Sitting On Top Of The World

The Seldom Scene - On Top Of The World

In dit programma aandacht voor de muziek van het nieuwe album van John Starling & Carolina Star en om de herinneringen aan hem even weer op te halen, beginnen we met een “live” optreden van de bluegrass groep “The Seldom Scene” op 10 november 1986 in het John F. Kennedy Center for Performing Arts .

John Starling vormde namelijk in 1971 samen met een aantal andere collega’s de zeer bekende “Seldom Scene”, maar daarover straks meer.

Vervolgens naar de traditionele country muziek met George Jones en een tweetal songs van z’n album met de naam “I am what I am”.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma met de groep Savannah en ook nog John Schets.

Vervolgens weer terug naar Amerikaanse country met Dierks Bentley , Faith Hill met tenslotte Kenny Chesney als uitsmijter van dit programma.

The Seldom Scene - Take Me In Your Lifeboat

“Sitting on top of the world”. Op 1 november 1971 werd de bluegrassgroep “The Seldom Scene” opgericht in Washington D.C. en dat moest in november ’86 natuurlijk worden worden met een optreden en opname van hun concert in het John F. Kennedy Center for Arts aan de oevers van de Potomac in dat zelfde Washington DC .

Een schitterende welkom tijdens een reusachtig feest, dat begon met “Sitting on top of the world” door John Duffey, tenorzang en op de mandoline, Mike Auldridge met zang en op de dobro, Lou Reid met zang en op gitaar, Ben Eldridge op de banjo en tenslotte Tom Gray op de staande bas gevolgd door de traditional “Lorena”. Op 10 november 1986 schreef de toenmalige president Ronald Reegan mede namens zijn woordvoerder Jim Brady en andere bluegrassmuziekliefhebbers een brief vanuit het Witte Huis, waarin de groep hartelijk werden gefeliciteerd met hun 15-jarig bestaan.

De schitterende samenzang van de groep, de liefde voor het gekozen materiaal en de grappen tijdens de optredens door John Duffey maakten het grote onderscheid met de andere concurrerende groep van die tijd.

In 1977 verliet John Starling de groep om weer terug te keren naar zijn beroep als dokter. Hij werd vervangen door zanger/gitarist Phil Rosenthal en met zijn komst en de verandering van label naar Sugar Hill veranderde trouwens niet zoveel aan het image van de groep.

Op 10 november 86 was Phil Rosenthal inmiddels opgestapt en was Lou Reid tot 1993 als gitarist en zanger zijn vervanger. In 1993 kwam John Starling nog voor een jaar terug bij de groep. En van Seldom Scene samen met John Starling in dit programma ook nog de door Paul Craft geschreven song “Raised by The Railroadline”.

The Late Great John Duffey

Toen John Duffey op 10 december 1996 overleed aan een hartverlamming, kwam de groep in grote problemen, want hij was zo’n 80% van The Seldom Scene, maar de groep is gelukkig toch in tact gebleven met o.a. Tred Travers dobro, Ronnie Simkins bas, Ben Eldridge banjo, Dudley Connell gitaar en zang.

En natuurlijk is er nog gezocht naar een bijzondere video-clip met John Duffey op de mandoline en met tenorzang! En jawel hoor! The Seldom Scene “live” tijdens een optreden op 2 oktober 1991 in Peabody’s Down Under in Cleveland Ohio met de song “Rider”. Een schitterende uitvoering hiervan staat ook op hun album ‘The Seldom Scene Recorded Live at The Cellar Door” in 1997 op CD uitgebracht door Rebel Records! Zeer aanbevelenswaardig!!!!

Gewoon even doorschakelen!

John Starling and Carolina Star - Waitin' For A Train

Maar zoals reeds aangekondigd John Starling heeft weer een album uitgebracht en hiervan in dit programma twee songs met om te beginbnen de Jimmie Rodgers song “Waitin’ for a train” gevolgd door “In my hour of darkness” ooit geschreven door een fan van Gram Parsons, de dichter Thomas Brown uit Boston en in 1973 op muziek gezet door Gram Parsons samen met Emmylou Harris en bestemd voor hun beroemde album “Return of the Grieveous Angel” uitgebracht door Reprise Records.

In dit programma vertolkt door John Starling & Carolina Star en dat staat op hun nieuwe album “Slidin’ Home” op 20 februari van dit jaar uitgebracht door Rebel Records.

En ja hoor als u deze versie goed heeft beluisterd, heeft u ook nog Emmylou Harris gehoord, want zij ook zij behoorde tot de groep musici, die John Starling & Carolina Star hielpen met de totstandkoming van dit mooie album.

John Starling hier met rhythm-gitaar en lead-zang, z’n oud-collega van Seldom Scene Mike Auldridge multi-instrumentalist op bas, gitaar, “lap-steel” en zeer herkenbaar de resonator-gitaar met achtergrond-zang evenals trouwens z’n collega van het 1ste uur bassist Tom Gray, de bekende Jimmy Gaudreau op mandoline, mandola en bazouki, Rickie Simpkins op viool en mandoline, Jon Randall op gitaar en mandoline, Larry Stephenson op mandoline, Pete Wasner op Wurlitzer en zoals reeds eerder vermeld Emmylou Harris met vokale ondersteuning.

John Starling, geboren op 26 mei 1940 in Durham North Carolina en één van de oprichters van de Seldom Scene, die de groep eind jaren 70 verliet om in de begin jaren ‘90 nog voor een jaartje terug te komen, nu dus samen met Mike Auldridge en Tom Gray terug als de groep Carolina Star en een schitterend bluegrass album met de toepasselijke naam “Slidin’ Home” uitgebracht door Rebel Records. Zeer de moeite waard en inmiddellijk aan te schaffen is mijn advies.

Hier ook nog even John Starling & Carolina Star met de song “Willin’” van het nieuwe album “Slidin’ Home” en haalt herinneringen op over de start van The Seldom Scene met Emmylou Harris en producer George Massenburg.

Gewoon even doorschakelen!

George Jones - I Am What I Am

En dan nu zoals aangekondigd naar de “good old country” muziek met George Jones met de song “His lovin’ Her is gettin’ in my way” gevolgd door de dramitische ballade “He stopped loving her today” van George Jones uit de begin jaren ’80, toen hij zeer succesvol was met z’n comeback met een serie van Top 10 countryhits tot ongeveer 1986 en die periode bijna net populair was als in de jaren ‘60.

Deze song staat op het album “I Am, what I Am” uitgebracht in het najaar van 1980 door Columbia uitgebracht en in 2000 op CD door EPIC/Legacy en dit album wordt beschouwd als een van z’n meest succesvolste en het verkreeg dan ook een Platinum Status.

George Jones, geboren op 12 september 1931 in Beaumont Texas, wordt van de vorige algemeen beschouwd tot één van de beste countryzangers en was in het begin van z’n carriere een trouwe aanhanger van de Honky Tonk stijl van Hank Williams.

In de loop van de tijd ontwikkelde hij echter meer en meer een ontroerende en genuanceerde ballade stijl, zoals in tal van songs “He stopped loving her today”, If Drinkin’ don’t kill me (Her Memory will) , I’m not ready yet”.

U kunt nog even uw herinneringen ophalen aan George Jones in 1980 “live” met z’n song “He Stopped Loving Her Today”.

Gewoon even doorschakelen!

Ondanks zijn talrijke persoonlijke en professionele moeilijkheden heeft hij altijd kans gezien om in de top van de countrymuziek te blijven. En tot die persoonlijke moeilijkheden behoorde ook de dramatische afloop van z’n huwelijk met countryzangeres Tammy Wynette. In 1969 trouwde hij met haar en wou samen met haar albums opnemen, maar dat was toen zeer tegen de zin van zijn platenmaatschappij Musicor en producer Daily.

Met haar maakte hij later in de jaren mooie en succesvolle countrysongs, zoals “We can make it” en “Loving You never could be better”, maar George kreeg vervolgens ernstige drank en drugsproblemen. Dit leidde tot een scheiding van Tammy zo rond 1975.

In 2000 verscheen zijn album “The Rock: Stone Cold Country” en in 2005 “Hits I missed ….and One I didn’t” , waarbij George Jones over z’n schouder terugkijkt met songs, die hij niet had willen zingen, maar door andere artiesten tot een hit werden gemaakt. Ook het album “I am, what I Am” van George Jones kan ik dus van harte aanbevelen.

Natuurlijk hier ook nog even een link naar een video-clip van George Jones hier nog samen met Tammy Wynette tijdens een optreden in de Country Music Award Show in 1995 twintig jaar na hun scheiding. In de jaren ’80 had Tammy Wynette voortdurend ernstige problemen met haar gezondheid en moest gedurende de mid-jaren ’90 regelmatig worden opgenomen in het ziekenhuis, waar zij op 6 april 1998 op 56-jarige leeftijd overleed.

Gewoon even doorschakelen!

Savannah - Rub-A-Dubbin'

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen met Savannah en hun song “Rub-A-Dubbin’ ”en deze song staat ook op het album “The Best of Savannah” in 2002 uitgebracht door Nash Music. Op dit moment voor een aantal optredens in Noorwegen en Zwitserland om op zondag, 29 juli tussen 14.00-17.00 op te treden in Gouda in de Muziekkiosk aan het Houtmanplantsoen.

John Schets - For You

Vervolgens “For you” door John Schets hier met de titelsong van z’n album, dat in 2005 werd uitgebracht door Starsound.

Zanger/schrijver/gitarist John Schets woonachtig in Zevenbergsche Hoek is in het najaar van 2004 begonnen aan zijn eerste CD, deze werd op 10 April, 2005 gepresenteerd in theater “de Schuur” in Zevenbergen. Het album “For You” heeft John opgenomen bij “Starsound Productions” van Ruud Pennings in Oss. In samenwerking met een aantal rasmuzikanten/artiesten, zoals bassist Ad Welten en steeler Johan Jansen van de nr. 1 countrygroep van Nederland Cash on Delivery, Joost van Es van de bluegrassgroep 4 Wheel Drive op viool en trouwens ook nog vokaal ondersteund door Jody Lynn Mitchell

Samen hebben zij gezorgd voor een gevarieerd album, met net wat andere nummers dan anders. Veel van John zijn favorieten staan hierop, o.a Steve Earle, Alan Jackson, John Denver, Tim OBrien, Dick van Altena e.a., Ook zijn eigen werk heeft een prominente plaats gekregen. Voor meer informatie gewoon even een kijkje nemen in z’n website en u hoort dan gelijk iets van z’n muziek.

Dierks Bentley - Long Trip Alone

Maar dan nu op naar de Amerikaanse country top met Dierks Bentley hier met de song “Free and easy ( Down the Road I Go )” van z’n album “Long Trip Alone” eind vorig jaar uitgebracht door Liberty Records en op dit moment eveneens als single verkrijgbaar.

Dierks Bentley hier met z’n nieuwe video-clip “Free & Easy (Down the Road I Go).

Gewoon even doorschakelen!

Faith Hill - Lost (single)

Vervolgens de song “Lost” door Faith Hill in juni van dit jaar als single uitgebracht door Warner Brothers en deze song zal naar verwachting staan op haar album “The Hits” , dat op 24 juli van dit jaar zal worden uitgebracht door zelfde maatschappij natuurlijk.

Faith Hill - The Hits

Faith Hill, geboren op 21 september 1967 in Jackson Missouri wordt beschouwd als een van de grootste countrysterren van de jaren ‘90 en 2000 veeal een soort countrymuziek die ook door popmuziekliefhebbers wordt gewardeerd en bewandelde een beetje de weg, die door Shania Twain was ingeslagen.

Ze is eveneens sterk beinvloed door countryzangeres Reba McEntire en haar eerste album “Take me as I am” uitgebracht in 1993 werd onmiddellijk een succes. Van dit album werden meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.

In 1997 ging zij op tournee samen met de countryzanger Tim McGraw, werden verliefd en trouwden in oktober van datzelfde jaar. Allebei gingen ze gewoon door met het maken van albums, terwijl zij met unieke hun gezamelijke Soul2Soul II tour in 2006 heel veel succes boekten.

Reba McEntire als “Master of Ceremony” met haar aankondiging van Faith Hill hier tijdens een “live” optreden in de Academy of Country Music Awards 2007 met haar song “Lost”.

Gewoon even doorschakelen!

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Kenny Chesney. Door het internet en kabel countryradiostation Nashville FM werd deze week de nieuwste single “Never wanted nothin’ more” van Kenny Chesney uitgeroepen voor de “Smash-play” en daar doen wij in dit programma natuurlijk graag aan mee! Deze song zal ook staan op z’n nieuwe album “Just Who I Am: Poets & Pirates”, dat op 11 september a.s. in de winkels te koop zal zijn.

Kenny Chesney hier nog even in vakantiestemming met de titelsong van z’n album“No Shoes, No Shirts, No Problems” in 2002 uitgebracht door BNA Records. En uw weblogger wenst alle lezers ook zo’n heerlijke vakantie toe!

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up”. Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “The Grand Ole Opry in het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” via uw lokale omroep Radio Vrolek in de gemeente Nederlek (Lekkerkerk & krimpen a.d. Ijssel) via de etherfrequentie 107.7 MHz, 105.9 MHz op het plaatselijke kabelsysteem en als achtergrondmuziek op de kabelkrant TV-kanaal 2.

Vindt U het programma leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Dat kan!

info@el-okay-ranch.nl

Maak gebruik van de mogelijkheid en geef uw verzoek even door via dit medium en het aangegeven e-mailadres!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Juli 10 ‘07 19.00 – 20.00 uur met een heruitzending op Juli 14 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek: Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. The Seldom Scene *** Sitting on Top of The World *** Sugar Hill Records

3. The Seldom Scene *** Lorena *** Sugar Hill Records

4. The Seldom Scene *** Raised by The Railroad Line *** Sugar Hill Records

5. John Starling & Carolina Star *** Waitin’ for A Train *** Rebel Records

6. John Starling & Carolina Star *** In My Hour of Darkness *** Rebel Records

7. George Jones *** His Lovin’ Her Is Getting’ In My Way *** EPIC/Legacy

8. George Jones *** He Stopped Loving Her Today *** EPIC/Legacy

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on The Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury Records

10. Savannah *** Rub-A-Dubbin *** Nash Music

11. John Schets *** For You *** Starsound

12. Dierks Bentley *** Free and Easy (Down The Road) *** Liberty

13. Faith Hill *** Lost *** Warner Brothers

14. Kenny Chesney *** Never Wanted Nothin’ More *** BNA

Don't Be Square! Be There! Next Week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *