Ready for the times to get better

Alecia Nugent & Friends - Musicians against Childhood Cancer

Op donderdag, 28 september werd tijdens het 17e-jaarlijkse Internationale Bluegrass Muziek Festival in de Grand Ole Opry House te Nashville Tennessee het album “Celebration of Life: Musicians against Childhood Cancer” uitgeroepen tot “Album of the Year” In dit programma net als de vorige week nog een aantal tracks van dit bijzondere album.

Vervolgens akoestische countrymuziek door The Old Crow Medicine Show en ook nog door de “all-ladies” groep “The Whoreshoes”. Dan een eerbetoon aan Barbara Mandrell door o.a. Brad Paisley en Gretchen Wilson.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor twee Nederlandse Country Muziek Award genomineerden namelijk violist “Joost van Es” en ook de groep “The Black Hills Country Band.

Daarna gaan we weer terug naar Amerika met countrymuziek uit de Lone Star State Texas met o.a. James Hand, George Strait en als uitsmijter van dit programma een “live”optreden van vorig jaar oktober door Dale Watson & His Lone Stars in partycentrum Newland in Klaaswaal.

Celebration of Life

We begonnen dit programma met de song “Ready for the times to get better” door Alecia Nugent met lead-zang bijgestaan door Andrew Falco op gitaar, Steve Sutton op banjo, Darren Hicholson op mandoline, Jennifer Strickland op de bas, en tenslotte Andy Hall op de dobro. Deze song staat dus op het album “Celebration of Life : Musicians against Childhood Cancer”, waarbij de musici hun tijd en talent schenken aan kinderen over de gehele wereld, die voor deze ernstige ziekte behandeld moeten worden.

De ouders van Mandy Adkins, die haar 8 maanden durende strijd tegen kanker op 22-jarige leeftijd verloor in het St. Jude Children Research Hospital, hebben tezamen met haar zuster Tami de non-profit organisatie “Musici against Childhood Cancer” opgericht, waarvan de baten ten goede komen van het St Jude Hospital in Memphis Tennesse.

Carl Jaskcon -Musician against Childhood Cancer

Na “Waiting for the times to get better” vervolgens de song “Blue Ridge Cabin Home” door Carl Jackson & Friends en deze song staat ook op het album “Celebration of Life : Musicians against Childhood Cancer” dit jaar uitgebracht door Skaggs Family Records. Dit album, bestaande uit 2 CD’s en tijdens de International Bluegrass Award Show onderscheiden met de Award “Album of the Year” werd geproduceerd en uitgebracht door Ricky Skaggs en z’n familie uit Hendersonville Tennessee.

Op de twee CD’s het album “Celebration of Life” met in totaal zo’n 37 tracks staan werkelijk het creme de la creme van bluegrassgroepen uit Amerika met oa.de Lonesome River Band, Seldom Scene, Rhonda Vincent & The Rage, The Cherryholmes, J.D. Crowe & The New South, IIIrd Time Out, Blueridge”, James King enz. enz.

En dus is ook aanwezig zanger/schrijver/gitarist Carl Jackson uit Louisville Missouri, die op 14 jarige leeftijd al speelde in de bluegrassgroep van z’n vader. Hij werd toen al gevraagd door de legendarische Jim & Jesse Reynolds om te komen spelen in hun groep The Virginian Boys.

Don Rigsby & Friends - Musicians against Childhood Cancer

Vervolgens ook nog “Empty old mailbox” geschreven door Tom T Hall en z’n vrouw Dixie maar hier vertolkt door Don Rigsby. Ook deze song staat op dat mooie album “Celebration of Life” , waarvan de “live” opnames zijn gemaakt gedurende de periode 2000-2005 tijdens Musicians against Childhood Cancer festivals in Columbus Ohio.

Old Crow Medicine Show

Dan gaan we naar de “old-timey/akoestische countrymuziek” met de de song “Tell it to me” door de groep “The Old Crow Medicine Show” ook wel aangeduid met de naam O.C.M.S.. Het album met hun naam werd in 2004 uitgebracht door het label Nettwork America.

De O.C.M.S. doen de muziek uit de Appalachies weer herleven met een mix van traditionele folk en bluegrass met een vleugje rock & roll.

Critter Fuqua op banjo, resonator-gitaar en zang, Kevin Hayes op een “guitjo”, Morgan Jahnig op de staande bas, Ketch Secor op viool, banjo en harmonica en met zang, allen afkomstig uit verschillende staten van Amerika, kwamen elkaar tegen in New York en vormden vervolgens de groep. Zij speelden eens voor een apotheek ergens in North Carolina, waar de legendarische “flat-top gitar-picker” Doc Watson toevallig moest zijn.

Doc was zeer onder de indruk en nodigde de groep promt uit om te komen spelen op het beroemde “MerleFest”, dat elk jaar in april wordt gehouden als een eerbetoon aan Merle Watson, de zoon van Doc, die op 23 oktober 1985 bij een tragisch tractor ongeluk op hun boerderij om het leven kwam. De groep vertrok daarna naar Nashville en speelde in de Grand Ole Opry openingsacts voor o.a. Dolly Parton en de DelMcCoury Band. Tell it to me O.C.M.S.? Wilt U eens kennis maken met deze groep? Gewoon even doorschakelen!

The Whoreshoes - Get Lucky

Vervolgens een quintet bestaande uit dames uit de staat California met de opvallende naam “The Whoreshoes” met de songs “New Man in my Live” en “All the reasons”. En deze twee tracks staan op hun album met de naam “Get lucky”, dat zij zelf hebben uitgebracht voorafgaande aan hun promotietour in de maand september en oktober in Belgie en Nederland.

Dit album kreeg ik van de “ladies”toegezonden met het verzoek de muziek onder de aandacht van de luisteraars in het “Verre-Westen” en “Groene Hart van de Krimpenerwaard” te brengen en in dit geval doe ik dat van harte!

Door hen zelf geschreven leuke vrolijke akoestische old-time countrymuziek op een album met 14 tracks. En ik kan U het album van harte aanbevelen en neem voor meer informatie even een kijkje in hun website

The Whoreshoes on a Row

De groep bestaat uit Diana Greenberg op bas en viool, Lala Hulse op banjo, lap-steel gitaar, dobro met zang, Camilla Lincoln op piano, ukulele en banjo met zang, Joni Rueter op viool, gitaar, accordeon, mandoline en met zang en tenslotte Emily Stucky op gitaar, mandoline en ook met zang. “The whoreshoes” met hun album “Get lucky” .

Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen in de website van CD Baby, waar tevens een copy kunt bestellen!

Zoals reeds aangekondigd ook een eerbetoon aan Barbara Mandrell met twee songs, waarvan “In times like these” gespeeld en gezongen door Brad Paisley en “The midnight Oil” hier gezongen door Gretchen Wilson.

A Tribute with Brad Paisley & Gretchen Wilson a.o.

Een eerbetoon aan Barbara Mandrell, die in 1973 via Columbia Records o.a. een album met de naam “The Midnight Oil” heeft uitgebracht.

Barbara Mandrell is een uitstekende kandidaat voor een “Tribute Album” . Dankzij een reeks hit singles en een populaire televisie amusiements serie was zij een van de grootste sterren in de countrymuziek gedurende de eind jaren ‘70 en begin jaren ‘80. Barbara, geboren op 1ste Kerstdag in 1948 in Houston Texas als oudste dochter van een zeer muzikale familie, kon al muziek lezen en accordeon spelen op haar vijfde jaar.

Op 11-jarige leeftijd kon ze al zo goed “steel-gitaar” spelen, dat haar vader haar een keer begeleidde naar een muziekbeurs in Chicago, waar haar talent werd gesignaleerd door Chet Atkins en Joe Maphis. Kort daarna trad zij regelmatig op in de Las Vegas Nightclubshow van Joe Maphis gevolgd door televisie optredens en deelname aan muziektoers in Amerika met Red Foley, Johnny Cash en Tex Ritter.

Haar eerst genoteerde hit was in 1968 met “I have been loving you to long”, een cover van Otis Redding, gevolgd door vele andere bekende hit singles als “Sleeping single in a double bed” , “If loving you is wrong” ( I don’ t want to be right)” , “I was country, when country wasn’t cool” .

In 1980 begon NBC met het TV-programma Barbara Mandrell & The Mandrell Sisters, een muzikale amusementsshow met Barbara en haar zussen Louise en Irene als gastvrouwen. In 1984 raakte Barbara en twee van haar kinderen door een frontale aanrijding. betrokken bij een ernstig auto-ongeluk, waarbij ze alle drie langdurig onder behandeling moesten blijven.

Barbara and Louise Mandrell - Sisters in song

Toen zij een jaar later weer kon optreden, was het countrymuziek-landschap dramatisch gewijzigd door de populaire “nieuwe country traditionalisten” en waarbij haar pop-country muziek uit de gratie geraakte. Van haar verscheen nog een auto biografisch boek “Get to the heart: My story”. In 1999 verscheen nog het album “Sisters in song” uitgebracht door Sony.

“Tribute to Barbara Mandrell” 17 oktober jl. uitgebracht door BNA/Sony met o.a. Brad Paisley, Gretchen Wilson, Blaine Larsen, Dierks Bentley en Reba McEntire.

Joost van Es - Dutch Award winner

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrymuziek met vanavond om te beginnen met de Nederlandse countrymuziek Award winnaar als “Instrumentalist van het Jaar 2005” vioolspeler Joost van Es hier met de mooie wals “Anita’s Waltz”. Joost van Es, een veel gevraagde bluegrass en country muziek violist uit Utrecht, die ook nog eens leider is van de bluegrass groep Four Wheel Drive. Tijdens het Nederlandse Country Award Gala op zondag, 17 september jl. werd hij uitgegeroepen tot “Instrumentalist van het Jaar”.

Black Hills Country Band - Let's work it out

Vervolgens “Walking through the rain” door de Black Hills Country Band, die tijdens het Nederlandse Award Gala na “Cash on Delivery” en “Major Dundee” op de 3de plaats kwamen. De groep Major Dundee met Dick van Altena is trouwens in 2006 opgehouden te bestaan, waarbij Dick op de solo-tour is gegaan, zo nu en dan geassisteerd door “De Band”. De Black Hills Country Band hier met een track van hun nieuwste album “Let’s work it out” is een groep afkomstig uit Kaulille, een plaatsje in Belgisch Noord-Limburg, met leden niet alleen uit België maar ook uit Nederland en Duitsland.

Reeds vanaf 1982 toert de groep met een countryshow door de Benelux en Duitsland. 9x Verkoos de Country and Western Association Belgium (CAWAB) de Black Hills tot populairste country band van België. In de groep is er naast de zes muzikanten nog een fantastische vocaliste: Miss Carine.

De groep treedt elke week wel ergens op in Belgie, Duitsland en op zaterdag, 16 december om 20.30 weer voor de line-dancers hier in de regio n.l. in Rotterdam-Pernis in zaal ’t Zweetdruppeltje

James Hand - Live at Newland Klaaswaal on Nov. 11

Binnenkort ook in Nederland en hier in de regio in Klaaswaal even ten zuiden van Rotterdam op zaterdag, 11 november Dale Watson & His Lone Stars en ook nog James Hand voor een optreden in partycentrum Newland in Klaaswaal In dit programma alvast een voorproefje met : Baby, babay, don’t do that” door James Hand. Van deze zanger/schrijver/gitarist met deze song, die staat op z’n album “The truth will set you free” uitgebracht door Rounder records.

Een mooi album, waarbij James Hand en z’n songs doen denken aan Hank Williams, Lefty Frizzell en Ernest Tubb. Hij wordt muzikaal bijgestaan door Lloyd Maines op akoestische gitaar, pedal steel en dobro, Redd Volkaert op elektrische gitaar evenals Will Indian, B.B. Morse op de bass, Wozz op de drums, Jason Roberts op viool en Layton Depenning achtergrondzang.

Nogmaals James Hand, zaterdagavond, 11 november a.s. in partycentrum Newland in Klaaswaal Een aanrader om naar toe te gaan! Hij is trouwens niet alleen want ook Dale Watson en His Lone Stars zullen daar zijn voor een optreden.

She told me so - George Strait

Maar eerst nog “She told me so” door George Strait hier met een sog van z’n nieuwste album “It just comes natural”. Dit album en een aantal songs hiervan staan inmiddels hoog in de country TOP overzichten.

Dale Watson and His Lone Stars live at Newland Klaaswaal on Nov. 11

Maar dan weer snel naar partycentrum Newland en Dale Watson & His Lone Stars. En om alvast hier ook iets van te horen, maak ik gebruik van hun nieuwste album “Dale Watson & His Lonestars /Remix” .

Een album met live opnames van 28 oktober 2005, vorig jaar dus, ook in Newland Klaaswaal van deze Texaaanse countryzanger/schrijver/gitarist bestaat uit twee CD’s en is uitgebracht door M&M Records/Rounder Europe. Stuk voor stuk allemaal “Honky Tonkers”. Zaterdag, 11 November 2006 opnieuw in partycentrum Newland. “Don’t be square! Be there! “.

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het programma “Country Music Round-up” te beluisteren in het “Verre Westen” en het “Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Radio Vrolek.

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen?

info@el-okay-ranch.nl

Maak dan gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even via dit medium door!

Speellijst ” Vrolek’s Country Music Round-up ”

Datum: Okt. 24 26 ‘06 19.00 – 20.00 uur, opnieuw uitgezonden op Okt. 28 ‘06 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** openingsmuziek *** BGO Records

2. Alecia Nugent *** Ready for the times to get better *** Skaggs Family Records

3. Don Rigsby *** Empty old Mailbox *** Skaggs Family Records

4. Carl Jackson & Friends *** Blue Ridge Cabin Home *** Skaggs Family Records

5. Old Crow Medicine Show *** Tell it to me *** Nettwork

6. The Whoreshoes *** All the Reasons *** The Whoreshoes

7. The Whoreshoes *** New Man in my Life *** The Whoreshoes

8. Brad Paisley *** In times like these *** BNA/Sony

9. Gretchen Wilson *** The Midnight Oil *** BNA/Sony

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury Records

11. Joost van Es *** Anita’s Waltz *** DCMA/CG/Nash Music

12. The Black Hills Country Band *** Walking through the rain *** DCMA/CG/Nash Music

13. James Hand *** Baby, Baby, don’t do that *** Rounder Records

14. George Strait *** She told me so *** MCA Nashville

15. Dale Watson & His Lone Stars *** Honky Tonkers *** M&M Records/Rounder Europe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *