Sweet Memories!

My Life's Been a Pleasure

In dit programma speciale aandacht voor het album “Last of the Breed” van Willie Nelson, Merle Haggard en Ray Price met een feest van klassieke countrysongs. Maar zoals altijd beginnen we dit programma met bluegrass dit keer met Jim & Jesse McReynolds & The Virginians.

Vervolgens ook nog Kieran Kane met twee songs van het album “Shadows on the Ground”.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma met drie genomineerden voor een Nederlandse Countrymuziek Onderscheiding Ruud Hermans & Dick van Altena en ook nog groep “Change of Key” uit Gouda.

Vervolgens weer terug naar de hedendaagse Amerikaanse pop-country met Toby Keith , Taylor Swift met tenslotte de groep Sugarland als uitsmijter van dit programma.

Gosh, I Miss You All The Time

We begonnen het programma met de twee broers Jim en Jesse & The Virginians met de Chuck Berry song Johnny B. Goode maar hier dus in een bluegrass stijl gevolgd door “Gosh, I Miss You All The Time”.

Deze twee songs staan op het verzamelalbum met de titel “50 Years of Bluegrass Hits” Volume 2 in 1992 uitgebracht door CMH Records. Een album met 22 bluegrasstracks afkomstig van twee LP’s met tal van bekenden, zoals Mac Wiseman & The Osborne Brothers, Lester Flatt & The nashville Grass, Carl Story & His Rambling Mountaineers, Benny Martin , The Stonemans en Merle Travis.

Gevolgd door “The Little White Church” door Jim & Jesse McReynolds, twee ware bluegrasslegenden hier tezamen met Mac Wiseman en Buck White met een song, die staat op het album “Music Among Friends” in 1992 uitgebracht door Rounder Records.

Jim & Jesse McReynolds - Johnny B. Goode

Maar terug naar Jim & Jesse McReynolds & The Virginians, één van de bekendste bluegrassgroepen uit de geschiedenis, die aan de top van de bluegrass en countrymuziek bleven door met hun tijd mee te gaan.

Ooit begonnen als een traditionele broers-duo met Jim op gitaar en Jesse op de mandoline.

Zij toonden hun veelzijdigheid door de veranderingen in de smaak van de countrymuziek te volgen en over te gaan naar country dan wel folk muziek om maar met hun groep “The Virginians” te kunnen blijven spelen en optreden.

Maar wat voor stijl ze ook speelden zoals een aantal Chuck Berry songs, waarvan ze zelfs het album “Berry Pickin’in the Country” uitbrachten, ze behielden een countrykern mede dankzij de hoge tenorstem van Jim en de virtuose mandolinespel van Jesse.

Jim McReynolds overleed in december 2002 op 75-jarige leeftijd na een hopeloze strijd tegen kanker. Z’n broer Jesse is nog steeds actief met de Virginian Boys met in 2004 het album New Horizons en in 2005 samen met Charles Whitstein het album “A Tribute To Brother Duets” door Pinecastle Records uitgebracht, terwijl in mei van dit jaar jaar nog het album “Dixie Road” werd uitgebracht.

En natuurlijk ook in dit weblog bericht weer een aantal “links” naar bijzondere video-clips met hier Jim & Jesse tijdens een “live” optreden in 1990 met de song “When I Dream of The Southland” met Herb Pedersen op de banjo!

Gewoon even doorschakelen!

Kieran Kane - Will You Miss Me

Dan zoals aangekondigd Kieran Kane met twee songs van z’n album “Shadows on the Ground” om te beginnen de zeer bekende A.P. Carter song“Will You Miss Me” gevolgd door “One Raindrop”.

Deze songs staan op het album “Shadows on the ground” van Kieran Kane in 2002 uitgebracht door de productiemaatschappij “Dead Reckoning”.

Kieran Kane, een van de liedjesschrijvers van de uit de jaren 80 bekende O’Kanes, betuigt hier dus een eerbetoon aan A.P Carter. In 2002 was hij betrokken bij een zeer ernstig ongeluk, terwijl bij z’n zoon Lucas “Hodgkin” ook wel bekend onder de naam “Lymfeklier kanker” werd vastgesteld.

Toen hij zelf hersteld was, nam hij het album “Shadows on the ground” in twee en halve dag op en droeg het op aan z’n zoon.

Tijdens een interview zei hij:“En daar is dan de dood, maar de dood maakt deel uit van het leven”. “Ik dacht dit het ongeluk overleef ik niet, maar het bleek niet zo te zijn”. “En mijn reactie hier op was, dat het leven erg wordt overgewaardeerd”.

Kieran Kane’s “Shadows on the ground” een bijzonder mooi album op 8 oktober 2002 uitgebracht door “Dead Reckoning” .

Kieran Kane is samen met o.a. Kevin Welch, Harry Stinson eigenaar van deze platenmaatschappij. U hoorde Kieran Kane op lead gitaar en met leadzang, Mike Henderson op mandoline, Fats Kaplan op de banjo, Tammy Rogers op viool en met zang, Harry Stinson op autoharp en met zang en tenslotte Glenn Worf op de bas.

Het album “Shadows on the ground” van Kieran Kane bestaat uit twee CD’s met als 2de CD een Dead Reckoning Sampler met 4 tracks met o.a. Kevin Welch, The Fairfield Four, The Dead Reckoners ( Kevin Welch en John Hadley) en Mike Henderson & The Bluebloods.

Hier nog speciaal voor de lezer Kieran Kane “unplugged” met de titelsong van z’n album “Shadows On The Ground” .

Gewoon even doorschakelen!

Last of The Breed

Dan nu naar het album “The Last of the Breed” met Willie Nelson, Merle Haggard en Ray Price “My life’s Been a Pleasure” gevolgd door “My Mary” en “Heartaches by the Number” door Ray Price met als speciale gast bij-gestaan door Vince Gill.

Deze songs staan op het album “The Last of the Breed” of te wel vrijvertaald “De laatsten van hun soort” op 20 maart van dit jaar uitgebracht door het label Lost Highway.

Eens een “Outlaw”, later een “Highwayman” en nu inmiddels de oude en wijze Willie Nelson hier in samenwerking met Merle Haggard en Ray Price, die beiden al een duet album met Nelson hadden opgenomen, hier met een mooi feest van klassieke countrysongs.

Trouwens alles van dit album is echt uit de oude countryschool van de productie door de veteraan Fred Foster en de muzikale ondersteuning door steel gitarist Buddy Emmons, “Texas Playboy” violist Johnny Gimble en de vocale ondersteuning door de Jordanaires tot en met songs van Harlan Howard, Leon payne en Lefty Frizzell.

Willie Nelson, geboren op 30 april 1933 in Fort Worth Texas, dus inmiddels 74 jaar, Merle Haggard, geboren op 6 april 1937 in Bakersfield Californe en dus 70 jaar en tenslotte de oudste van het drietal Ray Price, geboren op 12 januari 1926 in Perryville Texas even snel gerekend 79 jaar, zingen op dit album tezamen countrysongs, die ze al jaren kennen en leuk vinden.

Geen “Oude wijn in nieuwe zakken”, maar zeer zeker een herkenning van echte countrymuziek. “Back to Basic Country Music” op een zeer fraaie wijze!!

Ze worden vokaal nog bijgestaan door zoals reeds aangegeven The Jordanaires en ook nog Vince Gill en Kris Kristofferson.

Het is heel duidelijk : “The Last of The Breed” is een verhaal op twee CD’s , eigenlijk een soort roman uitgebracht door Lost Highway ook al zo’n label met een legendarische naam.

Nog even terug in de tijd met Merle Haggard hier tijdens een optreden in Austin City Limits op 30 oktober 1983 met de song “Texas” , de 2de track van z’n album “Merle Haggard Live from Austin TX” in 2006 uitgebracht door New West.

Gewoon even doorschakelen!

DCMA Award Gala

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma en de komende weken staat deze bijdrage geheel in het teken van de genomineerden voor de Dutch Country Awards, die tijdens het Award Gala, zoals in de agenda reeds aangegeven op 16 september a.s. in de Lievekamp in Oss zullen worden toegekend. Voor meer informatie gewoon even gebruik maken van de “link” naar de website van de DCMA! Wilt U deze informatie op muzikale wijze vernemen? Dat kan ook! Dutch Country Music Award Gala

We beginnen met “Change of Key” hier met de song “She can hardly wait” , dat staat op hun nieuwe album “Home is where the heart is” in eigen beheer uitgebracht en officieel gepresenteerd op 1 en 2 september a.s. in theater “De Garenspinnerij” in Gouda. Voor meer bijzonderheden gewoon even gebruik maken van de “link” zoals vermeld in de rechterkolom van m’n weblog.

De groepsleden van “Change of Key” zullen naar alle waarschijnlijk op dinsdag, 21 september persoonlijk in de uitzending aanwezig zullen zijn om de luisteraars meer te vertellen over hun nieuwe album en muziek.

Zij zijn genomineerd voor de “Beste song van het Jaar” een ook nog “Meest Belovende” countrygroep.

Ruud Hermans & Dick van Altena - Cotton Jenny

Vervolgens “Cotton Jenny” door Ruud Hermans en Dick van Altena hier met een song van het album “ Down at the Mill” dit jaar uitgebracht door Varos Productions. Dit album bestaande uit twee CD’s zijn uitgebracht ter gelegenheid van ‘Het Jaar van de Molens’.

Ruud Hermans en Dick van Altena hebben 14 liedjes met en over molens opgenomen. Eén met alle liedjes in het Nederlands en één met alle liedjes in het Engels. De Engelse CD heet ‘Down at the Mill”. De CD’s zijn verkrijgbaar bij verschillende molens in het land, bij sommige platenwinkels, bij de artiesten en via de uitgever “VAROS Productions”.

Ruud en Dick zijn allebei genomineerd als “countryzanger van het jaar”, samen als Lonely2 ook nog als “duo van het jaar”, terwijl de Dick van Altena Band ook is genomineerd als “Country groep” van het jaar evenals het album “Down at the Mill” als “Album van het Jaar

Toby Keith - Get My Drink On

Nu op naar Nashville en de hedendaagse pop-countrymuziek met Toby Keith hier met de song “Get My Drink On”, dat staat op het album “Big Dog Daddy” op 12 juni van dit jaar uitgebracht door zijn eigen label Show Dog Nashville.

Dit album, waarvan inmiddels ook een aantal singles zijn uitgebracht, zoals “High Maintenance Woman”, staat op dit moment op de 3de plaats van de TOP 25 countrymuziek albums.

Toby Keith hier nog weer eens de “link” met een grappige video-clip voor de promotie van z’n single “High Maintenance Woman” de 1ste track van z’n album “Big Dog Daddy”

Gewoon even doorschakelen!

Taylor Swift - Teardrops On My Guitar

Vervolgens “Teardrops on My Guitar” door Taylor Swift hier met een song van haar album “Taylor Swift” uitgebracht door Big Machine.

Taylor groeide op op een boerderij in Pennsylvania en werd opgevoed en geinspireerd door haar grootmoeder, die profesionele operazangeres was.

En dat betekent, dat je al vroeg begint met zingen.

Op 11-jarige leeftijd zong zij het volkslied tijdens de Philadelphia 76 NBA wedstrijd in aanwezigheid van duizenden fans. Op 12-jarige leeftijd begon ze met gitaar spelen , het zelf schrijven van songs en haar familie ging vervolgens in Nashville haar muziek promoten.

Tijdens een optreden in het bekende Blue Bird Cafe in Nashville was ook Scott Borchetta, een bekende veteraan in de muziekindustrie aanwezig. En dat bleef niet zonder gevolgen, want eind vorig jaar werd dus het album met haar naam Taylor Swift uitgebracht en dit album staat op dit moment op de 1ste plaats van de TOP 25 countrymuziek albums.

Taylor Swift hier natuurlijk met haar song “Teardrops on My Guitar”.

Gewoon even doorschakelen!

Sugarland - Every Day America

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter de groep “Sugarland” hier met de song “Every Day America”, dat staat op hun album “Enjoy The Ride” uitgebracht door Mercury Nashville.

Deze song is door het internet en kabelradiostation “Nashville FM” voor deze week uitgeroepen tot “smashplay” en daar doen wij natuurlijk graag aan mee!

Sugarland hier tijdens een optreden bij de ACM Awards 2007.

Gewoon even doorschakelen!

Iedere dinsdagavond van 19.00 – 20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het radioprogramma “Country Music Round-up” via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek en te beluisteren in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard”.

Via de ether op de frequentie 107.7 MHz en via het lokale kabelsysteem op de 105.9 MHz en als achtergrondmuziek op het TV-informatie kanaal 2.

Wilt u eens uw favoriete countrysong dan wel artiest horen? Dat kan!

info@el-okay-ranch.nl

Geef uw verzoek even door via dit medium en gebruik daarvoor het email adres, dat wordt aangegeven bij de desbetreffende aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: July 31 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Aug. 4 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Jim & Jesse & The Virginians *** Johnny B. Goode *** CMH Records

3. Jim & Jesse & The Virginians *** Gosh, I Miss You All The Time *** CMH Records

4. Jim & Jesse McReynolds *** Little White Church *** Rounder Records

5. Kieran Kane *** Will You Miss Me *** Dead Reckoning Records

6. Kieran Kane *** One Raindrop *** Dead Reckoning Records

7. Willie Nelson, Merle Haggard & Ray Price *** My Life’s Been a Pleasure *** Lost Highway

8. Willie Nelson & Merle Haggard *** My Mary *** Lost Highway

9. Ray Price & Vince Gill *** Heartaches By the Number *** Lost Highway

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury

11. Ruud Hermans & Dick van Altena *** Cotton Jenny *** Varos Productions

12. Change of Key *** She Can hardley Wait *** Change of Key

13. Toby Keith *** Get My Drink On *** Show Dog Nashville

14. Taylor Swift *** Teardrops on My Guitar *** Big Machine

15. Sugarland *** Every Day America *** Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *