A Merry Christmas at the “Ranch”!

Prettige Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar!

De laatste uitzenddag voor de Kerstdagen en dat betekent een uur bluegrass en countrymuziek in Kerstsfeer met om te beginnen Rhonda Vincent, de groep Open Road, de Shankman Twins, Alecia Nugent en David Parmley samen met Continental Divide, Michelle Nixon & haar Drive en tenslotte voor de agenda nog Tommy Edwards met z’n “Christmas Letter” of te wel “De Kerstbrief”. Natuurlijk zeer van toepassing op deze periode, want de meeste burgers hebben inmiddels ook de nodige Kerstkaarten verstuurd en ontvangen.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd de Nederlandse Kerstcountry muziek met dit keer Wim Pols & Calyx en ook nog de J.W. Roy & The One Night Band ”.

Vervolgens weer terug naar Amerika en de Kerst met Charlie Daniels , The Statler Brothers en dan is al weer zo’n beetje tijd voor onze de Kerstcountry uitsmijters Dwight Yoakam en Toby Keith.

Rhonda Vincent-Christmas Time's a Coming

Als eerste song in dit programma “Christmas time’s a Coming” door Rhonda Vincent samen met “The Rage”. Deze track staat op het album “O Christmas tree” in 2002 uitgebracht door Rounder Records met kenmerk Rounder 513 , die met Rhonda Vincent en haar groep ook een nog een aantal andere kampioenen in huis hebben, want Rhonda Vincent werd voor de 6e achtereenvolgende keer gekozen tot “Beste zangeres van het jaar” en samen met “The Rage” ontving zij ook al eens de Award “Beste bluegrass groep van het jaar”.

Rhonda op mandoline en met lead-zang, Darrin Vincent acoestische bas en harmonie-zang, Ron Stewart op viool en banjo, Bryan Sutton gitaar en tenslotte Carl Jackson achtergrond-zang.

Open Road - Christmas is near

Daarna “Christmas is near “ door “Open Road”, een top bluegrass-groep uit Colorado, die bluegrass speelt op een vriendelijke en trouwe manier met liefde voor de muziek van Bill Monroe, Jim & Jesse, The Osborne Brothers en Del McCoury.

Terug naar de basis is hun stijl met schitterende samenzang prima de lux vastgelegd door de tenorzang van Bradford Lee Folk, die ook nog de gitaar voor zijn rekening neemt en de heldere banjo van Jim Runnels en hij zingt natuurlijk ook mee. Trouwens Robert Brit neemt de viool voor z’n rekening, terwijl Caleb Roberts zorgt voor de mandoline en tevens baritonzang en tenslotte nog Eric Thorin op de staande bas.

Shankman Twins - Lauren en Dana

Vervolgens “Winter Wonderland” door de “Shankman Twins” en dat kan natuurlijk niet missen, dat moet een tweeling zijn. Dat klopt! Met hun lange blonde haren zien Dana en Lauren er uit als twee hippe meiden zo afkomstig van het strand van Californie en dat ligt toch heel ver weg van het Apalachie Gebergte en de bluegrass.

Maar afkomstig uit een muzikale familie met een voorliefde voor de akoestische country en bluegrass een muzikale tweeling met hun vertolking van “Winter Wonderland”, die staat ook op het albam “O Christmas Tree” .

Alecia Nugent - Beautiful Star of Bethlehem

Dan gaan we nu weer gewoon verder met bluegrass in Kerststijl met Alecia Nugent en haar vertolking van “Beautiful Star of Bethlehem. Deze song staat op het verzamelalbum “O Christmas Tree” in 2002 uitgebracht door Rounder Records. Dit jaar verscheen van haar nog een mooi bluegrassalbum met de naam “ A little girl…a big four-lane” uitgebracht door Rounder Records met kenmerk Rounder CD 0566, waarbij Alecia o.a. werd geassisteerd door Carl Jackson op gitaar en met zang, Rob Ickes op dobro en Jim VanCleve op viool. U kunt haar nog even bewonderen met de song “God knows what”, die ook op dit album staat. Gewoon even doorschakelen!

David Parmley - Christmas in the Mountains

Dan gaan we echt de bergen in met “Christmas in the Mountains” door David Parmley en z’n groep Continental Divide” hier met een song, die staat op het album “A Pinecastle Christmas Gatherin’”.

Een verzamelalbum in 2003 door Pinecastle Records uit Orland Florida uitgebracht.

David Parmley wenste mede namens zijn groep alle luisteraars een Gezegend Kerstfeest en een Voorspoedig Nieuwjaar.

Een opname uit 1996 en waarbij David Parmley hier op gitaar en met lead en bariton zang werd bijgestaan door Scott Vestal op banjo en met zang, Mike Anglin op de bas, Aubrey Haynie op de viool, Jimmy Brown op de mandoline en harmoy zang en tenslotte Larry Atamanuik op percussie.

Toen in 1964 Chris Hillman zijn bluegrassmuziek meer verlegde naar de countryrock en ging verder met “The Byrds”, richtte Don Parmley, toenmalig lid van The Hillmen zijn eigen “Bluegrass Cardinals” op en heeft later samen met z’n zoon David daar veel succes meegehad en een aantal albums gemaakt. Ik wil niet nalaten u nog te wijzen op zijn muzikale erfenis geheel in stijl met het album The Essential Blugrass Cardinals in 2002 uitgebracht door CMH.

In 1994 ging David samenwerken met Scott Vestal en vormden zij de groep The Continental Divide. In zowel 1991 als in 1995 werd hij onderscheiden met de IBMA Award “Recorded Event of The Year”, terwijl hij in 1995 met de nieuwe groep Continental Divide ook nog de IBMA Award “Beste Nieuwe Bluegrassgroep” ontving.

We gaan nog even terug naar het verzamelalbum van Pinecastle, waarop ook nog muziek van Michelle Nixon en haar groep “Drive” hier met When it’s Christmas in Virginia.

Michelle Nixon - When It's Christmas in Virginia

Deze song staat op het verzamel album “A Pinevastle Christmas Gatherin’ “ uitgebracht door Pinecastle Music. Michelle hier met zang ondersteund door Vernon Hughes op de mandoline en achtergrondzang, Jim Green op de bas met achtergrondzang, Eddie Shifflet op gitaar, Jason Davis op banjo en Justen Hayens op viool.

Met haar warme vocale geluid en de mooie samenzang doet ze mij een beetje denken aan Alison Krauss en Rhonda Vincent. De naam van de groep Michelle Nixon & Drive vertonen ook wel enige overenkomst met Alison Kraus & Union Station.

In augustus van 2005 heeft deze groep het mooie bluegrass album “What should I say?” via het label Pinecastle Records uitgebracht. Zeer de moeite waard. Dat geldt trouwens ook voor de andere bluegrasszangers en zangeressen op het album A Pinevastle Christmas Gatherin’ , zoals Josh Williams, Sally Jones, Eddie & Martha Adcock, Larry Stephenson, Jim Hurst en Missy Raines, die allemaal hun bijdrage leveren aan een zeer geslaagd Kerstalbum in bluegrass stijl.

Ook Michelle Nixon heeft een erg goed jaar gehad, want zij ontving in februari 2006 van de SPBGMA ( Society for the Preservation of Bluegrass Music of America) de Award “Traditional Female Vocalist of the Year”

Door deze prestigeuze “Society” is zij trouwens met haar groep “Drive” voor het jaar 2007 ook al weer een aantal malen genomineerd! Maak eens kennis met haar en bezoek haar website!

Tommy Edwards - Christmas Letter

Vervolgens nog “The Christmas Letter” door Tommy Edwards hier met een song, die staat op het verzamelalbum “Christmas in the Mountains” in 2003 uitgebracht door Rebel Records. Van dit album had ik U de vorige week ook een drietal songs in het programma.

Er staan er dan in totaal ook 14 songs op dit album met ook al weer zeer bekende namen in de bluegrass wereld zoals Ralp Stanley & The Clinch Mountain Boys, Larry Sparks, The Country Gentlemen.

Tommy Edwards, zanger/schrijver/gitarist van de groep Bluegrass Experience hier met vokale ondersteuning door Mike Aldridge en Alice Zincone, Jerry Stuart op mandoline, David Burke op dobro en Robbie Link op de bass.

J.W. Roy and The One Night Band - Christmas must be tonight

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse countrymuziek in Kerstsfeer met vanavond weer eens terug naar J.W. Roy & The One Night Band hier met de song “Christmas must be tonight” . Deze song staat op het album “The best of Country Christmas” uitgebracht door Mirasound.Mirasound Red Hat met kenmerk RH 5002.

J.W.Roy is Jan Willem Roy, een in Knegsel behorende bij de gemeente Eersel vlakbij Eindhoven geboren singer-songwriter, die met zijn One Night band in het roots-circuit hoge ogen gooide.

Zijn laatste album “Laagstraat 443” in de Brabantse taal is in september 2005 uitgebracht door Munich Records en is zeer goed ontvangen Neem eens voor meer informatie een kijkje in zijn website.

Wim Pols - There is a Reason

Vervolgens “There is a reason (for the season)” door Wim Pols. Deze song staat op z’n speciale album “Country Christmas with Wim Pols” in 1998 uitgebracht door Dureco.

In 2003 heeft Wim Pols tezamen met z’n muzikale country vrienden als Dick van Altena van de groep Major Dundee, Frank Jansen, met uit de gospelmuziek o.a. Harry & Marijke Govers evenals Wilma de Vries en toen nog nieuw countryzangtalent als Audrey Smits tezamen met groepsleden van de Country Trail Band en Calyx ’z’n tweede Kerstalbum met de naam “Komt, verwondert U “ uitgebracht. Voor meer info gewoon even doorschakelen naar z’n website!

Charlie Daniels - Carolina I hear you calling

Dan is weer tijd om terug te gaan naar de V.S. en Charlie Daniels met de song “Carolina I hear you calling”. Charlie Daniels met z’n heimwee in de song “Carolina I hear you calling” en dan praten we natuurlijk over de staat Caroline Noord of Zuid het maakt niet uit als je maar naar huis kunt gaan in de tijd rond Kerst.

Deze song staat op het album “Christmas Time down South” in 1990 uitgebracht door CBS Records.

The Statler Brothers - Mary's Sweet Smile

Vervolgens nog zo’n Kerstkraker “Mary’s sweet smile” door The Statler Brothers, een van de meest succesvolle vokale groepen van Amerika hier met een song, die ook staat op een mooie Kerstvideo op 28 september 2004 uitgebracht door Time Life Records. Maar in dit programma natuurlijk van hun album “Christmas Present” in 1990 uitgebracht door Polygram Records, maar het staat ook op een verzamelalbum met de naam “Merry Christmas Everybody” met o.a. The Carpenters” The Kelly Family, Shawn Phillips, Pati Page, Slade BZN Herb Alpert & The Tijana Brass. 18 songs, dus voor idereen wel wat.

Dwight Yoakam - Santa Claus is back in Town

Maar gelet op de tijd op naar onze Kerst uitsmijter van vanavond Dwight Yoakam ook al weer met een song van een verzamelalbum maar nu van het album met de naam “Shimmy down the chimney” in 2004 uitgebracht door Capitol Records. “Santa Claus is back in town” en ter afsluiting van het programma nog Toby Keith met “Christmas Rock”, dat staat op z’n album “Christmas to Christmas” uitgebracht door Capitol Records.

Toby Keith - Christmas Rock

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het radioprogramma “Country Music Round-up” , dat wordt uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek bestemd voor het “Verre Westen” en het “Groene Hart” van de Krimpenerwaard.

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Aarzel niet en maak gebruik van de gelegenheid en geef het even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Gewoon even het e-mailadres gebruiken!

Speellijst ” Vrolek’s Country Music Round-up ” Datum: Dec. 19 26 ‘06 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** openingsmuziek *** BGO Records

2. Rhonda Vincent & The Rage *** Christmas Time is coming *** Rounder Records

3. Open Road *** Christmas is near *** Rounder Records

4. Shankman Twins *** Winter Wonderland *** Rounder Records

5. Alecia Nugent *** Beautiful Star of Bethlehem *** Rounder Records

6. David Parmley & The Continental Divide *** Christmas in the Mountains *** Pinecastle Records

7. Michelle Nixon & Drive *** When it’s Christmas in Virginia *** Pinecastle Records

8. Tommy Edwards *** The Christmas Letter *** Rebel Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury

10. J.W. Roy & The One Night Band *** Christmas must be near *** Mirasound Red Hat

11. Wim Pols *** There is a Reason *** Dureco

12. Charlie Daniels *** Carolina I hear you calling *** CBS Records

13. The Statler Brothers *** Mary’s Sweet Smile *** Polygram

14. Dwight Yoakam *** Santa Claus is back in Town *** Capitol

15. Toby Keith *** Christmas Rock *** Mercury

See you next week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *