Een soort eerbetoon dus aan “The Beacon Brothers”, die ten onder gingen door de opkomst van de pop en Elvis Presley, waarvoor in dit programma ook nog een soort eerbetoon! In dit geval dus een “Tribute” aan het duo Rufus en Felix Beacon door Tim Graves met lead zang en op de dobro en Daryl Mosley eveneens lead en tenorzang en op de bas geassisteerd door Bobby Osborne op de mandoline, Glen Duncan op de viool en tenslotte Charlie Cushman op de gitaar. Tim vormde in de jaren 80 samen met z’n boezemvriend Bennie Boling de bluegrassgroep “Tim Graves & Cherokee” en heeft zo’n 7 albums gemaakt. Gedurende de periode 2001/2003 was hij ook nog “full-time”dobro speler bij de The Osborne Brothers.

Tijd voor een “link” naar Tim Graves & The Farm Hand Bluegrass Quartet en daarvoor dus even naar zijn gerserveerde ruimte op het internet en luister even naar hun vertolking van de bekende gospel song “Over at the Gloryland.

Gewoon even doorschakelen!

Elvis Presley Country - Tomorrow Never Comes

Dan nu zoals reeds aangekondigd Elvis Presley, die op 16 augustus 1977 overleed. Maar hier nog met een aantal toepasselijke songs om te beginnen met : “Tomorrow never comes”

Gevolg door A Hundred Years from Now en tenslotte “release me” door Elvis Presley hier met songs, die staan op het album “Elvis Country” vorig jaar februari uitgebracht door RCA/Sony met opnames uit de periode augustus 1969 tot februari 1976.

Een album met 20 songs, zoals “Kentucky Rain” , Snowbird” “Always on my mind” en “She wears my ring” . De meeste songs staan trouwens ook op de LP “Elvis Country” uit 1971 uitgebreid met een aantal andere opnames uit de jaren ‘70 en eind jaren ‘60 natuurlijk helemaal grijsgedraaid, maar weer terug te vinden met een goede kwaliteit op dit album.

De CD “Elvis Country” maakt trouwens deel uit van een trilogie van een verzameling gebaseerd op een thema met nog een album “Elvis Rock” en “Elvis Inspirational”.

U kunt trouwens de song “Tomorrow never comes” door Elvis gezongen nog even beluisteren, terwijl U daarbij kunt kijken naar de schitterende verrichtingen van de beroemde Britse ijsdanslegende’s Jayne Torvill en Christopher Dean.

Gewoon even doorschakelen!

Een klein beetje informatie over het begin van z’n carriere. Elvis geboren op 8 Januari 1935 in Tupelo Mississippi, was eigenlijk de eerste, die de countrymuziek mixte met blues muziek in een stijl, die bekend werd als rockabilly.

Maar hij zou natuurlijk nooit zo’n bekende ster zijn geworden als het daarbij was gebleven en dus kwam er popmuziek, gospel en zo nu en dan zelfs bluegrassmuziek om de hoek kijken.

Elvis vertrok in z’n tienerjaren naar Memphis Tennessee zo’n 160 km NW gelegen en dat Memphis TN was een smeltkroes van muziekstijlen van de Zuidelijkse Staten met vooral veel blues, country, gospel en bluegrass.

Nu is het weer even tijd om nog een “slide-show” te kunnen bekijken met een Elvis in z’n mooie jaren met song “A Hundred Years From Now”.

Gewoon even doorschakelen!

In 1953/1954 maakte Elvis voor z’n eigen plezier een aantal demo’s bij het Sun label van Sam Phillips.

In juli 1954 bracht Phillips Elvis in contact met gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black en bij toeval kwam dit trio ook bij blues song van Arthur Crudup “That’s all right Mamma” en zo kwam hun eerste single tot stand. Dat was dus de start van z’n roemruchte carriere, die na de scheiding van z’n vrouw Priscilla in 1973 bergafwaards ging en eindigde op 16 augustus 1977 tengevolge van ??? Een hartstilstand door overdosis aan medicijnen? Daar gaan nog de wildste geruchten over!

Tot slot nog even een “link” naar Elvis Presley tijdens een “live” optreden in 1972 in Greensboro met de song “Release Me”.

Gewoon even doorschakelen!

A Tribute to Elvis Presley - Travis Tritt - Lawdy Miss Glawdy

In ieder geval staat vast, dat de belangstelling voor de muziek van Elvis Presley nog steeds leeft en ook gaande wordt gehouden door “Tributes”, zoals door Travis Tritt hier met de song “Lawdy Miss Clawdy” .

Een bijzonder mooi eerbetoon album met zoals aangegeven “Lawdy Miss Clawdy” gezongen en gespeeld door Travis Tritt en de Don Was band evenals de song “Don’t Be Cruel ( To a heart That’s True) gezongen en gespeeld door Marty Stuart samen met de Don Was band en The Jordanaires met hun achtergrondzang.

En vervolgens nog “Trying to get to You” door Faith Hill hier samen met de Don Was Band en Lou Toomey op gitaar.

Deze song staat op het album “It’s Now or Never” -The Tribute to Elvis” in 1994 uitgebracht door Mercury/Polygram.

Een album met 15 songs, die mooie herinneringen oproepen aan tal van topsongs van Elvis Presley zoals Jailhouse Rock, One Night, Hound Dog, de titelsong van het album “It’s now or Never” en Love Me Tender uitgebracht door Mercury in America en in Europa door Polygram.

En natuurlijk ook nog een “link” naar een video-clip met Marty Stuart & The Jordanaires met begeleiding door de Don Was Band met de song – Don’t Be Cruel (To A Heart That’s True).

Gewoon even doorschakelen!

Er zijn natuurlijk nog veel meer dan dit soort “Tribute” albums in de handel en ik wil u als luisteraar en lezer toch nog eentje aan bevelen n.l. “Honeymoon in Vegas” . Dat is de geluidsopname van de gelijknamige film, die in 1992 door Sony werd uitgebracht met o.a. Billy Joel, Willie Nelson, Travis Tritt, Vince Gill, Amy Grant, Trisha Yearwood en ook nog Bono.

Maar ja u kunt deze week via allerlei radio en tv stations nog meer muziek en beelden van Elvis Presley verwachten en ik wens u daar ook veel plezier mee.

Nog een tip: Voor heel bijzonderen over Elvis Presley kunt ook ook een kijkje nemen in de website www.itselvistime.nl.
De echte fans zijn vandaag, 16 augustus, natuurlijk in Valkenburg voor vandaag herdoopt in “Elvis-Stad”.

 

Texas Renegade - Shelter in the Storm

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma en zoals reeds eerder aangegeven staat de komende weken de bijdrage geheel in het teken van de genomineerden voor de Dutch Country Awards, die tijdens het DCMA Award Gala op 16 september a.s. in De Lievekamp in Oss zullen worden toegekend.

DCMA Award Gala - Be There!

We beginnen met Texas Renegade hier met de song “Shelter from the storm” en deze song staat op hun album “That’s life” in 2005 uitgebracht door DvD Surround Facilities BV. Texas Renegade hier met een album met 21 songs. Op speciaal verzoek van hun fans een album met allemaal “covers” 20 van hun favoriete nummers en 1 eigen geschreven nummer (door Henk Heikamp) op een live opgenomen cd! Het is een prachtige weergave van wat u tijdens een “live” optreden kunt verwachten.

Texas Renegade is genomineerd voor de Award “Beste electrisch spelende Countrygroep”.

 

Sandra Mooy - On My Way To You

Vervolgens “On my way to You” door Sandra Mooy hier met de titel song van haar album “On my way to you” vorig jaar uitgebracht via Nashmusic. In 2003 tijdens de Nederlandse Country Poll Gala in De Lampegiet te Veenendaal verkreeg zij de Award als “meest belovende artiest”. Vanaf 2003 verscheen ze ook jaarlijks op de nominatielijst voor de Award van ‘Beste Country Zangeres’ en dit jaar is zij zelfs twee keer genomineerd n.l. als “Country Zangeres van het Jaar” evenals een nominatie voor dit album “On My Way To You”.

Ook van Sandra Mooy nog een mooie video-clip met haar song “Don’t Move, die staat op haar album “On My Way To You”.

Gewoon even doorschakelen!

Kenny Chesney - Never Wanted Nothing More

Vervolgens “Never wanted nothing more” door Kenny Chesney de vorige maand nog als smash-play song in dit programma en op dit moment op de nr. 1 plaats van de Country TOP 25 USA singles.

Kenny Chesney geboren op 26 maart 1968 in Knoxville Tennessee kreeg bekendheid, toen hij in 1992 na een auditie bij de Opryland Music Group een singer/songwriters contract kreeg bij BMI.

Tijdens een uitstapje naar het Capricorn Records werd deze platenmaatschappij opgekocht door RCA en ook het contract met Kenny Chesney werd verlengd met natuurlijk nog meer reclame en publikatie door BNA Records.

Dit leidde in de mid-jaren 90 tot grotere bekendheid met o.a. de klapper in 2002 met het album “No Shoes, No Shirts, No Problems” en z’n bijzondere Kerstalbum “All I want for Christmas is a real Good Tan” . In 2004 kreeg hij een CMA Award voor het album “When The Sun Goes Down”, terwijl hij in 2006 voor de tweede achtereenvolgende keer werd uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”.

Nog even een leuke vakantie-clip met Kenny Chesney hier met de song “Never Wanted Nothing More”.

Gewoon even doorschakelen!

South Mountain - Just For You - In Amicitia Lekkerkerk

Maar goede entertainers komen ook in Lekkerkerk, want op zondag, 26 augustus vanaf 16.30 de Canadese Top countrygroep South Mountain in Amicitia.

Van deze groep hoorde U de song “I’ll be alone when I cry” en daar hoef ik eigenlijk maar weinig aan toe te voegen. Wilt U eens een leuke countrymiddag dichtbij huis meemaken, dan mag u dus niet onbreken bij het laatste optreden van de groep tijdens hun 25ste muzikale rondtoer door Europa.

Steve Piticco, de sublieme Fender gitarist van de groep, heeft inmiddels ook enige ruimte gerserveerd op het internet en u kunt natuurlijk even een kijkje nemen dan wel even doorschakelen naar de website van deze Canadese groep!

Gewoon even doorschakelen!

Gary Allan - Nothing On But The Radio

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Gary Allan hier met de toepasselijke song “Nothing on but the Radio” , die staat op z’n album “Greatest Hits” uitgebracht op 6 maart van dit jaar door MCA Nashville.

Tenslotte als laatste video-clip nog Gary Allan in een “slide-show”met de song “Nothing On But The Radio”.

Gewoon even doorschakelen!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek via de lokale omroep “Vrolek” in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek) via 107.7 MHz in de ether en op 105.9 MHz via het plaatselijk kabelsysteem en tenslotte het kan niet op ook nog als achtergrond muziek van de lokale kabelkrant op TV-kanaal 2.

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Dat kan!!

Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium.

info@el-okay-ranch.nl

U kunt daarvoor gebruik maken van het e-mailadres, dat is aangegeven bij de desbetreffende aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up “. Datum: Aug. 14 ‘07 19.00 – 20.00 uur met een heruitzending op zaterdag, Aug. 18 ‘07 12.00 – 13.00.

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Tim Graves & Daryl Mosley *** Driftwood *** Pinecastle Records

3. Tim Graves & Daryl Mosley *** Blue Side of Lonesome *** Pinecastle Records

4. Elvis Presley *** Tomorrow Never Comes *** RCA/Sony BMG

5. Elvis Presley *** A Hundred Years From Now *** RCA/Sony BMG

6. Elvis Presley *** Release Me *** RCA/Sony BMG

7. Travis Tritt *** Lawdy Miss Clawdy *** Mercury/Polygram

8. Marty Stuart *** Don’t Be Cruel ( To A Heart That’s True ) *** Mercury/Polygram

9. Faith Hill *** Trying To Get To You *** Mercury/Polygram

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep On The Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

11. Texas Renegade *** Shelter From The Storm *** DVD Surround Facilities BV

12. Sandra Mooy *** On My Way To You *** Nash Music

13. South Mountain *** I’ll Be Alone When I Cry *** SM

14. Kenny Chesney *** Never Wanted Nothing More *** BNA

15. Gary Allan *** Nothing On But The Radio *** MCA Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength

One thought on “It’s Now Or Never

  1. Beste Jan.
    Geweldig wat een werk maak jij van je programma.
    Daar moet toch een boel tijd in zitten Maar gelukkig is het voor ons alle dagen Zondag.Het is jammer dat je in Gouda niet te ontvangen bent.
    Tot ziens
    Leenderd-J v.d. Hoeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *