Cowboys still exist!

Sedert de 1ste opname van country muziek door Ralph Peer, een talentenjager van Victor Records, later RCA Victor, in de zomer van 1925 in het kleine stadje Bristol, vlakbij de grens van Tennessee en Virginia, was de radio het medium, dat deze muziek naar het publiek bracht …

Country Music USA

Enorm populaire shows als de WLS Barn Dance van Chicago, The Louisiane Hayride van Shreveport, The Tennessee Barn Dance uitzending door WNOX vanuit Knoxville en The Grand Ole Opry door Nashville’s WSM Radio hebben daaraan een reusachtige bijdrage geleverd.
Slechts de “Opry” is overgebleven van die glorieuze dagen van de Amerikaanse radio.
Met de uitzending van WSM Radio elke vrijdag en zaterdagavond sedert 1925 behoort de Opry tot s’werelds langst lopende radioprogramma.

Thans wordt uitgezonden vanuit de ultra-moderne studio “The Opryhouse” in Nashville’s Opryland Showpark, waarbij bijna een miljoen mensen per jaar deze “live” uitzendingen bijwonen.
Oorspronkelijk heette de show eenvoudig “The WSM Barn Dance”, maar op een avond in 1927 kondigde de presentator de country show aan met de legendarische melding :” For the past hour you have been listening to Grand Opera. Now it’s time for a little Grand Ole Opry”. De naam sloeg aan en een Amerikaanse instelling was ontstaan.
De belangrijkheid van de “Opry” voor de internationale reputatie van Nashville als ” Music City, USA ” kan niet genoeg worden benadrukt.
De “Opry” trok duizende zowel bekende als onbekende musici, “singers” en schrijvers naar de stad, allen met de hoop op een dag op te treden in de “Grand Ole Opry”.
Dat is ook vandaag de dag nog steeds het geval en het is een erg belangrijk onderdeel van het Nashville muziek “toneel”

Niet alleen is er elke vrijdag- en zaterdagavond een groot optreden van artiesten in het “Walhalla” van de country & western muziek de “Grand Ole Opry te Nashville Tennessee”,

At the Grand Ole Opry

                                                                     Grand Ole Opry
Ook vele lokale omroepen hebben vaak een countrymuziekprogramma samengesteld en gepresenteerd door een echte countrymuziekliefhebber en waarin U de sfeer kunt proeven en lekker kunt ontspannen.
Iedere dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur kunt U hiervoor ook terecht bij de lokale omroep Vrolek ( Vrije Radio Omroep Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek) op de etherfrequentie 107.7 MHz, 105.9 MHz via het plaatselijke kabelsysteem, als achtergrondmuziek op het TV informatiekanaal 2 en ook middels “streaming audio” op het internet. De link hiervoor vindt u in de linkerkolom van de “homepage”.

Vrolek’s Country Music Round-up, een country & western muziek programma met veel akoestische country, bluegrass en folk muziek.Een uur lang weg, uit de wereld van de “high tech”. Luisteren naar verhalenvertellers over onbeschaamde romantiek, heimwee naar vroeger, onwankelbaar vertrouwen en waarbij ook de humor niet ontbreekt.Wilt U thuis ook nog eens een aantal “line-dance” passen doornemen?Het kan allemaal!
Het gehele terrein van “Vrolek’s Country Music Round-up” wordt verkend, soms tot over de “borderline”.
U krijgt achtergrond informatie over deze muziek, de betrokken artiesten en groepen.
Natuurlijk ook aandacht voor het Nederlands talent op dit gebied en de agenda van country -muziek en -line dance evenementen in de regio.
Vrolek’s Country Music Round-up, de “Grand Ole Opry” in het groene hart van de Krimpenerwaard. Een programma om naar te luisteren via de ether op 107.7 of via de kabel op 105.9 MHz en kabelkrant kanaal 2..
Zet uw radio aan en mis het niet!

Smokey Mountains

Smokey Mountains
Tennesee wordt tezamen met de andere staten Virginia, Kentucky, North & South Caroline ook wel aangemerkt als “The Old South”.
De “Smokey Mountains”, de “Cumberland Mountains”, de “Appalachian Mountains, de”Blue Ridge Mountains” en de ” Lookout Mountain” in Oost-Tennessee inspireren tot grote gehechtheid.
Mensen keren terug naar hun ouderlijk huis om met hun familieleden bij elkaar te komen, een kruik te vullen met helder bron water en liedjes van en over vroeger te zingen en te dansen op de muziek van de gitaar, banjo, fiddle, mandoline, dulcimer en dobro.

Weg van de snelweg

“Weg van de snelweg”
Herinneringen aan vroeger, “Down where the river bends under the Sycamore Tree”, “I wonder how the old folks are at home” en gospels zoals “Singing all day & Dinner on the ground”.
Het komt allemaal terug in het countrymuziek programma

Old timey stringband

Old timey stringband!
Natuurlijk kunt u ook andere country stijlen verwachten zoals “old-timey”, stringband, bluegrass, traditionele, hedendaagse en moderne country, Cajun, Tex-Mex & Honky Tonk.
Maar ook voor de “line-dancers” country -pop, -rock & western swing

Soms tot over de “borderline” met een Mexicaanse “mariachi” of een Cubaanse “son”.
Heeft U een verzoek voor dit programma of informatie over een country evenement in onze regio?
Laat het ons even weten.
Vindt u het programma leuk? Vertel het uw buren & vrienden.
Vindt U dat er iets ontbreekt? Maak dan gebruik van de gelegenheid en informeer ons even!