Roll On Buddy

Ralph Stanley - Poor Rambler

In dit programma weer eens aandacht voor Ralph Stanley dit keer met bluegrassmuziek uit de periode vlak na het overlijden van z’n broer Carter op 1 december 1966 en hij een nieuwe groep moest samenstellen. Zo’n 40 jaar terug in de tijd bij het befaamde label King/Gusto Records.

Ralph Stanley, één van de grootste sterren van de bluegrass en vervolgens ook nog eens één van de grootste sterren van de countrymuziek Merle Haggard met twee songs van het album “Hag: The Best of Merle Haggard”.

Maar we beginnen dit programma met hedendaagse opnames van bluegrassmuziek door Special Consensus met twee songs van hun nieuwste album “The Trail of Aching Hearts” uitgebracht door Pinecastle Records.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma met net als de vorig week Cash on Delivery en ook nog Ben & z’n dochter Carmen Steneker met de titelsong van hun nieuwe album “Country Cafe”.

Vervolgens weer terug naar Amerikaanse country met Toby Keith , Joe Nichols met tenslotte Brad Paisley uitsmijter van dit programma.

Special Consensus - I'd like to wander back to the Old Home

We beginnen dit programma met “I’d like to wander back to the old home” door Special Consensus evenals de song “Ten Mile Tennessee” van hun album “The Trail of Aching Hearts” dit jaar uitgebracht door Pinecastle Records uit Columbus North Carolina.

Special Consensus werd in 1975 opgericht door Greg Cahill met Chicago als basis en heeft in de afgelopen 32 jaar veel verschillende samenstellingen overleefd met een goede balans tussen traditionele en hedendaagse bluegrassmuziek.

In 1996 sloten zijn een contract bij Pinecastle Records en brachten zij hun eerste album “Strong Enough to Bend” . De groep bestond toen uit Greg Cahill op banjo, Colby Maddox op mandoline, de bekende Aybrey Haynie op viool en bassist Diana Phillips.

In de loop van de laatste tien jaar werden nog de albums “Our little town”, het 25-jarig Jubileum Album met een daarbij behorende video en in 2002 het album Route 10 vervolgens in 2006 “Everything’s Allright” en nu dus dit jaar “The Trail of Aching Hearts”.

U kunt nog even kijken en luisteren naar Special Consensus tijdens een “live” optreden met hun song “Rounder”, dat staat op hun album “Route 10” uitgebracht door Pinecastle Records.

Gewoon even doorschakelen.

Ik heb ze niet allemaal geteld, maar inmiddels heeft Special Consensus 13 albums uitgebracht.

De groep bestaat nu uit natuurlijk nog steeds de frontman Greg Cahill met liedjesschrijver Ron Spears op mandoline, Justine Carbone op gitaar en David Thomas op bas en allemaal zingen ze.

Op dit album werden ze nog bijgestaan door door o.a. Tim Crouch op viool, Rob Ickes op dobro, Phil Leadbetter op dobro, Tim Dishman op de bas en Tres Nugent ook nog eens op de bas.

Inmiddels is Gregg Cahill ook gekozen tot voorzitter van de IBMA of te wel “The International Bluegrass Music Association” .

Dit jaar staat de eerste week van oktober weer geheel in het teken van de “World of Bluegrass” met voor de 18e keer de jaarlijkse “Bluegrass Music Award Show” gehouden op donderdag 4 oktober a.s. in Nashville Tennessee. U kunt natuurlijk voor meer informatie over dit festival even gebruik maken van de link naar de website van de IBMA.

Ralp Stanley - Roll on Buddy

Maar dan nu zoals aangekondig 40 jaar terug in de tijd met Ralph Stanley en het verhaal van de “Sharecropper’s Son” gevolgd door “You Could Never be True” en “Roll on Buddy” door Ralph Stanley.

Songs, die staan op het album “Poor Rambler” in 2002 opnieuw uitgebracht door King Records. Het album bestaat uit 3 CD’s en zo’n album met eerder moeilijk te vinden opnames van Ralph Stanley is opzich al zeer de moeite waard om dit programma te laten horen. Maar dit album is al heel bijzonder, want het bevat zo’n beetje alle opnames van het legendarische King en Gusto label van de eind jaren ‘60, toen Stanley na de dood van z’n broer op 1 december 1966 kans had gezien om in juni ‘67 weer een goede groep om zich heen te verzamelen.

Larry Sparks trad in de meeste songs op als lead-zanger en gitarist en wordt over het algemeen beschouwd als de beste duet partner van Ralph ter vervanging van z’n broer Carter. Een album met o.a. 36 King opnames opgenomen in een periode van groot verdriet en professionele onzekerheid van Ralph Stanley. Z’n groep bestond in die eerste periode uit vioolspeler Curly Ray Cline en Melvin Goins, die beiden al eerder hadden samengewerkt met de Stanley Brothers, maar daarvoor speelden bij de Lonesome Pine Fiddlers, een populaire bluegrassgroep uit de jaren ‘50 en ’60 en zoals gezegd Larry Sparks, toen een jonge zanger en gitaarspeler uit Ohio.

De eerste King opnames waren van mei 1967 met daarbij nog Earl Taylor op mandoline en harmonica en Jim McCall op de bas. Het album bevat ook nog 12 opnames, die Stanley had opgenomen bij het Gusto label met Jimmy Martin met z’n herkenbare lead-zang en krachtig gitaarspel, die Stanley een richting opstuurde, die hij nooit met z’n overleden broer zou zijn gegaan.

Voor de echte bluegrass “die-hard’s” zijn de zo nu en dan te horen harmonica en drums misschien een beetje vervelend, maar desondanks toch kan ik het album van harte aanbevelen.

De eerstvermelde twee songs met lead-zang van Larry Sparks en “Roll on Buddy” met lead-zang van Jimmy Martin.

The Stanley Brothers - l.t.r - Ralph Stanley, George Shuffler en Carter Stanley

Heeft u nog mooie herinneringen aan de tijd met Carter en Ralph Stanley en wilt u ze nog eens bewonderen of misschien eens kennismaken? Dat kan!

Voor u als lezer van m’n weblog nog The Stanley Brothers met een schitterende vertolking van de “A.P. Carter” song “Single Girl, Married Girl” met zang door Carter Stanley, z’n broer Ralph op de banjo en George Shuffler op lead-gitaar!

Gewoon even doorschakelen en de volumeknop even op 10!

Merle Haggard - I Think I'll Just Stay Here and Drink

Nu zoals aangekondigd nog een countrymusicus van formaat Merle Haggard hier met de song “I think I’ll Just Stay Here and Drink” uit 1980 en ook nog “She Ain’t Hooked on Me No More” of te wel “ Zij is niet meer gek op mij” door Merl Haggard hier tezamen met Toby Keith of andersom, want deze song stond voor het eerst op het album “Honkytonk University” van Toby Keith in 2005 uitgebracht door Dreamworks Nashville.

Maar in dit programma hoorde U de song in een uitvoering, die staat op het album “Hag : The Best of Merle Haggard” in 2006 uitgebracht door Capitol.

Een bijzonder mooi en volledig album met 26 tracks met bekende songs en dat begint met de kraker “The Bottle Let Me Down” uit 1966 dan ook nog The Legend of Bonnie and Clyde” , natuurlijk “Okie from Muskogee” met ook nog de bekende song “Pancho and Lefty’ samen met Willie Nelson en “I’m Leaving Now” samen met Johnny Cash.

Er zijn misschien wel meer dan honderd verzamelalbums van Merle Haggard uitgebracht door bekende en onbekende maatschappijen en de meeste zijn niet de moeite waard, omdat ze te weinig van de mooiste songs omvatten en soms van de “hak op de tak” hebben geselecteerd. Maar dat geldt niet voor dit album “Hag: The best of Merle Haggard” met het overgrote deel van de songs afkomstig van het Capitol label, maar er zijn ook singles bij afkomstig van MCA, EPIC en zijn latere muziek uitgebracht op “onafhankelijke labels” tot en met z’n duet met Toby Keith uit 2005.

Een overzicht en samenstelling van de schitterende muziek van Merle Haggerd op één album samengebracht door Capitol op het album “Hag: The best of Merle Haggard.

Een zogenaamde “Killer-Mix” van harte aanbevolen dus!

In 2005 hadden Merle Haggard en Toby Keith gezamenlijk een aantal “live” optredens en natuurlijk verwacht u nog een video-clip van deze twee “Outlaws”. Nou hier komt weer zo’n bijzondere clip met Merle Haggard en Toby Keith met Merle’s klassieker “Mamma Tried” .

Gewoon even doorschakelen!

Cash 0n Delivery - Stupidville

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen met de nr.1 countrymuziekgroep van de Nederlandse countrymuziek Cash on Delivery hier met de song “Stupidville” met Jacqueline v.d. Griend hier met lead-zang en op rhythm-gitaar en Wim v.d. Vliert op lead-gitaar en met vokale ondersteuning.

Op speciaal verzoek van hun bookingmanager/promotor Kees de Haan werd deze song ten gehore gebracht tijdens hun optreden op vrijdag 1 juni j.l. hier in Amicitia. Een hardstikke leuk optreden ter promotie van hun nieuwe album “Echoes of Leaving”, dat eind maart van dit jaar werd uitgebracht door Rounder Europe.

Jammer, dat er eigenlijk te weinig bezoekers waren, maar in ieder geval hebben zowel Kees de Haan als ook de eigenaar van Amicitia bevestigd, dat er in augustus nog een countrymuziekavond zal worden georganiseerd met dit keer de Canadese groep “South Mountain”. In de nabije toekomst hoort U daar natuurlijk tijdig meer over.

Ben en Carmen Steneker - Country Cafe

Vervolgens ”Country Café” door Ben & Carmen Steneker en tevens de titelsong van het album dit jaar uitgebracht door het label RoodHitBlauw. Een leuk album met niet alleen songs van vader en dochter samen maar ook solo en een duet van Carmen Steneker met zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena.

Toby Keith - White Rose

Dan gaan we nu weer Nashville Tennessee en nog eens Toby Keith maar nu solo hier met de song “White Rose” en dat staat op het nieuwste album “Big Dog Daddy” van Toby Keith. Toby Keith schreef de meeste nummers van zijn album zelf en trad ook nog op als producent. “White Rose” is trouwens geschreven door de bekende Fred Eaglesmith en laat zien op welke wijze Keith zingend een mooi ingetogen verhaal vertelt

Het album is inmiddels al weer een knaller voor Toby Keith, want in de 1e week na het uitbrengen van het album door z’n eigen platenmaatschappij Shos Dog Nashville op 12 juni j.l. werden ruim 200.000 albums verkocht.

U heeft als regelmatige lezer van m’n weblog al eens een bijzonder leuke video-clip van Toby Keith met de song “High Maintenance Woman”, die als single is uitgebracht en eveneens op “Big Dog Daddy” staat, kunnen beluisteren en daarvoor heb ik maar weer eens teruggegrepen naar een “rowdy” Toby Keith met z’n song “As good as I once was” van z’n album “Honkytonk University” in 2005 uitgebracht door Dreamworks Nashville.

Gewoon even doorschakelen! T’is wel een “knock-out”, maar wel terugkomen he!

Joe Nichols- Another Side of You

Vervolgens de song “Another Side of You” door Joe Nichols. Deze song, die als single is uitgebracht door Universal South, is door het internet en kabelradiostation Nashville FM voor deze week (26) uitgekozen als “Smash-Play” en daar doen wij in dit programma “Country Music Round-up” natuurlijk graag aan mee! Universal South Records een bijzondere muziekuitgeverij en een bezoekje aan hun website is zeer de moeite waard. Gewoon even gebruik maken van de aangebrachte link naar hun site!

In het bijzonder mooie Nederlandse countrymuziek maandblad “Country Gazette” van deze maand stond o.a. ook een uitgebreid interview met Joe Nichols met heel veel achtergrondinformatie en leuke foto’s. Zeer de moeite waard en u moet eigenlijk eens op z’n minst een kijkje nemen in de website van dit maandblad www.countrygazette.nl.

U kunt nog even luisteren naar Joe Nichols met z’n nieuwe single “Another Side of You” via een video-clip.

Gewoon even doorschakelen!

Brad Paisley - All I Wanted Is a Car

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van deze week Brad Paisley.hier met de eerste song van z’n nieuwe album “5th Gear” of te wel “5de versnelling” , dat op 19 juni j.l. werd uitgebracht door Arista Nashville.

In dit programma de eerste song van het album “All I Wanted Was a Car” met nog de vermelding, dat luisteraars van het programma “Country Music Round-up” al eens de single “Ticks” hebben kunnen horen. Ook deze song staat op het vermelde album en dus hier als laatste video-clip nog even Brad Paisley met z’n song “Ticks” van z’n nieuwste album “5th Gear” op 19 juni j.l. uitgebracht door Arista Nashville.

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” op dinsdagavond van 19.00-20.00 en met een heruitzending op zaterdag van 12.00-13.00 via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Deze omroep is via de ether te beluisteren op 107.7 MHz, op 105.9 MHz van het plaatselijk kabelsysteem en als achtergrondmuziek op het Vrolek-informatie TV-kanaal 2.

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Dat kan!

Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het e-mail adres staat vermeld bij de desbetreffende aanduiding.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Juni 26 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juni 30 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Special Consensus *** I’d Like To Wander Back to The Old Home *** Pinecastle Records

3. Special Consensus *** Ten Mile Tennessee *** Pinecastle Records

4. Ralph Stanley *** Sharecropper’s Son *** King Records

5. Ralph Stanley *** You Could Never Be True *** King Records

6. Ralph Stanley *** Roll On Buddy *** King Records

7. Merle Haggard *** I Think I’ll Just Stay Here and Drink *** Capitol Records

8. Merle Haggard & Toby Keith *** She Ain’t Hooked On Me No More *** Capitol Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

10. Cash On Delivery *** Stupidville *** Rounder Europe

11. Ben & Carmen Steneker *** Country Café *** RoodHitBlauw

12. Toby Keith *** White Rose *** Show Dog Nashville

13. Joe Nichols *** Another Side of You *** Universal South

14. Brad Paisley *** All I Want Was a Car *** Arista Nashville

Don't Be Square! Be There Next Week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *